Komfort Passat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
rawiri
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Komfort Passat

Příspěvek od rawiri »

Dobrý den,
protože už jsem tak trošku v nesnázích potřeboval bych prosím poradit.

Co mě trápí?
Můj Passat 1,9 afn, 1997 má světe div se dva klíče. Jeden s klasickou fazetkou, imobilizérem a DO, ten druhý je centrální zamykání. Dodělávané. Problém je v tom, že to DO podle očekávání nefakčí a někdo tam dodělal druhé zamykání. Sralo mě, že musím táhat dva klíče, navíc jeden náhradní od toho dodělávaného nesmyslu mi odešel.
Dále to má cyklovač stěraču - nejde. Centrál i tak blbne, někdy nechce otevřít, někdy se otevře sám. Jasný problém v komfort jednotce (KJ).

Tak jsem tedy vlezl pod podlahu a vidím že do tý velký skříňky nic nevede. Samotnou KJ jsem našel pod opěradlem levé nohy řidiče. Podle stop v tý skřiňce zřejmě zažila lázeň. Otevřu KJ a dívám se, že má na sobě značku 98, včetně její skříně - auto má rv. 97. Takže ji někdo vyměnil. Navíc do ní vede jen jeden štekr. Viz foto

Ty prostříhané dráty je nějaké odpojení její funkce, ale víceméně podle schémata to jde zpět zapojit.

Ten samotný nesmysl dodělávaného zamykání jsem našel taky. Není to nic složitého, má na sobě jen napájení, zřejmě 2 kabely pro blinkry a dál to vede do zámku řidiče. Vytáhnout to není problém.

Zámky jsou původní, nicméně někomu se líbila ta mechanická část pro fazetku klíče - chybí na obou stranách (někdo tam dal super tunning bezzámkové kliky - určitě přidalo hodně kW ). (wallbash)

Jinak co se týče stahování okna -fungují. Zavírají se i při ponechání otevřeného okna při zamknutí dodělávaným zamykáním. Dále funguje krom toho cyklovače vše co má. Jen nevím k čemu slouží to clonítko před zpětným zrcátkem - viz foto (prosím co to je?) :roll:

Můj dotaz tedy zní:
KJ má na sobě číslo 1J0 959 799 J. Klíček původní má ale na sobě 1J0 959 753 AG. Lze tedy předpokládat, že klíč je z od něčeho jiného?

Není pro mě problém KJ vyměnit. Ovšem kterou KJ tam mám dát? (jde to nějak zjistit? výbavu, nebo číslo rád sdělím). A taky kvůli absenci zámků by tam mělo být DO.

Je třeba pro novou KJ koupit také její originální klíče? (prostě to celé vzít z jednoho auta?)
Nebude problém s odkódováním?

Obrázek

Obrázek

včem mockrát děkuji za odpovědi. :)
kamilski
Přispěvovatel

Příspěvek od kamilski »

to clonítko nad zpětným zrcátkem je opravdu clonítko. Co kdyby ti svítilo tou škvírou do ksichtu? Tak si nastavíš clonítko :-)
SEAT Leon 1.9 TDi 81kW
rawiri
Sběrač informací

Příspěvek od rawiri »

kamilski píše:to clonítko nad zpětným zrcátkem je opravdu clonítko. Co kdyby ti svítilo tou škvírou do ksichtu? Tak si nastavíš clonítko :-)
:D já jen že to má z druhé strany nějaké oko. Tak je to teda cloníko :)
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

ty jsi auto koupil s tímhle klíčem? auto má zelené podsvícení budíků? jeden štekr do komfortky je v pořádku - tzn. že auto nemělo origo dálku z výroby..
rawiri
Sběrač informací

Příspěvek od rawiri »

Jop koupil. Nemá, má modré + červené ručičky.

tzn. že auto nemělo origo dálku z výroby
- no to jsem potřeboval taky vědět.

Takže kdybych tam chtěl dát komfort s dálkou tak je mi to stejně k ničemu, protože na to nejsou zámky?
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

1j0959799J umí dálku, chybí tam konektor na blinkry
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“