Vibrace a hučení do levotočivé zatáčky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Vibrace a hučení do levotočivé zatáčky
Ahoj mám takový problém na O1 TDi 66kw při projíždění levotočivé zatáčky začne něco strašně hučet a vybruje s celým autem, asi něco od levého předního kola. na rovině ani do pravotočivé to nedělá. začlo to dělat asi 500km po výměně levého předního ložiska tak nevím jestli to může mít vliv. Po zvednutí auta na špalky a roztočení kol jsem zjistil že háže levá poloosa a dost cca 0.5-1cm. Ale po vyndání z auta se zdá být rovna, vnitřní homokinetický kloub už vykazoval opotřebení tak sem dal nový a problém stále stejný a poloosa stále háže. Kotouče, destičky, kulový čep všechno nové. Nemáte někdo zkušenost? 

tak kdyby to bylo lozisko tak pri levotocivy zatacce by ti hucelo pravy kolo protoze se vic zatizi....naopak pri pravy zatacce se lozisko nadlehci a hucet prestane...otazka je jestli neco slysis kdjzjedes jen po rovine???
Seat Ahambra AUY, 2000 DEAD
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)
nyní: OCTAVIA II 1,6 tdi facelift
Volvo V40 sport edition (aneb už seru na němce)

-
- Aktivista
Já se už dvakrát setkal, že ložiska hučely naopak. Nebyly tam Fagy nebo originály ale jedno SKF a druhý nějaký anglický ložisko a u obou praknul vnitřní kroužek. A z obou při demontáži šel náboj vymlátit tak, že vnitřní kroužek zůstal v ložisku a ne na náboji a nemusel jsem ho z něj stahovat. Do levotočivý zatáčky hučelo levý kolo a naopak..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro