Neví někdo kde přesně se nachází (popřípadě jak vypadá) relé žhavení na audi A4 tdi 81kw (r.v.96)? Hledal jsem ho pod volantem ale nějak ho nemůžu najít. Můj problém zpočívá v tom že když startuju tak se mi nerozsvicuje kontrolka žhavení ale auto normálně chytá, dříve se mi nerozsvítila jen při velkých mrazech, postupně se přestala rozsvicovat i když bylo okolo nuly (většinou ráno ale když odpoledne stoupla teplota tak pak se zase rozsvítila) nyní už se nerozsvicuje vůbec. Zkoušel jsem odpojit čidlo teploty motoru a taky se nerozsvítila. Myslíte že je špatný relé žhavení?
A4 má relé žhavení vedle řídící jednotky v plastové krabici vedle posilovače brzd pod mechanizmem řazení. jsou tam všechny relé a pojistky pro motor. hlavní napájecí relé, žhavení, vyhřívání vody atd. číslo přesně z hlavy nevím, ale má silné kontakty.
a co takhle skontrolovat jestli ta se kontrolka vůbec kdy rozsvítí, mám na mysli jestli tam třeba není žárovka a ta není vadná, první Octy měli taky žárovky (sice ne na žhavení, ale Audi je Audi), diody jsou až pozdějc
dík za odpovědi:
to chiptuning: dík za schema
to Huml: taky mě to napadlo, fakt je že dříve rozsvicování kontrolky hodně ovlivňovala teplota v mrazech se nerozsvítila když se oteplilo tak jo, takže jsem hledal chybu jinde dneska už se nerozsvítí vůbec (čidlo teploty je vyměněný)
Kudy se dostanu k tej kontrolce, popřípadě jak co nejjednodušeji vyzkoušet její funkčnost
dík