Stránka 1 z 7

Jaké pít PIVO?

Napsal: 24 kvě 2014, 10:43
od HNLW453
Kluci, měl jsem čas, tak jsem se tak trošku více zabrouzdal do alkoholových částí různých prodejen a zjistil jsem že všude je to stejný.

Tak třeba Heineken za 12Kč má na etiketě napsaný že byl vyroben v Maďarsku... ok takže tohle nebudu pít.

Heineken za 25 0,3l, výroba německo, to už by šlo. Ale trošku drahý.

Ale říkám si tak koupím českou klasiku radegast... ty voe na etiketě vyrobeno v plzni a plzeň, teda nechci brát nikomu iluzi je prostě patok. Takže ani radegast.

Svijany vyrobeny kdesi v Ostravě s příchutí síry. Neříkám že jeto špatné, ale chtěl jsem něco "oslavnějšího"

Krušovice ani gambrinus prosím ne, to je europatok bez chmele plnej éček.

A starobahno nefiltrovaný nepasterizovaný je jak kdybych pil nějakou močůvku.

jakou máte zkušenost vy? Naprosto jsem při čtení etiket ztratil chuť a jediný co jsem vzal byl brněnskej drak extra chmelenej že ho vyzkouším. Jako jedinej byl vyrobenej v Brně.

Díváte se vůbec co pijete? Ještě asi zkusím Holbu.

Fakt nevím, nedivím se že minipivovary začínají mít uspěch
(hm) (hm) (hm)

Napsal: 24 kvě 2014, 10:57
od NEVO
ked som v prahe pijem Staropramen, a doma na Svk Corgon alebo Bažant.

Napsal: 24 kvě 2014, 11:15
od tuner
No tak ja se snazim kupovat plzen nebo staropramen, on tu stejne moc velkej vyber ceskych piv neni a hlavne ta cena 2,89€ za flasku nebo plech v obchode, jeste jde Budwaiser, ten vari tady na ostrove, cena cca stejna, v hospode je vse za jednotnou cenu cca 5€

Re: Jaké pít PIVO?

Napsal: 24 kvě 2014, 11:57
od Slavkov
HNLW453 píše:... Svijany vyrobeny kdesi v Ostravě s příchutí síry. Neříkám že jeto špatné, ale chtěl jsem něco "oslavnějšího"
Trochu mimo, ne? Pivovar leží mezi MB a Libercem, kus za Mnichovým Hradištěm... a to je na naše poměry dost daleko... od Ostravy (LOL)
Mimochodem Svijanský máz (11°) bylo super pivo, poslední roky nic moc...

Napsal: 24 kvě 2014, 12:23
od milda64
Jsem pražák, ale piju Uherský brod 12°. Škoda že je špatně k sehnání.

Napsal: 24 kvě 2014, 13:08
od jericho-3
Mám rád změny a mám vyzkoušeno, že pokud pivo je totálně hnusné teplé, nestojí za nic...Já musím mít vychlazené pivo tak jak má být , proto jsem nesnášel socialismus /nejen proto/, kde v tom byl neskutečný bordel. Vyhoněné kompresory, idioti číšníci a sračky /ne všechny/ které se jmenovaly pivo. Léto jsem nesnášel hlavně z tohoto důvodu, např. v Brně vůbec nevěděli co je to chlazení../tehdy dostali jmen/ i víno BÍLÉ měli jako sračku. Například mi třeba chutnal zlatý bažant, ale za tepla ukázal, co v něm je, tak už jej nechci. Takže střídám Pilsner Urquell s Bernardem, sem tam Krušovice, z nouze Braník, teď popíjím Budvar 10V a jednou za čas koupím basu Strakonického /Dudák, atd./.Na tomhle pivu je zajímavé, že za socialismu to byla košťata, nedalo se to pít, bohužel muselo, protože tam nebylo jiné..Ta změna je neskutečná, i 10V pivo voní chmelem..Ale dá se říci, že většina piv je dobře pitelná...Svijany jsem zkoušel jen točené, ale při prvé degustaci jsem vypil min. 15 piv, bylo výborné, ale ráno jsem myslel, že už tady končím..Takže je tam něco špatně, možná i ve mě.. :)

Napsal: 24 kvě 2014, 13:30
od Slavkov
No, já ti nevím, ale za komančů bylo v kdekteré čtyřce pivo jako křen 8)
Dnes to všude tlačej nějakým sráčoplynem nedejbože CO-čkem... a pak půl večera cítím, jak to jde nahoru a brkám jako prase, děs velebnosti.

Napsal: 24 kvě 2014, 13:43
od bombastiq
holbu nepít je to sračka (a to mám pivovar za barákem)
šli s kvalitou dolů prodavaj lowend piva

co je dobrý tak litovel-moravan

Napsal: 24 kvě 2014, 17:04
od jericho-3
Když byl křen, bylo to štěstí..Já neskutečně trpěl, hlavně na "vandru" ..Když se stalo, že jsme našli číšníka KTERÝ MĚL PIVO RÁD, ne blba, který tam byl jen kvůli byznysu../ne nadarmo měl číšník ofiko plat 1100-1200kč, počítali s krádežemi/ Nezapomenu když jsme přijeli na Bolevák do kempu, já nasraný, povídám, tady budou sračky , ještě že máme svoje /půlku a hasičák, ten obrovský na chlazení, tak jsme to rozbalili a pak koukáme , buňka a tam nápis Plzeň a cena...dost vysoká..A tak tam jdeme , tam mladý borec a já povídám, šéfe jak je to s teplotou? Byl pěkný hic.. A on, uvidíte..Natočil pivo a to byl prostě skvost- trnuly zuby./už jsme nikam nejeli, byli jsme tam do konce dovolené/.Měl od nás kšeft a dodnes mu děkuji, byla to skvělá pařba a zážitky ruku v ruce s velice kvalitním mokem... :)

Re: Jaké pít PIVO?

Napsal: 24 kvě 2014, 17:17
od Jarda S.
HNLW453
jestli máš rád extra chmelený tak zkus gambrinus excellent ;)

Napsal: 24 kvě 2014, 17:21
od Jarda S.
Slavkov píše: Dnes to všude tlačej nějakým sráčoplynem nedejbože CO-čkem... a pak půl večera cítím, jak to jde nahoru a brkám jako prase, děs velebnosti.
N2+CO2 poměr nevim můžeš to zkusit najít pod názvem biogon

Napsal: 24 kvě 2014, 19:13
od Slavkov
jj, něco o tom tuším... to byla reakce na jericha, na ty "vyhoněné kompresory"

Napsal: 24 kvě 2014, 19:27
od jericho-3
Excelent jsem pil, bylo dobré a řízné. ..Na to sycení "sráčoplynem" všichni moc nadávali, zkoušelo se to, ale neujalo se to. Mě to paradoxně moc nevadilo, piji pomalu a když bylo pivo dobré pokrkávání a poprdávání bylo srandovní. :)

Napsal: 24 kvě 2014, 20:05
od turbo kamna power
Když si chci pochutnat, tak si koupím Budvar 12°, jinak normálně piju Braník 12°, Kozel 11°, nebo na žízeň Gambrinus Excelent, případně Staropramen 10°. Z těch méně známých piv rozhodně nepohrdnu pivům z Poličky, hlavně Záviš dvanáctka, jako jihlavák si rád dám točenýho Ježka 11° a vždycky, když jsem v Č. Krumlově, tak si v pivovarní restauraci s oblibou dám kvasicový Eggenberg.

Napsal: 24 kvě 2014, 21:01
od kamuflage
To zas bude tema na sto stran :D

Za mně Radek nefiltrovaný..