zdar resim takovou lapalii s Passatem B5.5 2.5Tdi 132KW BAU kdyz rano prijdu k autu tak tocim jako blazen jakou dobu nez motor chytne myslel jsem ze pada nafta koupil zpetne ventily namontoval a stale nic.kdyz motor chytne tak to chcipnu a hned chytne znova.necham stat cca hodinku dve a uz zase dlouho startuji.dalsi den jsem prisel bylo cca 20stupnu zase jsem tiocil cca 10sec a nic tak jsem odpojil cidlo teloty vedle tandemu nechalů jsem nazhavit a chylo hned bez problemu.a takhle startuji doted s nazhavenim chytne hned za jake koliv teploty bez nazhaveni ani tuk dlouho toci.Nekdo nejaky rady? start davku jsem zvysil a nepomohlo.za jakou koliv radu bych byl vdecnej dikec jinak se z toho uz [/b]
asi bych si nechal změřit kompresi za studena (po chytnutí se to může zahřátím trochu "zatáhnout")... po tom delším startu to začoudí nebo ne? Co olej, drží hladina?
No olej nebere voda to samé. Žádný pokles výkonu jsem taky nezaznamenal a když startují déle tak to smrdí po ne spálené naftě modro bílá mlha. Mohlo by to být čerpadlo ze dává málo nafty když odpojím čidlo teploty rak to ale chytne hned to mě hlava nebere. Nevím jaké hodnoty mají být na predvstrik abych se kouknu ještě vyměním ččidlo teploty
baterka starter ta se ti ale bude zdát dobrá a moc peněz
za pár kaček vyřešíš problém tak že si si koupíš rozpojovací tlačítko a vyvedeš na levo ruku tlačítkem rozpojíš obvod na tom čidle co jsi odpojoval zatočíš sklíčkem tlačítko pustíš a nastartuješ
de to promakat i relátkem
Jo to je super ale rad bych to vyřešil už mám takhle udělanej spínač na klimu pac mám někde šluslej kabel mezi jednotkou a cčidlem tlaku tak si spínam kompresor ale nechci to mít jako závodák samé tlačítka jinak baterku jsem nezkoušel a na startér se chystám čidlo teploty jsem objednal nové a kkdyžnnepomůže ani jedna z možností tak asi čerpadlo poputuje do Německa na Bosch
Ne zahuli po naskočení motoru. Jinak jsem zjistil ze je rozdíl jesli stojím do kopce nebo z kopce z kopce chytne okamžitě na jedno otočení ale do kopce a na rovině už točí mnohem déle. Tak jesli je v čerpadle nějakéj snímač hladiny či co nevím. Jinak to má najeto poctivejch 190000tis.
padaní nafty skoro vyloučeno namontoval jsem před palivovy filtr dva zpětné ventily paliva jak na privod tak na zpatecku.ještě mám v plánu koupit tu blbost jak je nacvakla v palivovym filtru ale nemuzu nějak narazit na cislo dilu v Etce ,prepadove hadicky jsou suche pro jistotu jsem koupil 2m nových hadiček tak take vymenim.jinak na mnozstvy paliva nezalezi jelikoz mam 4x4 tak mam delenou nadrz ale jak rikam mam namontovane zpetne ventily tudiz by melo byt vylouceno padani nafty dio nadrze jinak tandem je suchej.fakt jsem z toho napalici
Startér nechám zrepasovat baterka bude sstejně nová i když tahle je necelé 2roky stará. Jinak ještě vyměním těsnění na tandemu a u paliv. Fitru ten kroužek, přepady, a když ani to nepomůže tak to zapálim