OT. sorry ...tyhle clanky ale me uz s...ou
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- patrik.kloucek
- Aktivista
OT. sorry ...tyhle clanky ale me uz s...ou
omlouvam se za OT ale to se neda....musim se s vama o to podelit.
http://www.novinky.cz/finance/333995-ti ... -sami.html
to se mi snad jen zda...O co tem pisalkum jde?To ze se stacej tachometry je dosledek toho ze lidi v Cesku jsou naprosto vygumovany.Oni by radi meli auto 10 let stare s najetymi 80tkm aby mohli doma rikat jak dobre koupili.To ze prumernej km. najezd v nemecku je cca 2.5x vyssi nikomu nedochazi.Neni vyjim
kou u rok stareho auta mit najeto 150000km.Á co se tyka staceni tachometru...snad si nikdo nemysli ze nejakym zakonem se tomu zabraní.Nezabraní.Stejne tak jako se stací dale tachometry v Nemecku ,Italii,rakousku Francii kde trhy s ojetinami ovladli turci,rusove,polaci..tak se bude stacet dal i tady.A bude se to dit do doby nez lidi zacnou pouzivat makovici a pochopí ze za malo penez je malo muziky. Ono se to zmeni v dobe kdy lidi dostanou za svou praci zaplaceno stejne jako treba v nemecku ci jinych statech evropy kde je minimalni mzda okolo 8.5 eur/hodinu zatimci u nas je 1.5eura.Pak se na nejakou ojetinu kazdej vykasle a radeji koupi nove. Jsme proti nim zebraci ktery a Cesko je smetistem evropy....ale to si musi kazdej prebrat sam....
http://www.novinky.cz/finance/333995-ti ... -sami.html
to se mi snad jen zda...O co tem pisalkum jde?To ze se stacej tachometry je dosledek toho ze lidi v Cesku jsou naprosto vygumovany.Oni by radi meli auto 10 let stare s najetymi 80tkm aby mohli doma rikat jak dobre koupili.To ze prumernej km. najezd v nemecku je cca 2.5x vyssi nikomu nedochazi.Neni vyjim
kou u rok stareho auta mit najeto 150000km.Á co se tyka staceni tachometru...snad si nikdo nemysli ze nejakym zakonem se tomu zabraní.Nezabraní.Stejne tak jako se stací dale tachometry v Nemecku ,Italii,rakousku Francii kde trhy s ojetinami ovladli turci,rusove,polaci..tak se bude stacet dal i tady.A bude se to dit do doby nez lidi zacnou pouzivat makovici a pochopí ze za malo penez je malo muziky. Ono se to zmeni v dobe kdy lidi dostanou za svou praci zaplaceno stejne jako treba v nemecku ci jinych statech evropy kde je minimalni mzda okolo 8.5 eur/hodinu zatimci u nas je 1.5eura.Pak se na nejakou ojetinu kazdej vykasle a radeji koupi nove. Jsme proti nim zebraci ktery a Cesko je smetistem evropy....ale to si musi kazdej prebrat sam....
Pochop, je to jen a pouze zaplacená reklama na AAA a podobný bazary.
Nic víc, nic míň a píšou to stejní pisálkové kterí dokáží psát sáhodlouhý články otom, že ta a ta celebrita má celulitidu a támhle ta má nový silikony.
Musíš si vždy řící že tito pisálkové se jinak než lhaním a pomluvama neuživí a rukama už vůbec ne a podle toho ty jejich články brát, nebo spíš nebrat v potaz.
Nic víc, nic míň a píšou to stejní pisálkové kterí dokáží psát sáhodlouhý články otom, že ta a ta celebrita má celulitidu a támhle ta má nový silikony.
Musíš si vždy řící že tito pisálkové se jinak než lhaním a pomluvama neuživí a rukama už vůbec ne a podle toho ty jejich články brát, nebo spíš nebrat v potaz.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
- Aktivista
To ze se stacej tachometry je dosledek toho ze lidi v Cesku jsou naprosto vygumovany.Oni by radi meli auto 10 let stare s najetymi 80tkm aby mohli doma rikat jak dobre koupili.
tak to je a aby kupovali musí se jim to takhle nachystat
bav se s volem o sobotě když de v pátek na porážku
nesmysl holý věta rozvitá 
bav se s volem o sobotě když de v pátek na porážku

-
- Aktivista
- patrik.kloucek
- Aktivista
jo jenze takovyhle clanky lidi dokazou tak zblbnout ze tomu veri.No a pak clovek prodava auto a posloucha zvasty typu....tady to ma skrabanecek,tady zase dulecek,a ten volant a pedaly nejsou nejak moc oslapany a ohmatany?To soused ma najeto min a volant ma hezci.slovacek.milos píše:To ze se stacej tachometry je dosledek toho ze lidi v Cesku jsou naprosto vygumovany.Oni by radi meli auto 10 let stare s najetymi 80tkm aby mohli doma rikat jak dobre koupili.
