Kolísanie otáčok len na olej - ISUZU 1.7TD
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
-
Steelstorm
- Přispěvovatel
Kolísanie otáčok len na olej - ISUZU 1.7TD
Kolíšu mi jemne otáčky na ISUZU 1.7TD na Opli Vectra B, ale len ked idem na čistý slnečnicový olej. Pokial mám v nádrži naftu tak absolutne žiadne kolísanie otáčok, no ked idem na slnečnicu, tak ručička poskakuje tak 0,5mm a tak raz za 3s padnú otáčky tak o 1-2mm a zase späť, na zvuku motora to ani nepočuť, ale na vibráciach to cítiť výrazne.
Auto aj trochu viac žere na slnečnicu.
Čím by to mohlo byť? Palivák nový, sitko v nádrži vyčistené.
Auto aj trochu viac žere na slnečnicu.
Čím by to mohlo byť? Palivák nový, sitko v nádrži vyčistené.
-
Steelstorm
- Přispěvovatel
Keď naštartujem studený motor tak mám 750 otáčok, a akonáhle sa rozbehnem, alebo len pridám plyn, tak už si drží volnobeh na 900 ot. A kolíše to rovnako, takisto pokial pridám jemne plyn a držím napr. na 1200ot tak kolíše to tiež.
Auto je úplne bez úprav, ale kolíše to rovnako aj pri vonkajšej teplote 35C. Filter je od výroby permanentne vyhrievaný.
Auto je úplne bez úprav, ale kolíše to rovnako aj pri vonkajšej teplote 35C. Filter je od výroby permanentne vyhrievaný.
-
Steelstorm
- Přispěvovatel
Ako na to?burton.b22 píše:Seřiď si sytič.
Díky.
A ešte som sa chcel spýtať ako pridať naftu na tomto čerpadle?
Nemám s tým skúsenosti a chcem vyskúšať čo to spraví, lebo ako som písal v inej téme auto má slabý výkon strašne. Z 0-100 za 26s, a na youtube je bežne 17-19 s rovnakým motorom a autom. Chcem teda poskúšať či sa s tým niekto nehral.
-
burton.b22
-
Steelstorm
- Přispěvovatel
Auto neťahá ani na čistú naftu ani na nič iné., ja okrem smradu a kolísania otáčok ani nespoznám či mám v nádrži naftu alebo olej, ťah, štarty atd. je uplne všetko rovnaké.
Takže skapaté je to stále.
Viac o tom som napísal v tomto príspevku v inej téme http://www.tdi.dieselpower.cz/forum/vie ... ht=#880681
Takže skapaté je to stále.
Viac o tom som napísal v tomto príspevku v inej téme http://www.tdi.dieselpower.cz/forum/vie ... ht=#880681
-
burton.b22
-
Steelstorm
- Přispěvovatel
Nekúri to vobec ani ked dupnem ani ked je studený. Cítiť len ked dáš nohu za výfuk že ide horúci vzduch, ale dym žiadny.
Vyducháč nemám nový, ale takýto razantný prepad sa mi nezdá, že by bol kvôli vzducháču.
Díky skontrolujem to. Najskôr musím zhodiť ten plech nad turbom lebo tie skrutky sú totálne zhrdzavené.
Vyducháč nemám nový, ale takýto razantný prepad sa mi nezdá, že by bol kvôli vzducháču.
Díky skontrolujem to. Najskôr musím zhodiť ten plech nad turbom lebo tie skrutky sú totálne zhrdzavené.
-
Steelstorm
- Přispěvovatel
Tak zatial taká amatérska ,,diagnostika":
1. odpojil som hadicu z turba, vnútri čistá, trochu samozrejme nános oleja zasušeného ale fakt len minimum, skúsil som či nieje zadretá turbína, takže turbína sa točí bez problémov a nemá žiadne vôle.
2. skúsil som tlak, ale ani za boha som tam nevedel vopchat hadičku z manometra (mám len taký na bicykel), tak som to skúsil len tak rukou, a fučí to poriadne pri 3000 otáčkach, až som mal skoro problém udržať tam ruku na konci tej hadice čo mi ju tak odfukovalo.
3. Skúsil som tam kopnúť plný kotol a húli to len minimálne do čierna, takže nafty asi bude dosť na čerpadle
4. Takže ostáva mi už iba hadička od turba na čerpadlo, ktorú najskôr musím nájsť
, čo mám na nej skontrolovať? zhodiť ju a pozreť či neni niekde poškodená alebo pod? Na akom princípe to funguje, to pridávanie nafty na základe toho kolko fučí turbo? V tej hadičke chodí vzduch pod tlakom, alebo nejaké lanko alebo ako je to riešené?
Chcem vyhodiť úplne KAT, nemal by byť problém pri tomto motore s tým? Lebo čítal som, že niektoré motory potrebujú nejaký protitlak vo výfukovom potrubí, u tohoto to nebude vadiť?
ďakujem za pomoc!
1. odpojil som hadicu z turba, vnútri čistá, trochu samozrejme nános oleja zasušeného ale fakt len minimum, skúsil som či nieje zadretá turbína, takže turbína sa točí bez problémov a nemá žiadne vôle.
2. skúsil som tlak, ale ani za boha som tam nevedel vopchat hadičku z manometra (mám len taký na bicykel), tak som to skúsil len tak rukou, a fučí to poriadne pri 3000 otáčkach, až som mal skoro problém udržať tam ruku na konci tej hadice čo mi ju tak odfukovalo.
3. Skúsil som tam kopnúť plný kotol a húli to len minimálne do čierna, takže nafty asi bude dosť na čerpadle
4. Takže ostáva mi už iba hadička od turba na čerpadlo, ktorú najskôr musím nájsť
Chcem vyhodiť úplne KAT, nemal by byť problém pri tomto motore s tým? Lebo čítal som, že niektoré motory potrebujú nejaký protitlak vo výfukovom potrubí, u tohoto to nebude vadiť?
ďakujem za pomoc!
-
burton.b22
-
Steelstorm
- Přispěvovatel