za tepla nelze nastartovat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JimV
Nováček
Odpovědi: 0

za tepla nelze nastartovat

Příspěvek od JimV »

Zdravím všechny ve fóru. Mám problém s Golfem 3, motor 1,9TD (55kW). Za studena není problém s nastartováním. Ale jak se motor ohřeje, tak nenastartuju. Když se o to pokusím, tak motor točí, ale nechytne (nejde tam nafta). Známý mi poradil, abych čerpadlo polil studenou vodou (po tomhle zásahu jsem nastartoval). Tímto chci všechny poprosit o radu co s tím. (Jen doufám, že to nebude na výměnu čerpadla). Auto potřebuji na dojíždění do práce, takže je pro mně nutnost. Za jakou koliv radu předem MOC DĚKUJU!
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Že by snímač teploty paliva, který je v hlavě čerpadla ? Jeho funkci si můžeš přes VAG otestovat, jestli ukazuje správné hodnoty, pokud máš tu možnost.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
JimV
Nováček

Příspěvek od JimV »

Přes VAG jsme se dívali. našlo to čerpadlo, ale pak to půl hodiny chroupalo nějaký protokol (ale dál jsme to nevydrželi). na čerpadle mám 3 čidla. Jedno je úplně dole - zespoda, druhé uprostřed - mezi trubičkama ke vstřikům a dřetí je Boschácká krabička nahoře (připevněná trhacíma šroubama - problém jí vyndat). Ke každému čidlu vedou dva dráty (plus i kostra).
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

zkus odpojit čidlo teploty, aby to začlo žhavit, jestli chytí, nech si nastavit předvstřik, máš ho asi malej
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

může to dělat malý předvstřik nafty
TDi
JimV
Nováček

Příspěvek od JimV »

A že se tak blbě ptám, ale které z těch tří čidel je na teplotu? Uvidíme co kámoš s VAGem - zkusí předvstřik.
conti
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conti »

Snímač teploty paliva tam není. Je to normální turbodisel, že? Nikoliv TDI jak čtu. Huml myslí snímač teploty v hlavě válců. Ten odpoj. A uvidíš, stane se zázrak. Auto žačne žhavit i teplé a startovat. :woot:
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

conti píše:Snímač teploty paliva tam není. Je to normální turbodisel, že? Nikoliv TDI jak čtu. Huml myslí snímač teploty v hlavě válců. Ten odpoj. A uvidíš, stane se zázrak. Auto žačne žhavit i teplé a startovat. :woot:
ano, přesně to čidlo
TDi
JimV
Nováček

Příspěvek od JimV »

Až pojedu domů, tak to vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo. A jestli to dopadne dobře, tak se asi opiju. DÍKY MOC VŠEM!!!!!
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

JimV píše:A že se tak blbě ptám, ale které z těch tří čidel je na teplotu? Uvidíme co kámoš s VAGem - zkusí předvstřik.
VAGem to ani nezkoušej, buď na hodinky nebo stroboskopem, VAGínou jen TDI
David-pv
Aktivista

Příspěvek od David-pv »

jasně, předvstřik stroboskopem
TDi
cerpadlo
Nováček

Příspěvek od cerpadlo »

David-pv píše:jasně, předvstřik stroboskopem
tak ako pomohol ten predvstrik nastavit. (hm)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“