předem dekuju za radu
ASV 5KVL NA 6KVL
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ASV 5KVL NA 6KVL
Zdravim mám G mk4 ASV a potřebuju poradit chtel bych do golfa převodovku s 6kvaltem ale nevim zda pujde některá napasovat bez uprav nevite co do toho narvat ? popřípadě aspon dlouhou 5kvaltovku
předem dekuju za radu
předem dekuju za radu
-
tomes123456
- Přispěvovatel
- marena tdi
- Aktivista
Dlouha 5q z Fabie dle mne je na houby. Změna stálého prevodu se projevi v celem rezimu jizdy . pokud clovek jezdi hodne město tak splace.
Osobne jsem mel moznost tyto převodovky vyzkoušet a porovnat. Dneska bych uz jedine volil prestavbu na 6q .
Co je k tomu potřeba - převodovka+novy prevodovy olej ( G 052 171 A2 ), drzak převodovky,poloosy,srouby na poloosy,srouby na převodovku,plech mezi motor a převodovku,starter,kompletni spojku vcetne setrvaku a hydraulického ložiska + nove srouby na setrvak a pritlacak,trubku spojkovou , nasobic spojkového ucinku a vyrobit servohadici rotacka vs. PD , kulisa jedine kdyby to byl stary model ale to ASV není tak ze ji nemusíš resit.
Osobne jsem mel moznost tyto převodovky vyzkoušet a porovnat. Dneska bych uz jedine volil prestavbu na 6q .
Co je k tomu potřeba - převodovka+novy prevodovy olej ( G 052 171 A2 ), drzak převodovky,poloosy,srouby na poloosy,srouby na převodovku,plech mezi motor a převodovku,starter,kompletni spojku vcetne setrvaku a hydraulického ložiska + nove srouby na setrvak a pritlacak,trubku spojkovou , nasobic spojkového ucinku a vyrobit servohadici rotacka vs. PD , kulisa jedine kdyby to byl stary model ale to ASV není tak ze ji nemusíš resit.
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
this very good post
Cut down your exam stress by using our latest 70-511 dumps and high quality testking.co.uk gmat and lynn
Souhlasim s tim co napsal marena sám sem měl dva roky dlouhy petikvalt z fabie a stejně jsem ho vyměnil za 6kvalt a jsem maximalně spokojen. Ono z ty fabie je hezky ze mužeš litat na čtyřku až dvěstě, ale ke konci mě hlavně sralo že musim každej kvalt roztahnout na 2500 otaček abych mohl přeřadit na dalši stupeň, potom taky na 3,4,5 když sem se dostal pod 1500 otaček tak auto dunělo jako prase ono i na popojižděni po parkovišti na dvojku to dunělo jak když to chce umřit. I to ježdění mi nevyhovovalo když se mi někdo sral na okresce 70 tak sem si bud mohl zařadit vytočenou 3 nebo podtočenou 4 a podobné situace. S 6kvaltem uplna nadhera 2,3 na přeřazení vytočím na 2500 otaček a 4,5,6 už mužu klidně na 2250 takže pred prerazenim nemusim točit jak retard a krasne ticho když jedu po parkovišti na 1 a 2 auto už se mi nechce rozpulit a když mi na vyšších stupních padnou otáčky pod 1500 tak to hned nezačně dunět jak pri zemetřesení. Stejně ten 6kvalt je delší než prodlouzená z fabie a má o stupen navic takze je to hezky rozdělené a nejsou tam takove skoky mezi kvalty. Za mě maximalni spokojenost, kdybych to věděl tenkrat tak tam dam rovou 6kvalt, ale co dokud člověk nevyzkouší tak na to nepřijde.
Nemáš zase tak úplně pravdu dost záleží na SW nemám problém dát ve městě 4ku a prdlat 60 (GGU) dunění? co to je???Jinak s čím jezdíš že ti je proti srsti točit nad 2500 to jsou normální otáčky jako kvrdlat to na 2200 od 1600 tak to tě setrvák musel milovat...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
tak ja nevim ale 60 kmh na ctyrku ? vzdyt co si pamatuju tak na trojku pri 2000 otackach to davalo tacho presne 60kmh nevim potom co za otacky tam muselo byt na ctyrce nevim nemuzu ti rict nejezdim na volnobehu. nemam Scanii To duneni nevim co zpusobovalo mel jsem tam jednohmotu nove preoblozenou a setrvak byl jednohmota myslim taky, tak to mohlo byt mozna tim, protoze ted tam je dvouhmota a auto jeuzasne tiche a klidne a pri sundavani petikvaltu byla spojka uplne v poradku a nic s ni nebylo tak me asi nemilovala. Jinak ted kdyz preradim na 2250 otackach tak mi to krasne padne o 500 otacek na 1750 tak nevim co je s tema 1600. Jinak me slo s tim prerazovanim o to ze kdyz jsem zaradil vyssi tak tim jak jsou ty kvalty tezke a dlouhe tak nez se auto dostatecne rozjelo tak to proste trvalo a jeste se to prodluzovalo tim prerazovanim az v 2500 otackach. Jinak urcite s vyssim vykonem by to bylo treba lepsi, ale ne kazdej tu ma 180 konovyho dizla. Je to proste muj nazor a jsou to moje zkusenosti mel jsem jak kratkej petikvalt tak petikvalt z fabie i sestikvalt. A muj verdikt je ze za me rozhodne sestikvalt a nerikam to proto protoze rad utracim penize. Ty mas s tim taky svoje zkusenosti a je uz jenom na nem jak se rozhodne
Mám auto v podpisu + 12mm hlava v oktávce, s dlouhym 5Q z fábie, EWT, to dunění v nízkejch je trochu pravdou, ale když máš koně tak není problém dát v 80 trojec a předjet kamion, auto se krásně do 4tisíc vytočí a rychlost na takhle vytočenou trojku je cca o 15km vyšší než s původní převodovkou. Nechci řešit jestli dvouhmotu jo ne, co na to chudák 6Q převodovka, je pravda že by asi moje Nm vydržela dvouhmota, ale pro klid duše i vzhledem k pěnězům za mě lepší 5Q s jednohmotou a HDS.
Oktávka AHF 185 HP / 428 N.m - POWERED BY DIESELPOWER - Sold
MB E63s 585 HP / 800 N.m- Série
MB E63s 585 HP / 800 N.m- Série
Re: ASV 5KVL NA 6KVL
daj vymenit len 5 kola . ja som to tak mal . a nemozem povedat ani makke F na to .. bola to efektivna volba.poky71 píše:Zdravim mám G mk4 ASV a potřebuju poradit chtel bych do golfa převodovku s 6kvaltem ale nevim zda pujde některá napasovat bez uprav nevite co do toho narvat ? popřípadě aspon dlouhou 5kvaltovku![]()
![]()
předem dekuju za radu
z 4.stupna som radil na 5. cca pri 2200a slo to na cca 1700 otacok ..mal som 160 koni takze pohoda a krutak okolo 380...
mne sa to videlo ..na dialnici 160km a otacky 3000 ...spotreba dobra ..nemusel som vobec na nu kukat...
to teraz na 6 kvalte 160 km a 3150 otacok ..

GIV var asz 4mot upraveny