Fabia I 1.2 47kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

12skvarka
Aktivista
Odpovědi: 0

Fabia I 1.2 47kw

Příspěvek od 12skvarka »

vim že jsem v diesel sekci (noteeth) a ted k věci neřešil jste někdo že otáčky motoru během přeřazování klesají strašně pomalu nebo třeba se jede na jakýkoliv kvalt např.3000ot ubere se plyn a auto ještě tak 2-3sekundy drží otáčky a pak pomalu začnou padat dělá to jen za jízdy na místě ne, pamět prázdná, ABS to nemá ,plynový pedál reaguje klinule

Dík za postřehy
603917329
hubo44
Přispěvovatel

Příspěvek od hubo44 »

Pozri spojkovy spinač.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nebo vyřad a šlápni na brzdu a co ?
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

když vyřadim a zabrzdim tak otáčky někdy ještě vyletí vejš a pak až klesají
603917329
slovacek.milos
Aktivista

tobych pozeral v bloku měřených hodnot oba spínače nebo aspon dodávku paliva ta ti musí skočit OOO ,
jura2
Přispěvovatel

Příspěvek od jura2 »

Nerobil si niečo s klapkou?
e46 325 Xi
PeSko
Přispěvovatel

Příspěvek od PeSko »

jen poznámka, že pozoruju uplně to samý,ale o původu nemám ponětí...jen tak mimo,jakej mas kod motoru AZQ ?
OIII-DDYA
1T3-CAYC (Ex) soft: zatím "cinklej=DG"
OI-ASZ-L&K (Ex) soft:DP ( prodáno :(
slovacek.milos
Aktivista

Re: Fabia I 1.2 47kw

12skvarka píše:vim že jsem v diesel sekci (noteeth) a ted k věci neřešil jste někdo že otáčky motoru během přeřazování klesají strašně pomalu nebo třeba se jede na jakýkoliv kvalt např.3000ot ubere se plyn a auto ještě tak 2-3sekundy drží otáčky a pak pomalu začnou padat dělá to jen za jízdy na místě ne, pamět prázdná, ABS to nemá ,plynový pedál reaguje klinule

Dík za postřehy
mi přišel borec minulý táden že když sundá nohu z plynu tak se ještě otáčky mírně zvednou a pak padají ,co stím, všera večer ho přitáhli na laně nešlo nastartovat, taky HTP 12V.

altík valeo KO, uhlíky totál, kolektor vymletý, kontrolka dob svítila dal jsem druhý altík, něco najezdil a vše OK otáčky padají jak mají tak nevím ;)
kaskader
Přispěvovatel

Příspěvek od kaskader »

A 1,8T AWT po ubratí plynu reaguje cca o 2 sekundy neskôr. Klapaka vyčistená a zresetovaná. Robí to už niekoľko rokov a berieme to ako vlastnosť
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
slovacek.milos
Aktivista

kaskader píše:A 1,8T AWT po ubratí plynu reaguje cca o 2 sekundy neskôr. Klapaka vyčistená a zresetovaná. Robí to už niekoľko rokov a berieme to ako vlastnosť
zkus klapku rozebrat ty potencuometry nastříkej sprejem na klapky pak vatičkou přejed ;)
kaskader
Přispěvovatel

Příspěvek od kaskader »

Ja som to vzal čističom na brzdy. Ale funguje to ako tak (LOL)
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
slovacek.milos
Aktivista

kaskader píše:Ja som to vzal čističom na brzdy. Ale funguje to ako tak (LOL)
já jeno tak jednu klapku která kdysi sála balík jsem vzal několikrát čističem a bylo to dobrí tak půl roku, jednou jsem ji vzal sprejem na klapky a ta dráha se začala jakoby rozpoštět :o :o no konec, ale s vědomím majitele že se bude kupovat nová,

odplul sajrajt a vše OK dráha čistá a klapka maká (LOL)
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

no ale miloši já ten čistič klapek mám taky a to není určené na čistění toho potenciometru...je to dost agresivní kyselina a je to jen na tu kovovou klapku a domeček na rozpuštění toho černýho šmurajzu...ten potík beru jedině kontaktolem...každopádně zkusil bych tu klapku ještě jednou pořádně vyčistit,vymazat adaptační hodnoty a udělat zákl nastavení...nejlépe dvakrát za sebou....třeba se to umoudří...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
hubo44
Přispěvovatel

Příspěvek od hubo44 »

Oťas a si presvedčeny že ta klapka je vadna???
slovacek.milos
Aktivista

[quote="OťasTDi"]no ale miloši já ten čistič klapek mám taky a to není určené na čistění toho potenciometru...je to dost agresivní kyselina a je to jen na tu kovovou klapku a domeček na rozpuštění toho černýho šmurajzu...

já vím otas já vím, bylo na 2,O P 4O7 a já si šel nejprve ověřit kolik klapka stojí stávala desítku a nyní do čtverky vrakec 15OO tak jsem to risknul, nějaká špína nebyla vidět ale když se začala ta dráha rozpouštět tak jsem věřil v konec no bordel odpluj a já
však víš co zajižej když se ti něco takového podaří

:)

ještě co bylo zajímavé tak jsou tam snad čtyři ty dáhy a sajraj se rozpustil jen na jedné ale brutálně
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 22 črc 2013, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“