VW passat B5 1.9 TDi 81kw (afn) čištění turba log

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Michi123
Nováček
Odpovědi: 0

VW passat B5 1.9 TDi 81kw (afn) čištění turba log

Příspěvek od Michi123 »

Čaute potřeboval bych zkontrolovat graf. Čistil jsem turbo ale po složení zní nějak jinak kdyz pridam a uberu tak slysim jakoby takovy dobeh toho turba coz sem predtim neslysel...alespoň jsem to nevnímal.... ale u souseda se mi zdá že to slyším taky tak jsem z toho zmatený... daval jsem si pozor at dam ten krouzek v nem správně ale stát se může všechno... auto NEPADÁ do nouze a výkon je rovnoměrný po celé škále otáček
tady je fotka turba před složením
Obrázek

tady je tabulka hodnot z logu
Obrázek

tady graf
Obrázek

Předem díky za kontrolu a doufám, že mě potěšíte, že nic už nebudu muset rozebírat a že je vše v pořádku :-D (crazy)
Michi123
Nováček

Příspěvek od Michi123 »

nikdo neví??? :( :( auto jede jak má ale nerad bych aby se tomu neco stalo tak se radsi ptám...
prka
Aktivista

Příspěvek od prka »

Turbo máš složeno dobře. Jen si zkoukni, zda máš dobře utěsněno spojovací potrubí od výfukového potrubí k EGRu a od turba k výfuku. Jinak ten zvuk neřeš. Podle LOGu funguje regulace správně, jen by bylo lepší asi o 1 mm zkrátit táhlo regulace, aby turbodmychadlo lépe plnilo v nižších otáčkách a akcelerace byla rychlejší. Až budeš potom dělat LOG, tak je dobré ho dělat na čtyřku již od 1500 ot. /pokud máš možnost, tak do kopce/.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
paja1
Nováček

Příspěvek od paja1 »

Pánové takový dotaz, mám ten ovládací kroužek naopak?
Dle toho co jsem tu pročetl tak asi jo.
3000 až 4000 takto skáče do nouzáku.
Může to tomu turbu uškodit když se s ti tak bude chvilku jezdit?
Díky

Obrázek
hiero
Přispěvovatel

Příspěvek od hiero »

Ked si to porovnas s prvou fotkou tak ano....ten mensi ovalny otvor ma byt na lavo od vodiaceho otvoru paky regulacie....
Tdi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“