octavia aee za jizdy chcípne
Moderátoři: šulda, Moderátoři
octavia aee za jizdy chcípne
Zdravím Pánové,
Resim problém na své octavii, je to sice benzinova, ale je tu spousta odborníků, třeba už se s tím někdo setkal.
Je to motor 1.6 MPI AEE 55kW.
Motor jde nastartovat v pohodě a na volnoběh jde krasne. Když ale jedu do kopce nebo mu dám čouda, tak jde do otáček ze začátku pěkně, pokud je ale kopec tahlejsi, tak začne vynechávat, až chcípne. Potom stačí vypnout a zapnout klíč, nechat natlacit benzin (někdy je potřeba nekolikrat), a zase jede dál. Vymenene palivove čerpadlo, filtr, škrtící klapka...
Nemá někdo nějaký tip na co se zaměřit? Tipoval bych to na pricpany přívod paliva, ale nevím kde...
Díky za každou radu.
Resim problém na své octavii, je to sice benzinova, ale je tu spousta odborníků, třeba už se s tím někdo setkal.
Je to motor 1.6 MPI AEE 55kW.
Motor jde nastartovat v pohodě a na volnoběh jde krasne. Když ale jedu do kopce nebo mu dám čouda, tak jde do otáček ze začátku pěkně, pokud je ale kopec tahlejsi, tak začne vynechávat, až chcípne. Potom stačí vypnout a zapnout klíč, nechat natlacit benzin (někdy je potřeba nekolikrat), a zase jede dál. Vymenene palivove čerpadlo, filtr, škrtící klapka...
Nemá někdo nějaký tip na co se zaměřit? Tipoval bych to na pricpany přívod paliva, ale nevím kde...
Díky za každou radu.
-
- Aktivista
Zítra na to jdu, ted jsem si ho pujcil od kamarada. Dam vedetkarel4 píše:Měřák tlaku paliva na hadici za oknem, a skušební jízda ať vidíš co se děje.
MlčíThrashTheTrash píše:Co diagnostika řve?

Filtr je měněný, zítra otestuju to čerpadlo tlakoměrem a uvidíme...p.s. píše:začal bych filtrem paliva a pak se zaměřil na čerpadlo skusil bych ho dát na přimo po klíčku a pojezdil nebo odpoj přívodní hadici dej hadičku petku o zapni klíček a koukej jestli to ten benzín do lahve pěkně tlačí nebo jestli to jen líně vytéká
90% vsadzam na netesnost sania. Tym myslim aj podsavanie pookolo vstrekovacov... Striekaj cistic na brzdy na sanie a uvidis kedu to zacne dochnut. Potom to mas uz vyriesene.
Rozmyslaj, ked to tlacis dokopca, zenie tam celkom dost paliva, cize moze chybat dost vzduchu, alebo si to mysli iba riadiacka.
Pretlakovy ventil paliva by som vymenil bezohladu na tvoju konkretnu zavadu.
Rozmyslaj, ked to tlacis dokopca, zenie tam celkom dost paliva, cize moze chybat dost vzduchu, alebo si to mysli iba riadiacka.
Passat V6 bdh 180hp 4motion Chip by Kitpower.fr 206hp, Chip by Dynatec.fr 218hp
Celé sání včetně gumiček na vstřikovačích se dělalo na podzim. Tam spíš chybí to palivo. Když mi to zdechne v kopci a chci to nastartovat, tak to nahned nechytne, musím nechat dotlačit čerpadlem benzín, pak to chytne na brnk a jede to dál.Sayllo píše:90% vsadzam na netesnost sania. Tym myslim aj podsavanie pookolo vstrekovacov... Striekaj cistic na brzdy na sanie a uvidis kedu to zacne dochnut. Potom to mas uz vyriesene.
Tím přetlakovým ventilem myslíš toto?
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... -3488.html
neco podobnýho jsem mel na jednickový oktavii. v kopci prestavala tahnout a zdechla a potom nešla vubec nastartovat. pricinou byl spatný plovák v nadrži, pokud nafta v nadrži dosáhla bodu x tak se ohnula nejaka hadicka na plovaku, co ukazoval výšku paliva v nadrži. Opraveno za par korun , ale o te doby mne strašili s vadným turbem, čerpadlem..............
Mirkin
Ano je to presne onon.ovcak píše:Celé sání včetně gumiček na vstřikovačích se dělalo na podzim. Tam spíš chybí to palivo. Když mi to zdechne v kopci a chci to nastartovat, tak to nahned nechytne, musím nechat dotlačit čerpadlem benzín, pak to chytne na brnk a jede to dál.Ano je to presno onoSayllo píše:90% vsadzam na netesnost sania. Tym myslim aj podsavanie pookolo vstrekovacov... Striekaj cistic na brzdy na sanie a uvidis kedu to zacne dochnut. Potom to mas uz vyriesene.
Tím přetlakovým ventilem myslíš toto?
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... -3488.html

Passat V6 bdh 180hp 4motion Chip by Kitpower.fr 206hp, Chip by Dynatec.fr 218hp