Rozleštění laku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Rozleštění laku
Na dveřích mám celkem dost takovejhlech škrábanců, když po nich přejedu nechtem tak zas tolik cítit nejsou. Myslíte že to půjde rozleštit? Jakou značku pasty použít?

To by mělo jít. Já používám 3M Finesse-it.
Ale jak říká babica - když nemáme limetu, dáme tam citrón, tak abys nekupoval pastu za litr a k tomu leštičku, tak zkus Tempo NA STARÉ LAKY (ne na nové laky - to neudělá nic). Nevím jak teď, ale tak před 15 lety to tempo dělalo zázraky. A nebo když nemáš ani citrón, nedávej nic - tak můžeš zkusit i zubní pastu (některé leští docela fajn
Ale jak říká babica - když nemáme limetu, dáme tam citrón, tak abys nekupoval pastu za litr a k tomu leštičku, tak zkus Tempo NA STARÉ LAKY (ne na nové laky - to neudělá nic). Nevím jak teď, ale tak před 15 lety to tempo dělalo zázraky. A nebo když nemáš ani citrón, nedávej nic - tak můžeš zkusit i zubní pastu (některé leští docela fajn

-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
a proč tempo ne? Jaký je rozdíl, jestli to je metla nebo pastelová barva?aughostino píše:tempo na metalizu? to radsej nie a zubnu pastu tiez nie, do niektorych sa pridava soda bicarbona a ta moze zanechat pekne skrabance
Pokud je to origo lak, tak je metla krytá úplně stejným bezbarvým lakem jako standardní odstíny (furt je to jen barevná báze a na ní lak).
Tempo má výhodu, že je levný (bylo, nevím jak teď) a dá se s tím ručně něco udělat. A zas tak brusný (na ruční pohon) není.
Ta zubní pasta byla na odlehčení diskuze

Samozřejmě s tím může zajet do nejbližší lakovny a za pár Kč mu to rozleští (ale předpokládám, že si to chtěl pro dobrý pocit udělat sám). Pokud to auto není nějaký mazel nebo unikát, tak to podle mě není potřeba tak moc řešit.
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Přesně na tohle používám rozlešťovač škrábanců od Turtle Wax. Zrovna dneska jsem s tím likvidoval škrábanečky od nehtů v miskách pod klikama, hlavně na straně manželky.
Tempo ale nepoužívej, je hodně abrazivní. Není to z mé hlavy, ale od profíka.
Tempo ale nepoužívej, je hodně abrazivní. Není to z mé hlavy, ale od profíka.
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
hele kámoš škodovku 120 bral silichromem
nebo nějakou lapovací pastou, vypadala líp jak když sjela z linky ale nechal na tom ruce a to byl docela svalovec
no když jí prodával tak mu 3 tuby silichromu vydělaly asi 5 litrů ve své době. Jen takový postřeh jak to řešíme my v "JZD".
¨tady začni jemnější a pak postupuj směr silichrom. Pokud to je jen v klárlaku a metalíza je OK máš dost velkou šanci že to bude OK.

¨tady začni jemnější a pak postupuj směr silichrom. Pokud to je jen v klárlaku a metalíza je OK máš dost velkou šanci že to bude OK.
Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
-
- Přispěvovatel
Re: Rozleštění laku
Kup znacku Meguiars je to sice draha kosmetika ale dela to zazraky pouzivam na svoji karu a nemuzu si ji vynachvalit;-)Stormy01 píše:Na dveřích mám celkem dost takovejhlech škrábanců, když po nich přejedu nechtem tak zas tolik cítit nejsou. Myslíte že to půjde rozleštit? Jakou značku pasty použít?