Zdravím Vás páni,
chcem sa spýtať či by niekto nevedel poradiť odkiaľ sa odpichnúť pri nasledujúcom probléme.
Predchadzajúci priebeh: Prišlo spomínané Audi, hrozné zvuky z motora, výkon polovičný. Diagnostika jednoznačne ukázala čerpadlo. Čerpadlo šlo na profesionálny repas, ukázalo sa že je fakt zlé a auto je neskutočná skladačka. Zrepasovalo sa a montovalo do auta. Pri montáži sa nezdal voľný rozvodový remeň. Keď sa zhodil rozvodový kryt, zistilo sa, že napínacia kladka je odtrhnutá a drží len pod kovovým krytom (kladka vydrala do napínaku zárezy ako flexou). Takže sa rozvody opravili, nastavili s origo prípravkami, naštartovalo sa. Zvuk traktora je oproti tomu čo sa dialo krásny ale bez hrozivých zvukov ako predtým. Klepot vychádzal z pravej hlavy v smere jazdy. Zhodilo sa veko a "nádherný" pohľad. 3 váhadlá si voľne lietali po hlave, 2 praskuté hydr. zdvíhatka atď. Takže pre istotu sa dali obidve hlavy dole, vymenili tesnenia, zabrúsili ventile, vymenili hydr. zdvíhatka a auto sa poskladalo. Konečne to malo zvuk a výkon ako má mať. Oproti tomu čo to bolo bol zvuk V6 konečne ako má byť. Výkonovo výborné, auto jazdilo skvele. Skúšobná jazda 50km, všetko fajn. Prišiel zákazník, auto sa odtestovalo s ním a všetko v poriadku. Najazdil na ňom dokopy cca 200km a včera prišiel.
Auto z ničoho nič vydalo nejaký zvuk ako by bola odthnutá nejaká hadica (ešte pripomeniem, že chlapík má v dieslovej 2.5 hrušku v motore, ktorá sama o sebe vydáva hrozivé zvuky). Predtým ako to vysvetlím poviem, že to nerobí stále ale ako sa tomu chce, samozrejme v záťaži sa to prejavuje viac ako na mieste. Auto ide, otáčky nad 2500 zrazu zvuk ako ventilátor a auto začne vibrovať a na čierno zadymí.
Skúšali sme to na mieste nasimulovať. 10 krát nič a potom až. Plyn iba jemne stlačiť a hneď pustiť aby auto šlo do 3000otáčok, nejaké cvaknutie od stredu motora + zvuk ako keby od nejakej hadice a ako sa motor dostal na voľnobeh začal vibrovať tak, že vibrovalo celé auto. Toto trvá približne 10 sekúnd a auto chod vyrovná a všetko je ako bolo. Potom to môžem skúšať 10, 15 krát a nič.
Na diagnostike žiadna chyba motora, merané hodnoty v norme (nerobil som ešte žiadny log zatiaľ), turbo podlľa diag. tlačí v poriadku. Vybral som hrušku, ostal tam iba filter z hrušky, odpojil som váhu vzduchu a stále to isté.
Som sa rozpísal trocha, ale to pre pochopenie situácie. Nestretol sa niekto s niečím podobným? Nevie niekto poradiť od čoho sa odpichnúť?
Také základné body sú: ak sa to stane, auto okamžite neskutočne dymí na čierno, zvuk ako z ventilátoru - proste hukot vzduchu.
Ďakujem za každú radu.
2.5TDI 132kw AKE zvláštny problém
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0