Ahoj, prosím někoho věci znalého o radu. Při připojení mého Leona s ARLkemna VAG jsem zjistil, že vodu neohřeju na 90°C. Na budíkách sice 90 je, ale to už od nějakých 70 (dle VAGu)...když jsem to trochu prohnal v otáčkách dostal jsem se krátce i na 85,5 °C, ale po ubrání plynu začala teplota hned rychle klesat. Při běžném ježdění po okreskách a následně města se teplota pohybovala od 79 do 83,5 °C. Takže prosím o radu, mám vyměnit termostat? Nebo co s tím? Nebo to motoru nevadí a mám to nechat být?
No, topí to normálně bych řekl. Řeším to proto, že mám rád věci tak, jak mají být, a ne jen jezdit dokud se to nerozsype...takže jak jsem psal, myslel jsem, že se má voda ohřát na 90 a tak zůstat, ale pokud nynější stav motoru nijak neškodí, tak je to ok...
a koukal jsem na to proto, že v zimě když byl mráz, tak při klidné jízdě začala ručička teploty padat, ale jak tady tak čtu, tak je to 50/50. Někdo si myslí, že je to ok a někdo si myslí, že není...tak nevím, jestli udělat termostat, nebo to fakt neřešit??
Proto nevím, jestli má smysl do toho hrabat, nebo to nechat být, ale pokud myslíš, že je to normál stav a motoru to nijak neškodí, tak se na to asi vykašlu...
dělaj to všechny. pro svůj klid termostat vyměnit můžeš ale taky jsem už jednou měnil čidlo teploty protože to v zimě nechtělo topit když sjiždím z kopců...
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
Mně drží auto teplotu 75°C a taky nevím co si o tom myslet, budík ukazuje 90 od 67°C, nezhoršuje se to, u nových píšu 87-102°C. Když jedu šolíchačku, tak to ani nechce moc topit.