Kolísanie otáčok len na olej - ISUZU 1.7TD

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Steelstorm
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Kolísanie otáčok len na olej - ISUZU 1.7TD

Příspěvek od Steelstorm »

Kolíšu mi jemne otáčky na ISUZU 1.7TD na Opli Vectra B, ale len ked idem na čistý slnečnicový olej. Pokial mám v nádrži naftu tak absolutne žiadne kolísanie otáčok, no ked idem na slnečnicu, tak ručička poskakuje tak 0,5mm a tak raz za 3s padnú otáčky tak o 1-2mm a zase späť, na zvuku motora to ani nepočuť, ale na vibráciach to cítiť výrazne.

Auto aj trochu viac žere na slnečnicu.

Čím by to mohlo byť? Palivák nový, sitko v nádrži vyčistené.
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Kašli na to, na čistý olej ti otáčky prostě budou kolísat.. Předpokládám že nemáš slušný předehřev atd..
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Kolik máš otačky na čisty olej?
Steelstorm
Přispěvovatel

Keď naštartujem studený motor tak mám 750 otáčok, a akonáhle sa rozbehnem, alebo len pridám plyn, tak už si drží volnobeh na 900 ot. A kolíše to rovnako, takisto pokial pridám jemne plyn a držím napr. na 1200ot tak kolíše to tiež.

Auto je úplne bez úprav, ale kolíše to rovnako aj pri vonkajšej teplote 35C. Filter je od výroby permanentne vyhrievaný.
burton.b22

Seřiď si sytič.
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Olej je prostě hustý, tak ti to bude dělat, já mám stejný problém. Pokud tam dáš čistou naftu nabo aspoň 50:50 v těchto vedrech, tak to bude OK.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
Steelstorm
Přispěvovatel

burton.b22 píše:Seřiď si sytič.
Ako na to?

Díky.

A ešte som sa chcel spýtať ako pridať naftu na tomto čerpadle?

Nemám s tým skúsenosti a chcem vyskúšať čo to spraví, lebo ako som písal v inej téme auto má slabý výkon strašne. Z 0-100 za 26s, a na youtube je bežne 17-19 s rovnakým motorom a autom. Chcem teda poskúšať či sa s tým niekto nehral.
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Na čistou naftu to má dobré zrychlení? Jestli jo, tak by jsem se v tom nehrabal. Já jsem musel udělat nové (větší) vedení z nádrže, původní má u nádrže ostré koleno .................. . Zlepšilo se to, ale stejně to není jako na naftu.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
burton.b22

K tomu sytiči vzadu na čerpadle jsou dva šroubky sytič je ten víc vzadu má v sobě zářez na šroubovak a je zajišten kontra matkou na 10tku klíč. Až to budeš mít ohřáte na provozní teplotu, podívej se na ten šroubek tlačí do takoveho plechu když je to teple musí tam být jen minimální vůle.
Steelstorm
Přispěvovatel

Auto neťahá ani na čistú naftu ani na nič iné., ja okrem smradu a kolísania otáčok ani nespoznám či mám v nádrži naftu alebo olej, ťah, štarty atd. je uplne všetko rovnaké.

Takže skapaté je to stále.

Viac o tom som napísal v tomto príspevku v inej téme http://www.tdi.dieselpower.cz/forum/vie ... ht=#880681
burton.b22

Předpokládam vzduchový a palivový filtr máš nový. Zkontroluj hadičku co jde ze sání na přidavač na čerpadle. Zkontroluj vedení od turba do chladiče vzduchu a od chladiče do sáni. Kouří to černě když mu přišlápneš?
Steelstorm
Přispěvovatel

Nekúri to vobec ani ked dupnem ani ked je studený. Cítiť len ked dáš nohu za výfuk že ide horúci vzduch, ale dym žiadny.

Vyducháč nemám nový, ale takýto razantný prepad sa mi nezdá, že by bol kvôli vzducháču.

Díky skontrolujem to. Najskôr musím zhodiť ten plech nad turbom lebo tie skrutky sú totálne zhrdzavené.
Steelstorm
Přispěvovatel

Tak zatial taká amatérska ,,diagnostika":
1. odpojil som hadicu z turba, vnútri čistá, trochu samozrejme nános oleja zasušeného ale fakt len minimum, skúsil som či nieje zadretá turbína, takže turbína sa točí bez problémov a nemá žiadne vôle.

2. skúsil som tlak, ale ani za boha som tam nevedel vopchat hadičku z manometra (mám len taký na bicykel), tak som to skúsil len tak rukou, a fučí to poriadne pri 3000 otáčkach, až som mal skoro problém udržať tam ruku na konci tej hadice čo mi ju tak odfukovalo.

3. Skúsil som tam kopnúť plný kotol a húli to len minimálne do čierna, takže nafty asi bude dosť na čerpadle

4. Takže ostáva mi už iba hadička od turba na čerpadlo, ktorú najskôr musím nájsť (crazy), čo mám na nej skontrolovať? zhodiť ju a pozreť či neni niekde poškodená alebo pod? Na akom princípe to funguje, to pridávanie nafty na základe toho kolko fučí turbo? V tej hadičke chodí vzduch pod tlakom, alebo nejaké lanko alebo ako je to riešené?

Chcem vyhodiť úplne KAT, nemal by byť problém pri tomto motore s tým? Lebo čítal som, že niektoré motory potrebujú nejaký protitlak vo výfukovom potrubí, u tohoto to nebude vadiť?

ďakujem za pomoc!
burton.b22

Tou hadičkou de tlak ze saní do čerpadla a podle vyše toho tlaku čerpadlo přidá naftu. Kat určitě vyndej ničemu to vadit nebude.
Steelstorm
Přispěvovatel

Našiel som ju, je to asi 10cm dlhá hadička pricvaknutá sponami, tak zhodím ju a skontrolujem či je ok, potom naštartujem s jedným koncom zhodeným (tým čo ide do čerpadla) a vyskúšam prstom či tam ide vôbec nejaký tlak.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“