Mám supa II 2,0TDI 103kw CFFB, aktuálně najeto 160t km.
Po celou dobu tankujeme pouze u značkových čerpacích stanic, sem tam preventivně použiju nějaká aditiva. Servisované, o auto se starám.
Nevím kde hledat chybu, auto jezdilo do poslední chvíle absolutně bez problémů, startovalo, všechno OK. Ve středu jsem potřeboval na otočku do Prahy, a cestou natankoval v Mnich. Hradišti u KM prona. Odjel jsem cestu Praha, a druhý den ráno se objevil problém, nevím zda souvisí se špatnou naftou, nebo s poklesem venkovních teplot pod 5 stupňů - ráno se objevila závada, spočívající v cukání a poškubávání motoru, auto naskočí bez problému, na první otočení, běží pravidelně, nekouří.
Když se se studeným motorem rozjedu, v rozmezi do 1500ot min táhne normálně, 1500-2500 začne poškubávat a cukat, projev bych přirovnal k chodu na 3 válce. Není možné ho vytočit na víc než 2500ot. Po ujetí pár set metrů problém zmizí a auto jede normálně. V průběhu dne se ani u studeného motoru tato závada neobjeví, auto opět musí stát přes noc, aby se ráno tahle závada při prvním vyjetí objevila.
Aktualně, na diagnostice Delphi i Texa se vstřiky jeví OK...
Čekáme na ráno, a zkusíme zdiagnostikovat závadu v průběhu jejího výskytu, už 3tí den za sebou tam ta závada je s naprosto shodným průběhěm...
Chci také zkusit vyjet nádrž, vyměním palivový filtr, zoufalý pokus.
Nějaké další nápady?
Superb II CR 103kw cffb nepravidelný chod za studena
Moderátoři: šulda, Moderátoři