Alfa 159 jtdm 110kw chyba tretieho vstreku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Alfa 159 jtdm 110kw chyba tretieho vstreku
Zdar mam taky problem na svojej Alfe 110kW, 2006. Motor po nastartovani zacne vynechavat, vyhodi poruchovu kontrolku, hodi chybu ASR, hill holder, VDC. Diagnostika hlasi chybu tretieho vstreku. Vstreky boli na testeri, boli bez chyby. Zaujimave je, ze pritom blbne aj budik paliva, skace hore dolu. Ked mi to spravilo predtym, tak po vybrati baterie a jej nabiti a opatovnom vlozeni to prestalo. Teraz to uz nepomohlo. Neviem, ci sa mam zamerat na ten vstrek, alebo elektricku instalaciu.

Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
						skor to vidím na tu el. instalaciu. niekde bude predrany kabel. bez po kabli od vstreku, nebude to daleko

Fiat Bravo 1,9JTD GT- velky IC,vyfuk,Turbo I.H.I RHF5 1,1-1,5 Bar, 235 dvojhmota+ kovokeramika,Vacsie kotuce v predu v zadu, soft BH motor 160ps 360Nm 
Fiat Bravo II 2007 1,9 JTDM 88 KW+Sharkan Chip. BMW E91 2012 325D 150Kw
presiel si tu elektroinstalaciu od vstrekov po RJ motora? u znameho sme riesili podobny problem a bol predraý  kabel

Fiat Bravo 1,9JTD GT- velky IC,vyfuk,Turbo I.H.I RHF5 1,1-1,5 Bar, 235 dvojhmota+ kovokeramika,Vacsie kotuce v predu v zadu, soft BH motor 160ps 360Nm 
Pozeral som kable, ale priznam sa ze nie poctivo, budem to musiet pozriet, kabelaz veru vyzera divoko, miestami chyba aj bozirka. Ono to islo normalne do chvile ked som dal merat tlaky vo valcoch a boli von aj vstreky aj zhavice takze by to mohlo byt aj kablami. Problem je, ze momentalne nemam garaz budem to musiet riesit vonku.
Apropo skus mi ten problem co si riesil popisat podrobnejsie. Ostatna elektrika vyzera ze funguje normalne.

Apropo skus mi ten problem co si riesil popisat podrobnejsie. Ostatna elektrika vyzera ze funguje normalne.
						je to davnejsie, len si pamatam ze hlasilo chybu 3 vstreku, ale vstreky boli ok, aj mali dobre korekcie. Raz to bolo ok a raz nie. nakoniec sa to  zhorsilo a hlasilo chybu aj 5. vstreku. tak som presiel kabelaž a v jednom mieste to bolo predrané vybráciami o hranu jedného držiaku. káble sa vymenili zaizolovali a auto jazdi bez problemov do dnes

Tak si mal nakoniec pravdu akurat to nebolo kablom ale konektorom na vstreku. Uz som ho sice predtym cistil ale az po rozobrati to malo efekt. Zmiatol ma ten palivomer co behal hore dolu. Myslel som ze to bude niekde na rozvode elektriky alebo kostra.
Teraz vsak riesim problem horsieho studeneho startu, kolisania tlaku turba a celkovej lenivosti auta v otackach od volnobehu pokial nezaberie turbo. Tak ma napadol stary dobry EGR.

Teraz vsak riesim problem horsieho studeneho startu, kolisania tlaku turba a celkovej lenivosti auta v otackach od volnobehu pokial nezaberie turbo. Tak ma napadol stary dobry EGR.
						Tak EGR zaslepeny a bez zmeny, co ma prekvapuje je ze riadiaca jednotka to nezistila. Chovanie auta mi pripada na to ze ma DPF divne. Mam skor dojem, ze sa s tym uz niekto hral a dal tam naprd softver. Teraz by som potreboval zistit, ci je tam ozaj daco robene so softverom. Je tu nejaky dobry znalec Fiatov ?

Problem je, ze mi je to hovno platne
  Problem je, ze mi je to hovno platne