Mám možná trochu blbý dotaz. Co je to špatný žhavič, že nežhaví vůbec, nebo může žhavit jen míň? Jak se to dá poznat bez výměny? Proč se kazí, nebo spíš co na něm? Jo, abych nezapoměl, je to na Octavii ASV rv02.
1.Špatný žhavič nežhaví.
2.Studený motor špatně startuje, zvláště, když je vadných žhavících svíček více.
3.Kontrola-odpojíš konektor ze svíčky, mezi + pól baterie a svíčku připojíš diodovou zkoušečku nebo drát se žárovkou. Pokud svítí měla by být ok jinak výměna.
no ja to trochu tusim. ledkou vicemene vic nez 50 mili neprozenes. a pri padesati mili meris ten zhavak v uplne jinem pracovnim bode.
podle mne maximalne poznas jestli neni preruseny.
Svítilo by to i při špatném žhavítku. Tuhle zkoušečku jsem rozsvítil nasliněným prstem. Chce to tlustej ampérmetr a měřit proud. Jedna bere 10A, když je ohřátá. Když je studená, tak zpočátku bere 25A.
Chlapi. Origoš píše, že když jsou teplé tak berou 10A? Co to znamená, jak dlouho to žhaví? Plyne z toho, že žhaví i při už nastartovaném motoru? Jak dlouho?
To právě jednoduchý není, protože třeba u Feldy se k tomu špatně může. Některý Fiaty ještě horší. Jednoduchý je připojit ampérmetr na žhaviče, druhý drát na baterku a když spadne na 40A, je to OK. Když spadne na 30A, tak je jeden v zoulu atd. Jak říká pan Hetcl "co si nezměřím, tomu nevěřím".
origoš píše:To právě jednoduchý není, protože třeba u Feldy se k tomu špatně může. Některý Fiaty ještě horší. Jednoduchý je připojit ampérmetr na žhaviče, druhý drát na baterku a když spadne na 40A, je to OK. Když spadne na 30A, tak je jeden v zoulu atd. Jak říká pan Hetcl "co si nezměřím, tomu nevěřím".
To je pravda ,ale konkrétně já mám ampermetr jen do 20A ,takže kabel to jistí...