SuperB automat - skusenosti

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Pajtaš
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

SuperB automat - skusenosti

Příspěvek od Pajtaš »

Caute,
Mam moznost kupit SuperB 1.9 96kw, v automate ktory je ze vraj 5stupnovy...auto ma najazdenych cca 222000km...automat som este nemal tak mam otazku na co si mam pri kupe hlavne davat pozor a ake su problemy tychto automatov...

Vdaka za postrehy...:)
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Moje zkušenost je taková, že všechni moji známí co mají automat, tak se jím dřív nebo později podělal. Ať už to byly VW,AUDI, BMW, Mercedes,Honda.... Všichni samozřejmě kupovaly auta jetá s nájezdem 60tis +
Zase na druhou stranu když si na to zvykneš...
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

možnost koupit supa předej raději někomu jinému, pokud tě to bude držet zkus to rozchlastat ;)
Franciktdi
Přispěvovatel

Příspěvek od Franciktdi »

moje zkusenosti jsou takovy, ze 222t bude mit minimalne 2x a budes rad....
Krki
Přispěvovatel

Příspěvek od Krki »

Zas na druhou stranu, Sup je velký, pohodlný auto. Sám ho mám. Pokud nákupní cena odpovídá jak to auto vypadá, tak co, v nejhorším si za cca 40 tkč uděláš převodovku, kdyby náhodou tak za pár tisíc vstřiky nebo turbo, nebo vobojí a jezdíš dál. :-) No ne? Nový to auto stálo cca 900 tkč, ty ho teďka koupíš ani né za kilo, a za max. další kilo si ho dáš tak někjak dokupy, a budeš mít za 2 kila prostě postaršího supa, kterej ještě nějakech pár set tisíc km najede.
S tím, že se tam něco dřív nebo později podělá prostě počítej, ať si budeš dávat pozor na co chceš.
Když s tím budeš počítat, nebudeš překvapenej, zklamanej, a defakto budeš rád, že si to necháš spravit, a budeš vědět, jak na tom vlastně seš :-)

Martin
Pajtaš
Přispěvovatel

Příspěvek od Pajtaš »

No vidim pani ze moc pozitivnych odpovedi som nedostal...to fakt SuperB je take zle? :o
jurosdi
Aktivista

Příspěvek od jurosdi »

Ale motor 96kW je asi OK. Lepšie ako 2,5 V. Myslím na servis.
Krki
Přispěvovatel

Příspěvek od Krki »

Za mě Superb dobrý, byť mám manuál - více v SZ.
Já jen psal na ten automat - jak bylo uvedeno výše, kdo ho měl, tomu se dříve nebo později pokazil ( včetně auta mojí ženy ) ( samozřejmě nepočítá se, že někdo měl auto 3 měsíce a zrovna měl to štěstí, že se mu to vyhlo)
Prostě tá životnost je dle mě tak nějak plus mínus 200 000 km, a pak je prostě potřeba udělat opravu za 30 - 60 tkč a jezdí se dále. Jen je potřeba s tím počítat, být na to psychicky a finančně připraven, a pak je vše v cajku.

Martin
teabe
Přispěvovatel

Příspěvek od teabe »

Ono asi taky bude záležet na tom, jak se k tomu automatu člověk chová.(wallbash)

http://www.saabinfo.net/index.php?optio ... 9&Itemid=1
JENDA T4
Aktivista

Příspěvek od JENDA T4 »

Superb neni špatný auto,ale vyžaduje trochu víc za servis jak octavka.
Největší bolest vidim v tom že si na něm spousta exotu co na servis nemaj,nebo raďji promrdaj keš někde jinde,hoňej triko.

Dnes v tom jezdí většinou cigáni,ukrajinci a taxikáři. Nic proti nim mezi těmaa skupinama znam lidi poctivý pořádný některý mám i rád. Ale většina těch ostatních z nich jsou potížisti.

Nepochopim jak taxikář nechce investovat do něčeho co ho živí.
Že chtěj lidi použitý destičky už jsem si tak něak zvyknul, neobsluhuju jen umožnim samozběr a pak kasíruju,chtěj ušetřit tak at si hrábnou ale filtry?dokonce naftový???to už snad ani neni normální.v době kdy je druhovýroba na každym rohu a každej sprominutim blb si muže přez někoho nakoupit v kelly.
Takový auto potom koupit je o hubu.

Určitě se najdou eště poctivý kusy ale bude jich málo,90% zákazníků pro díly na superb 1 jsou exoti.

U sup ii jak už jsou dostupnější to bohužel začíná bejt podobný. :-D :-D :-D :-D :-)
NÁKUP A PRODEJ DÍLŮ ŠKODA 775668906,!sz-ne!
Veškeré dotazy pouze na email. Protranscar@email.cz díky
Krki
Přispěvovatel

Příspěvek od Krki »

No nevím, má žena vozí 3 děti, závodnice rozhodně není, žádnej vlek ani hanger za tím netahá. Autu se mění vše jak by se mělo, ba co víc, oleje a filtry v motoru a převodovce se mění častěji než by se měly.
Prostě používá to auto, k čemu bylo uděláno, aby se sedlo a jezdilo se, a nejpozději podle harmonogramu a předpisu výrobce se udělala údržba v takovém rozsahu v jakém se má provést.

