climatronic

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
hasič
Nováček
Odpovědi: 0

climatronic

Příspěvek od hasič »

Zdar prosím o radu climatronic mi hlasí chybu která jde vymazat , ale cca po 2 dnech se objeví znova : hlasí to tlakový spínač klima F129 a 100 729 035 jde to vymazat i na clima . Chcise zeptat zda je to vadný ten spínač nebo mi raděj , že je málo náplně v klimošce a stačí to doplnit , mám ale strch , že když to doplním a pak to bude ten spínač tak mi uteče náplň co stím ? dík za radu
štestí přeje připraveným
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

pripojit plnicku a otestovat tlaky pocas prevadzky - jedine tak uvidis ci su nizke tlaky alebo je vadny snimac - moj tip je vsak nizky tlak v klimatizacii
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
serviceMan
Přispěvovatel

Příspěvek od serviceMan »

Já taky myslím, že je nízký tlak, tlakovej spínač funguje jen jako spínač, tam se nemá vesměs co pokazit, pokud ho budeš zkoušet vyměnit, tak klidně můžeš, je tam zpětnej ventil a ten médium nepustí ven.
Co se týká doplnění, tak zkontrolovat tlak jak píše maros, pokud by se doplňovalo, tak vypustit/odsát a znova naplnit. Předepsané množství je v gramech a to ti v trubkách těžko někdo zváží...
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Přesně tak jak tu píšou a ten spínač se nemusíš bát vyměnit. Já už jsem ho měnil na autě kde byl vadný.
hasič
Nováček

Příspěvek od hasič »

kluci dík takle jsem to předvídal jen jsem nevěděl , že tam je zpětný ventyl na spínači no má to logiku , nechám to s kontrolovat dík
štestí přeje připraveným
hasič
Nováček

Příspěvek od hasič »

kluci tak sem nechal doplnit klima to je snad v pořádku zatím to chybu nehází jen se mi okamžitě po doplnění a sepnutí klíčku spínájí oba ventilátory chladiče a to i když je klima off nevíte někdo co stím dík za odpověd
štestí přeje připraveným
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“