určitě odpočíváte a nacpáváte se zbytky salátu a prolézáte fórum a koukáte, komu s čím poradit či předat zkušenosti

Chystám se kupovat v průběhu ledna či na začátku února auto přítelkyni. Není náročná, teď jezdí Favoritem, takže jejím největším přáním je, aby to mělo posilovač a moc nežralo i malý děti kolem cesty

Rád si nechám doporučit i něco mimo koncern, každopádně jsem na něj zatížený a alespoň vím kam sáhnout, když něco. Chtěl bych, aby se cena vozu pohybovala někde plus mínus kolem 70 000 Kč a vzhledem k tomu, že bydlíme na kopci, nemáme garáž a přítelkyně jezdí každé ráno 8 km z kopce a pak rovnou najíždí na rychlostní silnici, tak jsem spíš pro benzín.
Sám mám vyzkoušeno, že s teplotami kolem nuly a nastaveným bufíkem svoje TDI neohřeju, než najedu na rychlostku, ona by tam měla vyloženě kosu.
Původně jsem koukal na nějaký Fabie se starým dobrým 1.4 MPI, ale faktem je, že ty auta se mi nelíbí. Polo bych volil daleko radši, ale jsou dražší a je to samý HTP nebo 16V, tak jsem nakonec usoudil, že asi nemá cenu koukat po nějakých prckách a zaměřit se rovnou na Octávku, Leona nebo Golfa či Boru s 1.6.
Má otázka je, jak na tom ty motory jsou co do spotřeby, životnosti, servisu atd. Jestli je lepší 8V nebo 16V, jak to bylo s těma převodovkama o osmiventilů, na co si dát pozor a jestli se nepodívat po něčem úplně jiném.
Takže díky za rady a postřehy