OII závada na ABS - na třech autech stejná..
Moderátoři: šulda, Moderátoři
OII závada na ABS - na třech autech stejná..
Tak se mi během 14 dní sešly tři OII s nefunkčním ABS.
U všech stejný průběh. Nejdříve svítí jen ABS s ESP a vag píše jedno ze zadních čidel. Pak u jednoho prý po půl roce, u druhýho po 2 měsích a u třetího nevím, se rozsvítí ještě vykřičník a vag píše chybu ještě druhýho čidla. Po nastartování svítí jen ABS s ESP a po rozjetí se na cca 35km/h se přidá vykřičník jako při zatažení ruční brzdy,ozve se třikrát dlouhý pípnutí ale zvuk je jiný než když se ruční brzda zatáhne, jiný než když pípají nezapnutý pásy. U toho posledního jsou prý čidla nový a po 10 km se to rozsvítilo znova,na vagu jsem ho zatím neměl. U těch dvou předchozích jsem dělal jízdní test a v měřených hodnotách vždy to jedno čidlo ukazuje bludy,střídavě rychlost jako na ostatních kolech, občas tam skočí rychlost poloviční a při 35km/h jednotka vypoví komunikaci z důvodu množství komunikačních chyb..
A při lehkým přibrždění než se ta kontrolka rozsvítí, tak v je slyšet jak ABS čerpadlo lehce zavrčí.
Už jste se s tím někdo setkal? Já to vidím na špatný jednotky..
U všech stejný průběh. Nejdříve svítí jen ABS s ESP a vag píše jedno ze zadních čidel. Pak u jednoho prý po půl roce, u druhýho po 2 měsích a u třetího nevím, se rozsvítí ještě vykřičník a vag píše chybu ještě druhýho čidla. Po nastartování svítí jen ABS s ESP a po rozjetí se na cca 35km/h se přidá vykřičník jako při zatažení ruční brzdy,ozve se třikrát dlouhý pípnutí ale zvuk je jiný než když se ruční brzda zatáhne, jiný než když pípají nezapnutý pásy. U toho posledního jsou prý čidla nový a po 10 km se to rozsvítilo znova,na vagu jsem ho zatím neměl. U těch dvou předchozích jsem dělal jízdní test a v měřených hodnotách vždy to jedno čidlo ukazuje bludy,střídavě rychlost jako na ostatních kolech, občas tam skočí rychlost poloviční a při 35km/h jednotka vypoví komunikaci z důvodu množství komunikačních chyb..
A při lehkým přibrždění než se ta kontrolka rozsvítí, tak v je slyšet jak ABS čerpadlo lehce zavrčí.
Už jste se s tím někdo setkal? Já to vidím na špatný jednotky..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
jedno má nájezd poctivých 88.000 km,1. majitelka, nebouráno. Druhý sice piclý bylo kolem dokola. Poctivých 180.000 km, ale tam to ABS občas zhaslo, a teď už svítí a pak se přidal i vykřičník. Třetí nevím co s tím kdy bylo..
Jasný že by to tím být mohlo. Už jsem o tom taky slyšel že to nekomu dělalo ložisko.. Ale je mi divný, že vypadne komunikace s ABS..
Asi zkusím vyměnit to pravý čidlo a pak se uvidí jestli aspoň pravá strana zmizí..
u toho prvního to napíše po vymazání závad,projížďce, rozsvícení trojuhleníku a následným odpojení komunikace řj tohle:
00287 - ABS snimac otacek kola vzadu vpravo (G44)
008 - neverohodny signal
00290 - ABS snimac otacek kola vzadu vlevo (G46)
003 - mechanicka chyba
Jasný že by to tím být mohlo. Už jsem o tom taky slyšel že to nekomu dělalo ložisko.. Ale je mi divný, že vypadne komunikace s ABS..
Asi zkusím vyměnit to pravý čidlo a pak se uvidí jestli aspoň pravá strana zmizí..
u toho prvního to napíše po vymazání závad,projížďce, rozsvícení trojuhleníku a následným odpojení komunikace řj tohle:
008 - neverohodny signal
003 - mechanicka chyba
Naposledy upravil(a) Biimbo dne 19 kvě 2013, 07:35, celkem upraveno 2 x.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
dyžtak mám new originál prvovýroba 1500kč 

NÁKUP A PRODEJ DÍLŮ ŠKODA 775668906,!sz-ne!
Veškeré dotazy pouze na email. Protranscar@email.cz díky
taky už jsem mněnil,plastovej kroužek vykvašenej přesně jak píše origoš.
častá závada,převážně starších ročníků
častá závada,převážně starších ročníků
NÁKUP A PRODEJ DÍLŮ ŠKODA 775668906,!sz-ne!
dobrá díky. Teďka jenom abych neměnil zbytečně obě, dá se to poznat když shodím kotouč a pohledem zjistit? Nevybavuju si jestli je tam něco vidět?
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
To že vypadne komunikace s ABS po překročení rychlosti 30km/hod.je normální,vtom problém nehledej. Je to kvuli bezpečnosti.Biimbo píše:jedno má nájezd poctivých 88.000 km,1. majitelka, nebouráno. Druhý sice piclý bylo kolem dokola. Poctivých 180.000 km, ale tam to ABS občas zhaslo, a teď už svítí a pak se přidal i vykřičník. Třetí nevím co s tím kdy bylo..
008 - neverohodny signal
003 - mechanicka chyba
Být takový magor, že bych si koupil nový výrobek koncernu, současně s tím bych si opatřil Kalašnikov a po těchto peripetiích, /nejen těchhle/které by byly běžnou součástí užívání těchto vozů bych si vytipoval hlavní viníky a v klidu bych je postřílel...Koupit si tenhle sráč ,je legální loupež. Já nevím, jak kdo, ale já nekradu.. 

nepropadat panice...
No chlapy a ja mám nějaky podobný problem ale jde o fabie když nalisuji předni ložisko do kola tak se mi začne jebat abs tim že se při dobržděni spoušti.Včera sem dělal fabii obě ložiska nalisuji levy je to OK nalisuji pravy a začne se spouště tak už nevim co dělám špatně.Asi sem jediny kokot na zeměkouli co neumi nalisovat ložisko nebo už nevimLadas píše:ko ložiska stačí aby to jen dlouho stálo a je po žížalkách