svítí kontrola airbagu (hlavového) - golf IV

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

sport7
Sběrač informací
Odpovědi: 0

svítí kontrola airbagu (hlavového) - golf IV

Příspěvek od sport7 »

Zdravím,

Mám golfa IV variant rv. 2004 a opakovaně po zhasnutí kontrolky se mi cca po týdnu rozsvítí znovu kontrolka airbagu. Vypisuje to tuto závadu:

01589 - Roznetka hlavoveho airbagu strana spolujezdce (N252)
33-10 - hodnota odporu prilis nizka - sporadicky

Předpokládám že by mohl být problém v kontaktu, ale nevím a za boha nemůžu nikde na netu najít kde má ten hlavový airbag ten kontakt. :( Osobně už jsem měl na jiném voze problém z bočním airbagem a to vyřešilo prostříknutí kontaktu pod sedačkou...

Nevíte někdo kde je ten kontakt u hlavového bagu? Osobně si myslím že by mohl být v A sloupku? nebo případně nevíte někdo čím jiným by to mohlo být?

Předem díky moc za jakoukoliv radu!
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

vyděláš odkládáací box před spolujezcem a nahoře ho máš ;)
sport7
Sběrač informací

Příspěvek od sport7 »

Díky moc za radu! nevim nevim esi by mě napadlo to hledat za kastlíkem u spolujezdce :)
Ještě jedna doplňující otázka - nevybafne tam na mě deset kontaktů? dá se dobře identifikovat ten pro hlavový airbag?

Díky moc!
slovacek.milos
Aktivista

nahoře uvidiš zespoda pytel kabel konektor,
výsledek nevím nevím možná lepší bude prostříknout starou a pytel pak vyměnit ;)

pak napiš jak se ti dařilo :)
sport7
Sběrač informací

Příspěvek od sport7 »

:D když jsem to četl poprvé tak jsem to vůbec nechápal... asi jsem po ránu nějakej natvrdlej :)

ale vážně, Ty si myslíš že to nepomůže a bude nutná výměna airbagu? protože Ty máš většinou pravdu.. a to by bylo nemilé v tomto případě :)

V pátek nebo v sobotu se na to dostanu a určitě dám vědět jak to dopadlo!
slovacek.milos
Aktivista

[quote="sport7"]: no já nemyslím nejlépe je proměřit odpor toho pytle pak ti to napoví kdo je KO jestli vedení, prostříkneš uvidíš,
ten odpor je tam malý,

třeba se ti někdo přihlásí já to z hlavy nevím, mám to domakáno tak že zajedu je kámošovi ten ví kterí dráty měřit případně odcvaknou a naletuju odpor tím pytel umlčím, nebo vyměním jak kdo chce ;)
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Moment, to co popisuje Miloš je čelní bag spolujezdce, hlavový bag je přístupnej z B sloupku. Snad jsem celou diskuzi blbě nepochopil a nemystifikuju tady.
Elektronika auta a technika........
776 829390
slovacek.milos
Aktivista

Martin.R píše:Moment, to co popisuje Miloš je čelní bag spolujezdce, hlavový bag je přístupnej z B sloupku. Snad jsem celou diskuzi blbě nepochopil a nemystifikuju tady.
já ten hlavový přehlédl http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=& ... GE&cad=rja

takový toje ;) předpokládám ze středového sloupku vede šalina
sport7
Sběrač informací

Příspěvek od sport7 »

Aha super, takže ve středovém sloupku ho budu hledat. Ještě se zeptám jestli nevíte zda je ten konektor v té horní části sloupku (jak je přidělanej pás nahoře) nebo je v té spodní části? abych věděl kolik mě toho čeká rozdělat, než se k němu dostanu :-)

a hodnotu toho odporu airbagu jak psal Miloš náhodou někdo nevíte? případně mezi kterými kablíky to je?

Díky moc!
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Konektor bude zlutej a hodnata jsou 3ohmy
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Tak tak, ale když to píše hodnota odporu nízká, tak tam bude někde zkrat. Hlavně bacha při měření, protože ten konektor když rozpojíš tak na straně bagu je v konektoru zkratovací plíšek a odpor naměříš 0ohm. Podle mě bude celej problém právě v tom plíšku, ten bych vyhodil a hotovo.
776 829390
sport7
Sběrač informací

Příspěvek od sport7 »

Díky za rady!!
Chápu to dobře že ten plíšek je tam jen pro zkratování, když je konektor rozpojený. A v mém případě zafungije i kyž je ten konektor spojený a zkratuje mi to.

V sobotu na to vlítnu a proměřim to... to by bylo dobré kdyby to zkratoval ten plíšek.

Ještě jednou díky za rady!
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Jj chápeš to dobře, ten plíšek je tak kvůli odpojenému bagu aby ho neodstřelila třeba statika, už jsem to několikrát viděl, že se konektor co na něj tlačí vymačká a pak ten plíšek neodskratuje. Vyhod ho ven a měl by být pokoj, pokud ne tak jedině zkrat někde ve vedení.
776 829390
sport7
Sběrač informací

Příspěvek od sport7 »

A poslední otázka, já se naotravuju :) , nevíš jestli je ten konektor v tom sloupku pod tím spodním plastem a nebo pod tím nahoře (jek je přidělané horní vedení pásu)?

Koukal jsem na to jak se to sundavá a nejprve se musí sundat ten spodní, tak jestli se budu muset prát i s tím horním plastem :D

Díky
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Myslim že je nahoře. Takže oba dolu.
776 829390
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“