Octavia1 TDI 81kW nenastartuje

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kasy
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Octavia1 TDI 81kW nenastartuje

Příspěvek od kasy »

Zdravím, potřebuji poradit. Motor nejde nastartovat, při otočení klíčku se nerozsvítí kontrolka žhavení. Vzal jsem tedy měřák a na ventil na čerpadle, který uzavírá přívod nafty, nejde proud. Auto má alarm, ale ten je už dlouho vypnutý. Mohlo by to být to relé (109), jak jsem se někde dočetl?
Octavia SLX 1,9TDi 81kW r.v.1999
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

pokud neproblikne žhavení a pojistky máš v pořádku dej jiný relé 109 někdy ho stačí jen vyndat proletovat a očistit kontakty
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
alni
Přispěvovatel

Příspěvek od alni »

hej, pozri sa na to relé,

mne to spravilo na benzínke(o relé 109 som vtedy ešte nepočul), za mnou už stál rad, tak som chcel odtlačiť auto na parkovisko, ale tam už nebolo miesta (bola to malá slovnaftka), miesto bolo len na výjazdovej ceste(dodávám že jeden mladý chalan sa našiel ktorý nás polutoval a spítal sa či nevie pomôcť, ostatný z nás mali len srandu..), podla toho že nezasvietila kontrolka som vydedukoval že to bude asi el., tak s veselou náladou som odstránil kryty, varioval poistky, ťukal do relátok- a tam bolo počuť iskrenie, tak ešte troška poťukal a už išlo natočiť, tích cca 40-50km domov to už vydržalo(až na to že raz na chvílku zhasol motor), doma som to rozobral-odtavený spoj, precínoval(a dostalo to hooodne cínu-teraz to roztav #@?#? jedna!!), preistotu ale odvtedy nosím so sebou druhé relátko ;)
OCT I -Tractor Diesel Immortal- AHF
vpredu- KYB ultra SR +PU uloženie, vzadu- KYB gas a just +uloženie z FRS
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

na cestě ho stačí vyndat a klíčem od auta nebo šroubovákem proškrábnout a propojit studeňák. Pak jsem na to jezdil ještě měsíc než jsem to vyměnil :-)
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
kasy
Sběrač informací

Příspěvek od kasy »

Pánové, děkuju za rady. Zítra se do toho pustím a dám vědět, jak jsem dopadl. Dneska nemůžu, je tady pouť. :)
Edit:
Tak mi to nedalo a pustil jsem se do toho už dnes. Vyndal jsem relé, proletoval, zamontoval zpět. Když jsem otočil klíčkem, problesklo žhavení a já věděl, že mám vyhráno. Motor naskočil na ťuknutí, až mě to překvapilo, to poslední dobou nebývalo zvykem. Takže ještě jednou díky všem za rady. Bude se mi dobře spát. :)
Octavia SLX 1,9TDi 81kW r.v.1999
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“