Moderátoři: šulda, Moderátoři
OT: taky se vetřu do tématuHuml píše:fígle tam snad ani nejsou, ale je dobrý k tomu mít ten klíč na povolení, bez toho to půjde blbě
Já jsem na motoru AFN měl alternátor s volnoběžkou.carlos01 píše:OT: taky se vetřu do tématuHuml píše:fígle tam snad ani nejsou, ale je dobrý k tomu mít ten klíč na povolení, bez toho to půjde blběmám AFN r.97 a volnoběžka žádná, je tam normální řemenice. Je to možné,máte s tím někdo zkušenosti nebo už to někdo bastlil. Vypadá to jako originál. Rád bych tam tu volnoběžku dal, protože už jednou jsem měnil napínák, zatím sice bez problémů na něm 70000km, ale je někdy opravdu cítit zvláštní škubnutí motoru,většinou při poklesu otáček.
Díky za rozumné odpovědi.
To je normální, jakmile zvětšuješ odběr proudu tak se hluk alternátoru mění. Hodně hlučný je při zatížení alternátoru tlumič vibrací napínací kladky.Matrix píše:OT: Trochu se vetřu do tohoto tématu, abych nemusel zakládat nový příspěvek. Všiml jsem si že když třeba ukazuju směrovkama, tak přesně v době když jsou směrovky rozsvícené, tak se výrazně změní hluk alternátoru, při blikání výstražnejma je to výraznější. Co to může způsobovat ? Nemůže to dělat taky ta volnoběžka ? Anebo to je regulátor ?