bav se s volem o sobotě když de v pátek na porážkunesmysl holý věta rozvitá
Jednou mi prijeli lidi na auto az od nekud z ostavy coz je cca 250km.Meli s sebou radoby mechanika.otazky typu...a ty airbagy tam opravdu jsou jsem prechazel jeste v klidu.Kdyz mi zacali sunadavat kolo aby videli stav kotoucu a desticek jestli odpovida naj. kilometrum uz jsem mirne rostl no a pri vytce ze zadni sterac stira a nechava cmouhy jsem nevydrrzel a ze chtej slevu a povidam jim ze auto neni na prodej a dal jim cislo do Hradce do france Caru at sii tam zajedou koupi si nove jinak nikdy spokojeni nebudou.
A nejhorsi je ze takovych lidi pribyva a tezko jim clovek vysvetluje ze to auto je starsi,ojete a ze nejake zanmky uzivani mit proste musi a ze je rozdil v tom ze auto o ktery se majitel stara a ma naj 200tkm muze byt v lepsim stavu nez to se 100tkm na ktery majitel hulil....
Oni to nechapou takze se pak vesele stací vyplnujou se servisky atp.
Doprdele tak at se nekdo koukne na nemecky italsky francouzky www at vidi co se nabizi kolik to ma km a co to stoji.No apak at se podiva do cech a bude prekvapenej ze oni ty auta jsou venku drazsi nez u nas... cim pak to asi je????(wallbash)
patrik.klouček- opravdu si myslíš, že bychom si zasloužli 8,5 Eura za hodinu? A za co? Zatímco oni žili v kanálech po válce /dá se říci dobře jim tak/my jsme měli neporušenou republiku a pracantů dost a dost. Ale mávali jsme fáborky až jsem dospěli k tomu, že tady montujeme to, co Němci vymysleli..Ať se nám to líbí nebo ne, je to tak. Takže 20 let svobody nás neopravńuje k tomu, chtít to, co mají oni..Němci makají a drží hubu, my jen kecáme a stěžujeme si. Je třeba poděkovat dnešní generaci důchodců a rudé pakáži na východě, že to není obráceně...
nepropadat panice...
Re: OT. sorry ...tyhle clanky ale me uz s...ou
jj, a nejen proto že chtějí nízkej nájezd km u ojetin ale i proto že čtou a nechají se ovlivnit a leckdy rozhodit sračkovejma článkamapatrik.kloucek píše: ze lidi v Cesku jsou naprosto vygumovany.

Člověk se pořád učí.
- patrik.kloucek
- Aktivista
[quote="jericho-3"]patrik.klouček- opravdu si myslíš, že bychom si zasloužli 8,5 Eura za hodinu? A za co?
Němci makají a drží hubu, my jen kecáme a stěžujeme si.
jestli si to myslim....jo myslim.A za co?Za odvedenou praci.
A vis proc si to myslim???
Protoze sam makam v rakousky firme kterou u nas postavili rakusaci jako pobocku.
No a mel jsem to stesti nebo smulu ze jsem v rakousku v matersky foirme stravil nejaky cas a tak muzu srovnavat.
A vis co jsem vypozoroval??? Mozna se budes divit ale v rakousku chlapy na ty sami pozici adelaji tu samou praci dostanou 2.5x vetsi plat nez u nas.A je zvalstni ze u nas je produktivita prace 2x vetsi nez v Rakousku.Ona tam vubec vladne takova poklidna atmosfera...nikdo se nehoni,nestresuje vse je v klidu.Maji priplatky za riziko,za teplo,za odpoledni.Kdyz jsou vedra jezdi tam firma s nanukama nebo jindy zase s koblihama.Nemoc maji placenou od prvniho dne.13 a 14 plat ,poukazky do hypermarketů atp.U nas
na pobocce se maka 2x vic.O priplatcich poukazkach atd si muzem nechat zdat.A proc???Urcite ne proto ze by jsme byli o tolik horsi.
A pokud si myslis ze je v rakousku vse drazsi tak se pletes.Ano neco je tam drazssi ale vetsinou uz je to stejnen drahem jako u nas a neco je dokonce i levnejsi.Zivotni naklady jsou tam srovnatelne jako tady. A jen pro upresneni...ten .5x vesti plat tam berou slovaci turci jugoslavci ....jsoau to bycejny delnici na nejnizsí pozici....
Němci makají a drží hubu, my jen kecáme a stěžujeme si.
jestli si to myslim....jo myslim.A za co?Za odvedenou praci.
A vis proc si to myslim???
Protoze sam makam v rakousky firme kterou u nas postavili rakusaci jako pobocku.
No a mel jsem to stesti nebo smulu ze jsem v rakousku v matersky foirme stravil nejaky cas a tak muzu srovnavat.
