dojezd vs skutečná vzdálenost
Moderátoři: šulda, Moderátoři
dojezd vs skutečná vzdálenost
Zajímá mě kolik se od rozsvícení rezervy dá skutečně ujet. Vím že když se rozsvítí rezerva je v nádrži 7l. Takže když dám spotřebu 5l/100km (at se to líp počítá) tak by to mělo být cca 120km. Ale dojezd ukazuje nějakých 80km. Taky samo záleží na stylu jízdy. Tak by mě jen zajímalo kolik tak najedete. Auto v popisu.
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Mě když dojezd ukazuje 0 tak dle diag nám v nádrži ještě 4l , otázka zda to podle i na poslední litr .... 
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO 
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
No úplně aby se mi to zastavilo nejezdím jen mě právě zajímalo kolik cca na dojezd se dá ve skutečnosti najet. 0 se mi včera rozsvítila chvilku jsem ještě jel ale tak max 6km. Ráno už jsem tankoval
Dojezd 80km je tam delší dobu a pak to jde rychle 50 30 20 a to člověk ujede 5km . Jinak plovák ukazuje dobře to mám jistý 
-Derbi Atlantis 2T
-Derbi Atlantis 2T
Dojezd na hladové oko je různý auto od auta. V dobách dávno minulých jsem na F125 Polski ujel přes 120km bez probému. Pořídil jsem Peugeota 405, při návratu z NL se oko rozzářilo asi 15km před Rozvadovem. Fajn, dojedu do Rozvadova a nakoupím už za kačky. Po chvíli v krátkém stoupání motor škytnul a bylo hotovo. Naftu jsem horko-těžko sehnal u sedláka v kravíně, naštěstí jsem měl 5l kanistr na vodu. Po dalším zkoumání jsem dospěl k tomu, že rezerva je jen 4l, při jízdě do kopce se nafta přelila dozadu v nádrži a čerpadlo vzalo vzduch. Po této zkušenosti jsem u žádného z dalších aut tuhle světlušku nenechal rozsvítit, výzkum nechávám odvážnějším. Stejně netuším, jak bych u nového auta system odvzdušňoval, tehdy u P405 jsem náhodou věděl...
Tady slo o nazor/zkusenost ne o radu ze je pumpa vsudejericho-3 píše:Já na kecy nevěřím, když se rozsvítí kontrolka, jedu k pumpě..Dnes je to pohádka, pumpy jsou všude...
-Derbi Atlantis 2T
-Derbi Atlantis 2T
Strach z kontrolky nemám (max to nepojede) mě jen zajímalo kolik se dá na rezervu najet a nehledět na pc kolik ukazuje dojezd. Zajímala mě konkrétně Octavia protože Polski Fiat nevlastním 
-Derbi Atlantis 2T
-Derbi Atlantis 2T
Já těmhle elektronickým informacím nevěřím. Pár zadřených motorů, aut bez paliva a jiných problémů vzniklých v důvěře v neomylnost nějakých pimpišů , tranzistorů apod.jsem viděl.Jo být to jako u letadla, kde je min. trojnásobné jištění tak prosím..Ale zvednout kapotu a podívat se kolik je tam oleje , je dnes problém a dojíždět k pumpě na páry jen kvůli tomu, že mi nějaký připitomnělý display tvrdí, že mám čas /jen proto, že tam bude nafta o 20hal. levnější/mi připadá min. nerozumné..Není to dlouho, co jsem roztahoval milionáře, který chtěl ušetřit , ale jeho display v MB mu podal nespolehlivé informace.. 
Ale chyběl mu tak 1-2 km a vyšlo by to..
Ale chyběl mu tak 1-2 km a vyšlo by to..
nepropadat panice...