Ahoj,chtěl jsem se jen zeptat jestli je normální,že po zapnutí zapalování u B5 se mi rosvítí mazání a dobíjení,ale mazání zhasne po chvilce s ostatníma kontrolkama aniž bych nastartoval motor.Po nastartování zhasne i dobíjení a mazání se už taky nerosvítí - což je správné když motor běží.Jen je mi divné,že u ostatních aut jiných značek mi vždycky mazání svítilo až dokud jsem nenastartoval?Dík za info.
PS: Asi je to zapojený jinak ale raděj se ptám.
Kontrolka mazání B5
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Kontrolka mazání B5
Je to normální, jen je potřeba dávat pozor aby se opravdu rozsvítila kontrolka dobíjení, kamarád si koupil Polo 1,4 TDi v bazaru a nevšiml si, že nesvítí kontrolka dobíjení, pokud jezdil denně, bylo to v pohodě zbytkové napětí zajistilo "přitažení" kotvy a altík dobíjel. Přišla zima a rozsvítil se symbol posilovače a zachvíli se autíčko zastavilo.romanx píše:Ahoj,chtěl jsem se jen zeptat jestli je normální,že po zapnutí zapalování u B5 se mi rosvítí mazání a dobíjení,ale mazání zhasne po chvilce s ostatníma kontrolkama aniž bych nastartoval motor.Po nastartování zhasne i dobíjení a mazání se už taky nerosvítí - což je správné když motor běží.Jen je mi divné,že u ostatních aut jiných značek mi vždycky mazání svítilo až dokud jsem nenastartoval?Dík za info.
PS: Asi je to zapojený jinak ale raděj se ptám.