Martin
Krki
Přispěvovatel

Příspěvek od Krki »

JENDA T4 píše:Superb neni špatný auto,ale vyžaduje trochu víc za servis jak octavka.
Největší bolest vidim v tom že si na něm spousta exotu co na servis nemaj,nebo raďji promrdaj keš někde jinde,hoňej triko.

Dnes v tom jezdí většinou cigáni,ukrajinci a taxikáři. Nic proti nim mezi těmaa skupinama znam lidi poctivý pořádný některý mám i rád. Ale většina těch ostatních z nich jsou potížisti.

Nepochopim jak taxikář nechce investovat do něčeho co ho živí.
Že chtěj lidi použitý destičky už jsem si tak něak zvyknul, neobsluhuju jen umožnim samozběr a pak kasíruju,chtěj ušetřit tak at si hrábnou ale filtry?dokonce naftový???to už snad ani neni normální.v době kdy je druhovýroba na každym rohu a každej sprominutim blb si muže přez někoho nakoupit v kelly.
Takový auto potom koupit je o hubu.

Určitě se najdou eště poctivý kusy ale bude jich málo,90% zákazníků pro díly na superb 1 jsou exoti.

U sup ii jak už jsou dostupnější to bohužel začíná bejt podobný. :-D :-D :-D :-D :-)
Ano, s tím souhlasím, že to musí být hrůza koupit auto po někom kdo to takhle dělá. Měnit filtry anebo desky za starý.. u těch filtrů to je určitě lepší nedělat a u těch desek..dyt nový desky sou pár tisícová položka, třeba cena jedné nádrže..a vydrží třeba 50 000 Km, to fakt nechápu.
Jak jsem psal, jednalo se kdysi o nové auto za cca 900 tkč, tak člověk nesmí být rozhozen, když si čas od času auto vyžádá plánovanou údržbu anebo nějaký nepředvídaný servisní zásah, že se něco pokazí a holt to těch 20 anebo taky 50 tisíc bude stát.
Pokud není člověk ochoten se s tím smířit, je lepší jít na jistotu, koupit si novou třeba Fabiu, nějakou tu nejlevnější, doplatit si záruku na víc, a může se člověk za 250 000 Kč třeba 4 roky vozit a mít svatý klid.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Krki píše:Zas na druhou stranu, Sup je velký, pohodlný auto. Sám ho mám. Pokud nákupní cena odpovídá jak to auto vypadá, tak co, v nejhorším si za cca 40 tkč uděláš převodovku, kdyby náhodou tak za pár tisíc vstřiky nebo turbo, nebo vobojí a jezdíš dál. :-) No ne? Nový to auto stálo cca 900 tkč, ty ho teďka koupíš ani né za kilo, a za max. další kilo si ho dáš tak někjak dokupy, a budeš mít za 2 kila prostě postaršího supa, kterej ještě nějakech pár set tisíc km najede.
S tím, že se tam něco dřív nebo později podělá prostě počítej, ať si budeš dávat pozor na co chceš.
Když s tím budeš počítat, nebudeš překvapenej, zklamanej, a defakto budeš rád, že si to necháš spravit, a budeš vědět, jak na tom vlastně seš :-)

Martin

přesně tohle říkám všem, v případě man. převodovky, nechte si 50 rezervu, protože do roka nebo dvou do toho za 50 zahučíte. Dvouhmota,vačka,rozvody,brzdy,ložisko,altík, baterka,starter, možná kloub poloosy. U toho supa v automatu bych přidal 40 na převodovku a 10 na nápravu. Ale pak je to aspoň svezení.
Nebo v případě haldexu 4x4 + dalších 10-15.

A kdo si myslí že do jiný značky zahučí za míň, je na omylu. Všechno je to vesměs stejný. Je to jetý auto..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Krki
Přispěvovatel

Příspěvek od Krki »

Takže jsme se tak nějak víceméně plus mínus shodli, žejo :-)
Prostě svezení dle mě dobrý, ale holt uplně zadarmo to není. Zas na druhou stranu co je dneska zadarmo, žejo.

Náklady za opravy jetejch aut, jsou plus minus stejný a co tam není, to se nepokazí a o to je to levnější. Co tam je, tak je předpoklad, že to bude potřebovat držbu , opravu.
Takže rozděleno podle nákladovosti a rizikovosti bych to viděl takto:
1. Škoda Octavia 1.9 TDI 66 Kw
2. Škoda Superb 1.9 tdi 96 kw v manualu
3. Škoda Superb 1.9 tdi 96 Kw v automatu
4. Škoda Superb 2.5 tdi v automatu
5. třeba Audi A8 4.0 Tdi v matu, v quatrru a na vzduchocým podvozku

Takže dle mě ten tvůj Superb co chceš, je takovej lepší průměr.

Martin
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“