Stránka 1 z 5

utopenci

Napsal: 15 úno 2015, 21:13
od romanespana
uz jsem dost let nemel dobry po cesku hospodsky utopence, mate nekdo slusnej recept? k dispozici mam neco jako teleci parky hodne i chutove podobny ceskejm, dik

Napsal: 15 úno 2015, 21:25
od sniper--
zrovna jsem je delal, 15 spekacku oloupat , ja je jeste rozriznu napodyl vejpul. Cibuli na kolecka a vrsvit cibuli, spekacky, jeden bobkovej list ,nakladanou papriku, takovy ta slaby prouzky.... dalsi vrstva stejne .
Na lak 3/4 litru vody , pul litru octa,2 lžíce cukru a lžičku soli cca 15 kulicek pepre a noveho koreni, palivou mletou papriku a privedst k varu, pak to nechat vychladnout , zalejt nadobu a cekat aspon tejden. :D :D :D

Napsal: 15 úno 2015, 21:34
od romanespana
zitra jdu do toho, akorat ten tejden budou muka, dik (LOL)

Napsal: 15 úno 2015, 21:40
od sniper--
takhle jsou nejlepsi, zkousel jsem i jiny recepty ale tehle je nej. Kdybys chtel trosku ostrejsi, muzes pridat do laku povarit treba jednu habanero nebo neco podobnyho.

Sakra jdu si ho vylovit :P

Napsal: 15 úno 2015, 21:45
od romanespana
a az je nalozim, je tam nekde moznost posunout datum? aby proces ubehl virtualne rychleji? (LOL)

Napsal: 15 úno 2015, 21:53
od sniper--
No ja mam prave taky takovej problem ze to nevydrzim a tak si delam krom do soudku jeste do sklenice od okurek.

To je riznu na podyl misto na pulky na ctvrtky a ty jeste prepulim, jak jsou mensi, tak jsou pak driv.

Ted jsem ho tam nacpal a otevrel jsem si pivko, tak paraaada. Mam je nalozeny nejakejch 10 dni a uz jsou fakt luxusni

Napsal: 15 úno 2015, 22:17
od romanespana
takze preci jde ihned po instalaci pozmnenit datum pro rychlejsi proces (LOL) (LOL) (LOL)

Napsal: 15 úno 2015, 22:43
od Tomas-Oaza
kdyz sem mel hospodu tak sem je delal dycky aby sli pouzit druhej den :)
spekacky od reznika(aby byly masovy) oloupat nariznout a dat cibuly na kolecka. do sklenice 4 ltr od okurek sem dal vzdy patro spekacku a na to naskladal cibulu,pak zas spekacky a zas cibulu. jako nalev sem pouzil klasicky deko do ktereho jsem dal jeste lzicku pepre,lzicku chilli a lzicku papriky. povaril jsem dle navodu a jeste teplym ( ne vrelym)lakem jsem zalil tyto utopence. delal jsem je rano a dalsi den vecer uz se prodavali. varka byla pryc kolikrat za dva dny :)

Napsal: 15 úno 2015, 23:25
od jericho-3
Normálně mám sliny na jazyku.. :)

Napsal: 15 úno 2015, 23:37
od sniper--
No pak třeba taky nakládám hermeliny, to je taky výborná záležitost :-D

Napsal: 15 úno 2015, 23:46
od tuner
ja davam jeste kysany zeli a pouzivam frankfurtsky z lidlu neb tu nic jinyho vhodnyho v obchode nemaji. ocet s vodou 1:1 povarit s peprem feferonkou novym korenim a bobk listem. mam odzkouseny ze nejlepsi jsou hned po nalozeni a druhej max treti den, kdyz je necham ten tyden tak jsou takovy bez chute. U nakl hermelinu mam proble s cibuli, ta zacne po 2 dnech kvasit

Napsal: 16 úno 2015, 00:04
od Jarda S.
ve španělsku asi neseženeš ale v čechách se daji sehnat "Miškovského utopenci" a ty jsou luxusní (noteeth)

Napsal: 16 úno 2015, 00:06
od Ladas
domácí jsou domácí a musí být kvalitní buřt ideál provázkovej s jistotou původu :D

Napsal: 16 úno 2015, 00:13
od Jarda S.
kdybch neochutnal tak to netvrdim ;) ale nedaji se koupit všude

Napsal: 16 úno 2015, 13:16
od sniper--
Zkoušel jsem to taky podobně na rýchlo, ale ten recept se zhora je nej. Pořádnej utopenec musí bejt pěkně nějakou tu dobu vždycky pod vodou (noteeth)