Převodovka touran

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

golfator
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Převodovka touran

Příspěvek od golfator »

Čaute, mám takový problem a nevím jak ho nějak kulantně vyřešit. Mám Tourana 1,9 bkc přev. GQN. Začla řachtat tak jsem odmontoval prdel a zjistil že je povolený šroub na hl. hřídeli o cca 3ot. tak jsem to dotáhl, ale zjistil jsem že 6kový synchron ma pohyb cca 2mm a po nastartování tam lítá jak blbec. Ten kravál je od něj. Tak dá se to nějak vyřešit aniž bych ten synchron vyměnil a pokud ne tak kolik může stát nový, případně starší ?
Díky za odpovědObrázek
codll
Přispěvovatel

Příspěvek od codll »

možna jsi mel dat nový šroub já mel něco podobného je to 6q vid , 3 hřídelový ještě vyndej ten sroub a okoukni zavit .. ale třeba to není tvůj prípad a sinchron ma vuli dopředu dozadu nebo nahoru dolu nebo doleva dobrava (doleva doprava je spravne )je to jen brzda ten by hodne ovlivnil zarazeni (přes zub)

Ps: mel jsem povolenej ten samej asi to malo utahujou a zavit ko sroub stal do 50kč origo poradne zalil lepidlem pistoli utahl aby se z toho jednou někdo .... ale pomohlo to
golfator
Sběrač informací

Příspěvek od golfator »

Ten šroub jsem kontroloval i závit, ale nenašel jsem žádné poškození tak jsem to dorval. Ten synchron má vůli do boku cca 2mm, nahoru a dolu si nejsem vědom musel bych to rozebrat a kuknout, ale to mě stejně čeká..
Po dotažení toho šroubu má to oz. kolo taky nějakou vůli do boku, je to problém? Není to nějak moc snad 2setinky
golfator
Sběrač informací

Příspěvek od golfator »

Jo ještě jedna věc, řadí to úplně normálně
mijitouran
Nováček

Příspěvek od mijitouran »

Zdravím, taky se chystám na kontrolu převodovky. Chci se jen zeptat, když sundám to víčko mám se připravit na to, že se na mě něco vysype? Díky. Ještě jaká je velikost toho torxu? Díky.
golfator
Sběrač informací

Příspěvek od golfator »

Zdravím, nic se ti tam nevysype normálně sundáš to vyko jen ti poteče zbytek oleje. Ten nádstavec není torx, ale tzv hvezdice označení M14. Taky ti to dělá ten problém ? ( to výko je přilepené tak ho musíš poklepem odlepit )
mijitouran
Nováček

Díky za radu. Dnes ráno jdu na to. Už to mám připravené, převodovku jsem spustil níž. Asi to bude dobře držet, je tam taková béžová hmota. Nástavec jsem sehnal v obchodě s nářadím. Mě to dělá to, že když jedu na 6. rychlost tak ozývá vysoký tón-kvičení, bzučení, nebo tak něco, jako když se něco soustruží. Díky
jordee_23
Aktivista

Re: Převodovka touran

Příspěvek od jordee_23 »

golfator píše:Čaute, mám takový problem.........
..
rachtala na volnobeh? ci kedy?
GIV var asz 4mot upraveny
mijitouran
Nováček

tak víko je dole, stačilo poklepat. Šrouby jsou utažené, ale je z nich lehce elipsa - nejsu zcela kulaté. Chtěl bych je vyměnit. Jak povolit šrouby? Zařadím pětku a povoluju? Má to ale malý odpor - odpor komprese motoru nestačí. Dal bych mezi zuby šroubovák, ale mám obavy. Díky
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

a co to podrzet klicem na remenici z druhy strany :o
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
codll
Přispěvovatel

Příspěvek od codll »

staci kvalt a někdo slapne nabrzdu
golfator
Sběrač informací

Re: Převodovka touran

Příspěvek od golfator »

jordee_23 píše:rachtala na volnobeh? ci kedy?
Čau, jo rachtá to na volnoběh, mněl jsem to výko dole a nachvilku nastartoval a dělá to ten synchron. Potřebuju to nějak kulantně vyřešit. Chci to auto prodat známěmu, ale nechci mu to prodat takhle. Jako řadí uplně normálně není hlučná jen ten zvuk.. Pošlu link na video našel jsem to na youTube asi nějaký polák, ale nap. stejný zvuk.

https://www.youtube.com/watch?v=z0Xbw97aUPM
mijitouran
Nováček

Díky všem. Nakonec jsem zvolil postup dle manuálu, kdy se řadí dvojka a pětka zároveň. Pak je to opravdu zaaretované. Dal jsem nové šrouby na hlavní hřídel a hřídel s 6. rychlostí. Jenom mě pak potrápilo nastavení pětky, ale dle manuálu ok. Zatím se zvuk (bzučení při zařazené 6. rychlosti) neobjevil.
mijitouran
Nováček

opravuji 1. rychlost a 5. rychlost se řadí zároveň pro aretaci převodovky.
godeejay
Sběrač informací

Příspěvek od godeejay »

Ahojte, žije to tu ešte? mal by som otázku k téme. Ďakujem
Fabia III 1.2TSI 66kw
Touran Highline 77kw BKC, 6q GQN
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“