TDI PD 85kW vs 96kW - který vybrat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
TDI PD 85kW vs 96kW - který vybrat
Chci pořídit sharana, alhambru nebo galaxyho z let 2002-2004, a protože jsou tam téměř pouze TDi s 85kW nebo 96kW, tak se ptám, zda jsou v těchto motorech nějaké zásadní konstrukční odlišnosti, nebo zda je jeden výrazně horší než druhý. Motor budu chtít trošku chipnout a najede přes 60 000/rok. Díky
Octavia business 2002, ALH + noname chip
já bych koupil 85kW. je jich daleko víc - takže v případě potřeby vše lépe seženeš. Ťuknout 96/110kW na předek tak chladiče, saharu a podobně budeš shánět horko těžko. Navíc 85kW má turbínu Garrett a setrvák Sachs, 96/110kW má KKK/Luk.
Od někdy, datum u Fordu nevím, má je 85kW motor stejný jako 96/110kW (kromě pístů)
navíc 85/96 kW není ani pocitově za jízdy žádný extra rozdíl, se 110kW jsem nejel. A navíc 85kW má lepší "spodek"..líp se s tím jezdí, když je to tak těžké a velké auto
Ale spíš bych se zaměřil na celkový stav a hlavně jak moc to je nebo není shnilé.. kolikrát chybí kus nosníku a podobně.. FORD se na tom nehezky podepsal
Od někdy, datum u Fordu nevím, má je 85kW motor stejný jako 96/110kW (kromě pístů)
navíc 85/96 kW není ani pocitově za jízdy žádný extra rozdíl, se 110kW jsem nejel. A navíc 85kW má lepší "spodek"..líp se s tím jezdí, když je to tak těžké a velké auto
Ale spíš bych se zaměřil na celkový stav a hlavně jak moc to je nebo není shnilé.. kolikrát chybí kus nosníku a podobně.. FORD se na tom nehezky podepsal

-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
jak to mylsis FORD nehezky podepsal? sem myslel ze dokurvili jen SAG 1 jejich prevodovkamaVici píše:já bych koupil 85kW. je jich daleko víc - takže v případě potřeby vše lépe seženeš. Ťuknout 96/110kW na předek tak chladiče, saharu a podobně budeš shánět horko těžko. Navíc 85kW má turbínu Garrett a setrvák Sachs, 96/110kW má KKK/Luk.

-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
lidi co tohle maji tak skoro vsichni resiliMarek77 píše:No tak já nevím, ale převodovky Ford v jedničkových modelech byly statisticky mnohem spolehlivější, než dvouhřídelové šestikvalty ve dvojkách. To potvrdí každý, kdo tahle auta zná.
synchrnon na 3jce, a nebo s tim jezdi
s meziplynem, o 2jkach sem neslysel
je statisticky dokazano, ze slunce vyjde
kazde rano