obd - piny, redukce, ...

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
FandaTDI
Aktivista
Odpovědi: 0

obd - piny, redukce, ...

Příspěvek od FandaTDI »

Zdravim vespolek, který přesně piny (druh/typ) jsou v obd zásuvce? (cena,link,...např. v gme jsem našel i dost podobný, ale stejný ne) Jsou příp. stejný i jinde v elektroinstalaci př. B5ky? (spíš ne, co?)
Mam volnou OBD patici a taky zásuvku z B5 (čumim, že tam je jen kostra auta a ne i signálová), rozebral jsem jí a rád bych si jí doplnil / udělal redukci s možností připojení např. skopu, tak přemejšlim, jestli má cenu shánět ty piny (který se krimpujou snad ještě menším rozměrem než nejmenší co mam v kleštích - 0,5-1mm, ale to by se asi dalo vyřešit šikovnym podložením), popř. celou další zásuvku (a dávat si pak větší pozor na barvy kabelů :D ) nebo rovnou koupit např. takovouhle průchodku ( http://www.med-obd.com/cable-j1962mf-pa ... -p-27.html ) - nevim, jak bude kvalitní/přesná (ta moje plonková plně osazená patice/bez vodičů má taky docela širší piny než jiný patice...), ale za ty prachy je to fajn, kdyby nestálo víc poštovný (nejlevněji 10dolarů, tak mě napadlo si k tomu přihodit ještě něco - když je to výrobce kabelů/konektorů, tak např. http://www.med-obd.com/autocom-car-cables-p-273.html , ale poštovný se pak nějak výrazně zvyšuje - ať už co do "každýho dkg" nebo s každou položkou ... ) ...
Na aukru jsem zahlídl asi za šest stovek (snad přísluš. typu Atal) OBD patici s kabelem do "krabičky" s 16 banánkama, ale to mi přijde zbytečně "robustní" a ne vždy praktický (a za ty prachy by byla ta praktičtější - byť jen s nezakonč.kabelama - čínská průchodka i s poštovnym) ...
S čim kdo máte zkušenosti? (popř. máte někdo zkušenosti přímo s odkazovanym YASONem?) Docela mě "nahlodaly" (i přes podobně drahý poštovný) i ty "Autocom car cables", jen si řikam, aby to za ty prachy nebyl úplnej aušus, kterym se člověk do těch zásuvek bude spíš "dobejvat" než připojovat...
pašíkombi AFN B597
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

nikdo nic? Ještě jsem hledal a dle gme by to měl bejt tenhle pin - http://www.gme.cz/krimpovaci-kontakt-mo ... 0-p899-147 , ale vypadá trošku jinak než ten z tý autozásuvky (s fialovou "posuvnou částí"), takže to by bylo spíš na koupi vč. toho jejich konektoru ( http://www.gme.cz/konektor-molex-51115-1601-p899-146 ), ten sice neni nijak drahej, ale kupovat to komplet je skoro kilo bez drátů a práce ...
Taky řešim nějakej ten "pinout-box" (něco jako např. http://www.hobbydiag.cz/profidiag/eshop ... ovaci-pole ), ale "za ty prachy" (tim spíš, když kablíky a OBD konektory mam, i když ne plně osazenou samici) myslim, že postavim "kapesnější" (i když pořád asi větší než samotnej OBD konektor, kvůli pohodlnější možnosti připojení sond) verzi - má někdo tip na nějaký 16pin pole s něčim menšim, než ty banánky? (ideálně asi ty "jehličkový" konektory jako mívaj některý např.PC osciloskopový "stavebnice", teď nevim výrobce, podobný konektory bejvaly např. i ve starejch TV, ty by mohly mít i lepší/pevnější kontakt, jen otázka, který by byly nejvhodnější, ať už 2x8 nebo 4x4, v jedný řadě to imho nebude tak přehledný)...
pašíkombi AFN B597
rami
Aktivista

Příspěvek od rami »

Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
roman
Přispěvovatel

Příspěvek od roman »

Kde jsou ty časy, kdy bylo možné z číny koupit jen samotné koncovky do zásuvek na auta a kabely si člověk mohl dodělat sám. Teď jsem už našel jen ty jejich hotové kabely a to je hrůza. Třeba LT 14-pin kabel má zapojený jen 4 dráty a ještě jsou všechny koncovky zalitý. Teď jsem "bojoval" s 30-ti pinem Iveco, zapojeno jen 6 drátů a tak jsem koncovku musel uříznout, vydloubat takovou bílou tvrdou gumu až na piny a všechno znovu naletovat do nové OBD zásuvky. (wallbash)
Kdyby jste někdo našel zdroj na samostané koncovky na auta, podělte se s námi. ;)

Roman
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

rami: díky, prohlížel jsem pár cz eshopů, kde měli převážně ty jednotlivý značky, v tom prvním maj taky sady osobní,nákladní - stejně to nevypadá, otázka je, kdo to vyrábí a nakolik to je (neni?) kvalitnější než ten Yason, u kterýho bych se i s poštovnym (asi i vč. dph, clu by to samotný snad ještě nepodléhalo) dostal cca na půlku ceny ...
co se týče toho druhýho linku, tak to vypadá na "třetí typ pinů" - imho něco mezi tim gme (podobnější, i když vypadá "líbivěji", ale konektory vypadaj jak ty z gme, jen "úměrně dražší" ;) ) a tim ze zásuvky z B5 (já to asi ještě i blejsknu) ... čimž neřikam, že ten z auta musí bejt "nejlepší" (hlavně po el.stránce/ploše skut.kontaktu), ale nedivil bych se, kdyby tomu tak bylo ...

roman: jo, to mi povídej, já mam teda dvě "samčí" koncovky tady z fóra (btw. za cenu jedný, protože ta první mě akorát nas..., mj. osazený jen 4 piny, který jsou slabší, což mi ale přijde na "nevyčvachtaný" zásuvky dostačující, jen je slabší i ten plast kolem, kterej je celkově takovej "nafouklejší" než u toho plně osazenýho konektoru, kterej vypadá celkově "bitelněji" a kde jsou piny širší, obě kostry vylezlejší do zásuvky - menší kus z druhý strany na pájení a všechny piny "jen"? v plastu ... to mi přijde skoro až jako takovej "léčitel zlobivejch zásuvek" :lol2: ...teda pokud ty piny v tom plastu budou dobře držet ... ) a ta první je přesně ta "za(b)litá" s dps deskou (ke středu jsem se ještě nedohrabal, min. bez poškrábání dps se to asi neobejde, ale někde v tý číně jsem viděl i foto, že tyhle mívaj na střed vyvedený taky jen ty nejpoužívanější ... ), prostě se imho najde dost různejch výrobců(-ků) a asi i v tý číně pomalu "co kus to originál", tak klidně dávejte různý linky/pište zkušenosti ...
pašíkombi AFN B597
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“