vyrezlý kód motoru OCT1 -prošel STK-je to v pořádku??poraďte

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

amatertdi
Nováček
Odpovědi: 0

vyrezlý kód motoru OCT1 -prošel STK-je to v pořádku??poraďte

Příspěvek od amatertdi »

Dne 28.1.2014 jsem koupil OCT1 měla čerstvě udělanou STK i emise.Přečetl jsem si závady zapsané v prokotolu,udělal zkušební jízdu, seznámil se s vozem(karosérie,interiér atd. atd.) a vůz zakoupil. Druhý den mě při návštěvě Stk (které mám v místě bydliště vzdálené 35km od místa zakoupení)čekalo nemilé překvapení v podobě oznámení že má auto vyrezlý kód motoru. volal jsem na STK kde proběhla prvotní technická kontrola a technik mi tvrdil že mu stačí pouze vyčíst kód motoru který je napsaný na papírovém štítku v zavazadlovém prostoru.
Myslíte že je to v pořádku? jedná technik správně?
nikde nemohu najít co se má kontrolovat při tech.kontrole a evidenční kontrole. web ministerstva dopravy už mám přečtený skoro celý :(

a měření emisí už vám popíšu snad jen pro zasmání
emise měřeny ve stejný den 28.1 jako technická- na dokladu z emisí vypsáno jen-- octavia, diesel, ahf a počet km 198.000

na papíru z tech. kontroly jsou km zapsány správně 229.000

Máte nějakou radu jak se těmto věcí znalým lidem dostat na kobylku??

samozřejmě OCT je dovoz DE a pan prodejce se s pánem z STK zná

děkuji za rozumné odpovědi
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

No já bych řekl,že pán na stk tak trochu kecá..co když nebudeš mít v kufru štítek?? Tak kód motoru zjistí v návodu k obsluze vozidla?? :? A co když dáš jiný typ motoru??
Samozřejmě se dá všecko i legální cestou,ale to co technik řekl mi přijde jako kravina...asi budeš muset sáhnout do kapsy a pána na stk přesvědčit,že ti kód motoru sedí ;)
Octavia II RS
Martincv
Přispěvovatel

Příspěvek od Martincv »

Nebo si zajed tech 35km a tam projit preci musis kdyz to tam proslo STK (rofl)
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Co řešíš, tak holt mezi emisema a STK musel technik ujet 31 000 km
U nás taky nemáme emise a STK v jedné dílně. (noteeth)

Mě když jsem auto koupil, technik na STK upozornil, abych kvůli korozi občas tuto část motoru namazal vazelinou, ale už mi neřekl, co by se stalo kdyby se ten pouze vygravírovaný nápis ztratil pod rzí. :?
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Nováček

Příspěvek od amatertdi »

pán co dělal STK by mi udělal i evidenčku ;) ale v místě bydliště mi na 2 stanicích Stk dali košem, z toho důvodu usuzuji že pan technik lže jak kelišová. od něj evidenčku dostanu a auto přihlásím. ale např. až za 3 roky budu OCT prodávat tak mě nový majitel ukamenuje za to stejné až dorazí na evidenčku a vykopnou ho.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

asi bych to prodejci vrátil z důvodů těchto problémů vůbec bych neřešil rozdíl km mezi ME a STK případně se obrátil na právníka jestli bude mít problém a předem ho upozornil že bude mít problémy nejen on ale i ono STK kde to "prošlo"
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Tak si nech evidenčku udělat,a než auto prodáš,tak si to necháš vyklepat znovu a nebo si nech zapsat,že kód motoru je vyrezlý..a budeš mít klid,ale jak to dostat do techničáku nevim..se zeptej na technický..
Octavia II RS
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

nech si zapsat do techničáku, že je kód motoru nečitelný a nebude to nikdo už zkoumat.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

nečitelný kód je problém to ti nikdo nenapíše..
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
amatertdi
Nováček

Příspěvek od amatertdi »

pan prodejce se už od prvního rozhovoru že odstupuji od smlouvy moc bavit nechce, prý ať to zkusím přes právníka, že se z toho vymotá. 8)
okolo oct už běhám pár dní, je hezká, každý kdo jí vidí to řekne.chtěl bych si jí nechat, teď už mi spíš jde asi jen o to že ze sebe nechci nechat dělat sráče od pana prodejce a technika naráz. tak nějak bych jim moje lítání chtěl oplatit stejnou mincí. ať si při svém pololegálním zaměstnání dávají více záležet.
juras0
Přispěvovatel

Příspěvek od juras0 »

Otec měl ten samej problém musel do škodovky a tam mu to za 600kc vyrazily na vanu(dostal protokol) a na STK už žádný problém není.... Ale záleží až prorazi vanu... Tak asi znova 600kc
-------------------------------------------
Audi a6 allroad 3.0tdi
octa II 2,0tdi bkd RS paket, EGR=OFF,CCA 180PS prodano
superb 2,0tdi 165ps.prodano
Mondeo 2.2 tdci 129kw prodano
Páleni na CNC laser.
amatertdi
Nováček

Příspěvek od amatertdi »

jj ok děkuji juras0
Karamusa
Přispěvovatel

Příspěvek od Karamusa »

Jen tak ze zvědavosti zkoušel sis to auto prolustrovat nějakou placenou službou ?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Ladas píše:nečitelný kód je problém to ti nikdo nenapíše..
JJ, čislo motoru se vymazat dá, kod motoru nejde vymazat a čitelný být musí.
zaleží na koho na STK trefíš, když bude chtít delat problemy tak je delat bude. jinde ti řeknou at si to nechas nak opravit ....
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

vsadím se, že kód vymazat jde

vím to, protože to mám u svého auta ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“