A vis co jsem vypozoroval??? Mozna se budes divit ale v rakousku chlapy na ty sami pozici adelaji tu samou praci dostanou 2.5x vetsi plat nez u nas.A je zvalstni ze u nas je produktivita prace 2x vetsi nez v Rakousku.Ona tam vubec vladne takova poklidna atmosfera...nikdo se nehoni,nestresuje vse je v klidu.Maji priplatky za riziko,za teplo,za odpoledni.Kdyz jsou vedra jezdi tam firma s nanukama nebo jindy zase s koblihama.Nemoc maji placenou od prvniho dne.13 a 14 plat ,poukazky do hypermarketů atp.U nas
na pobocce se maka 2x vic.O priplatcich poukazkach atd si muzem nechat zdat.A proc???Urcite ne proto ze by jsme byli o tolik horsi.
A pokud si myslis ze je v rakousku vse drazsi tak se pletes.Ano neco je tam drazssi ale vetsinou uz je to stejnen drahem jako u nas a neco je dokonce i levnejsi.Zivotni naklady jsou tam srovnatelne jako tady. A jen pro upresneni...ten .5x vesti plat tam berou slovaci turci jugoslavci ....jsoau to bycejny delnici na nejnizsí pozici....
- patrik.kloucek
- Aktivista
jo tak to jsem srovnal a ptal se jich atm...a vis co mi rekli?jericho-3 píše:Je třeba vždy srovnat náklady s platem. Zeptej se někoho, kdo tam dělá a ty prachy utratí tam, anebo ty prachy utratí u nás..Můj známý má 50000 kč /přepočet/v Rakousku a tady je král, ale tam je jen kmán..
Plat jednoho z manzelu jde na najem inkaso poplatky potravu atp. a plat druheho je na zabavu a dovolenou....zkratka ho mohou utratit ci setrit.
Ano a proto tam češi jezdí nakupovat potraviny, protože jsou mnohem dražší než u nás.jericho-3 píše:Je třeba vždy srovnat náklady s platem. Zeptej se někoho, kdo tam dělá a ty prachy utratí tam, anebo ty prachy utratí u nás..Můj známý má 50000 kč /přepočet/v Rakousku a tady je král, ale tam je jen kmán..

To že se v příhraničí rakouska dají koupit nové byty či domy o dost levněji než u nás, taky není veřejným tajemstvím. O cenách spotřebního zboží se ani bavit nemusíme.
A jestli je v rakousku někdo s platem 50 000,- kč za kmána znamená jen to že tam jiní mají nejspíš mnohem více. U nás si prodavačka ze supermárketu taky nemůže vyskakovat.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
A jak by si měla vyskakovat, je to věc názoru..20000 kč, nebo 30000 kč, ale to by potom učitel musel mít 60000 kč, doktor 100000 kč, atd. atd. Kolik by sis tak představoval, když mnoho lidí nedělá, někdo nechce, někdo nemůže, jsou tady 2000000 důchodců, ty mají taky málo, tak dáme minimum aspoň 20000 kč, vždyť poctivě pracovali. A tak můžeme pokračovat dál. Ale je tu jeden problém, na ty prachy se musí vydělat, nebo si začít pořádně půjčovat, což umíme..A je u nás i dost idiotů, když nějaký koumes přišel na podnikatelský záměr,že zaslal lidem nabídku, když mu pošlou 1000 kč, tak jim pošle zpátky 2000 kč a vydělal 2600 000kč. Tady lidi neumějí moc počítat... 

nepropadat panice...
Jeslti můžu, vložil bych se do diskuse a vrátil se k těm ojetinám.
Mám kamaráda kterému asi před rokem ukradli Citroena Berlingo. Našetřil, jezdil teď po bazarech a žádného co by se mu zamlouval nenašel.
Říkal jsem mu, kup třeba Octavii nabo IV Golfa, nechtěl a nechtěl.
Teď si ze zoufalství šel koupit Rumunskou Dacii Logan co je pod křídly Renaultu. Jen pro to, že dá 100 tis. teď a 100 tis. zaplatí za rok.
Dacii jsem mu nerozmluvil, trval si na svém.
Zdejší starosta si to samé auto koupil nové a má s ním větší problémy než my s 12 letými ojetinami.
Mám kamaráda kterému asi před rokem ukradli Citroena Berlingo. Našetřil, jezdil teď po bazarech a žádného co by se mu zamlouval nenašel.
Říkal jsem mu, kup třeba Octavii nabo IV Golfa, nechtěl a nechtěl.
Teď si ze zoufalství šel koupit Rumunskou Dacii Logan co je pod křídly Renaultu. Jen pro to, že dá 100 tis. teď a 100 tis. zaplatí za rok.
Dacii jsem mu nerozmluvil, trval si na svém.
Zdejší starosta si to samé auto koupil nové a má s ním větší problémy než my s 12 letými ojetinami.