Ahojte, už som tu raz riešil kolegovho allroada, mal problem s vykonom, to sa dalo dokopy. No zistili sme, že jeho motor ide oproti môjmu (tiež AKE) ako traktor. Pozreli sme predvstrek a je na 2stupňe pozde, čiže by to malo byť okej. Skusili sme teda ešte ubrať na nulu je to opoznanie lepšie (aj ťah sa zlepšil) no stale dosť klepe v zábere. Tak sme to ešte zkusili dať na doraz do mínusu, čo to urobí. Vo vagu to písalo pozde - 4,niečo stupňa, čo by podľa papiera malo byť mimo minimálne o 4 stupne no ten motor ma ovela kludnejší chod, lepší záťah a štartuje stale rovnako dobre. Kde by mohol byť problém ??
2. časť mojej otázky na tých čo poznájú fakt ten motor. Všimli sme si, že pri hociakej hodnote predvstreku, či už -4,0, alebo +2stupne ten motor ide krasnučko len si tak cvrdliká až kým chladiaca kvapalina nedosiahne teplotu 85stupňov. Potom počuť ako cvakne rele a motor začne mať traktoroidny zvuk. Pri minusovej hodnote predvstreku ten rozdiel nieje až tak cítiť potom ako sa ohreje no pri nula a +2 stupne bolo počuť ako motor v momente začal klepať presne v určitej hranici teploty, potom už išiel stále tak až kým teplota o5 nepoklesla. čo sme kukali vo vagu tak sa dovtedy nehybala hodnota ATDC až kym cvaklo to rele a motor začal klepať až vtedy tam začalo ukazovať inu hodnotu ako nula
Sory za dlhe čitanie chcel som to približiť čo najviac. VĎaka za odpovede.
A6 c5 allroad 2.5tdiV6 ostry chod, predvstrek
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- frantacech
- Aktivista
Re: A6 c5 allroad 2.5tdiV6 ostry chod, predvstrek
a ty cisla byla nerena po zahrati v zakladnim nastaveni?

Ano kanal 4 zaklane nastavenie, motor 90stupňov.
Tu som urobil video tesne pred dosiahnutím 90stupňov a po zohriatí na 90c.
Nahraval som to tabletom, tak je to dosť skreslené, no je počuť, že po zohriatí je zvuk dosť ostrý nato, že je predvstrek v mínusovej hodnote, čo by mal byť motor úplne tichý.
Motor 80stupňov
https://www.youtube.com/watch?v=HHOm_XG ... e=youtu.be
po zohriatí na 90
https://www.youtube.com/watch?v=YqdZlHEy1AM
Tu som urobil video tesne pred dosiahnutím 90stupňov a po zohriatí na 90c.
Nahraval som to tabletom, tak je to dosť skreslené, no je počuť, že po zohriatí je zvuk dosť ostrý nato, že je predvstrek v mínusovej hodnote, čo by mal byť motor úplne tichý.
Motor 80stupňov
https://www.youtube.com/watch?v=HHOm_XG ... e=youtu.be
po zohriatí na 90
https://www.youtube.com/watch?v=YqdZlHEy1AM
aký olej je vtom motore, dost možne že sa meni vyskozita oleja pri dosiahnuty teploty , kedže za studena je olej hustejši , mne tiež motor vrči ako traktor , inak tento jav som nepozoroval doteraz , musim si to overit, čo sa týka toho predvstreku, ja ked to dam na hodnotu -4 alebo + 4 tak mi hadže prevodovku do nudzaku , ale alroad ma asi manual predpokladam, ...ja do motora lejem valvoline 5w40 , nič ine by som nedal a už v žiadnom pripade nič hustejšie , treba skusit vliat aditiv do oleja a dat novy olej, skontrolovat tlak oleja ,či nieje upchate niečo , tieto motory maju problem z mazanim, ako vravim , mne tiež ide ako traktor ale neriešim to , dost možne že riešite niečo čo sa vyriešit neda
Jayo25 píše: treba skusit vliat aditiv do oleja a dat novy olej, skontrolovat tlak oleja ,či nieje upchate niečo

Na tomto motore sa nenastavuje predvstrek ten si nastavuje čerpadlo samo posuvník pred vstreku ktorý sa vždy zasekne, to čo ste nastavovali je povstrek a to nemá nič spoločné s pred-vstrekom. Zdá sa ti že ide motor aj ťažko ?? Pri tom klepaní ?
tak ja osobne som vlial aditiv , ale mne osobne je to jedno, bo aj tak v najbližšej dobe chystam rozobrat motor a pomenit čo sa da
to bol len taky navrh, ale z určiteho hladiska to nieje zly napad pred rekonštrukciou motora
, to bol z mojej strany len navrh ,a ten predvstrek to vieme všetci že sa nenastavuje, ale vzhladom ktomu že malokto vie že sa to vola inak, tak to všetci volaju predvstrek, ale v podstate sa chapeme všetci ,inak Fenix9555 by som sa opýtal takto hned , či sa da zistit na tomto motore že su piestne kružky zlé , moj motor nema kompresiu , stratil ju da sa povedat v priebehu mesiaca na všetkých valcoch, ale moc sa mi nechce verit že odišli zrazu všetky piestne kružky , ale predsa len, da sa to zpoznat ked dám hlavy dole ?