Nezávislé topení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nezávislé topení
Mám asi 2 měsíce Sharana a není mi dost jasné za jakých podmínek Bufík funguje a kdy naopak vypíná, nebo fungovat nemá. Po vypnutí motoru ještě asi minutu dobíhá (chladí ?) -v současném "hicu" za solidního smradu a kouře. U jiných jsem si toho nevšiml,tak nevím -je to košér?
Nemažete-klepe to!
- Milan Sharan
- Přispěvovatel
- Milan Sharan
- Přispěvovatel
Ještě jsem ho nesehnal. Jestli ho seženeš, tak ti pošlu plánek, jak to zpáchat aby to jelo i bez motoru. Tu teplotu, kdy vypíná nevím, nepátral jsem potom, protože to všechno funguje dobře tak jak má. Ale když nemám el. oběhové čerpadlo, tak jsem si zatím dodělal spínač a relé, abych si mohl s motorem rychleji zatopit, i když není pod nulou. Sepnu si bufík k motoru kdy se mi zachce. Je to jednoduché, kdyby si to chtěl , tak ti napíšu, jak na to.
tak o to schema na sepnutí bufíku bych poprosil.Existuje sada na předělání přitápěče na nezávislé topení od eberspeacheru,ale cena je někde kolem 7000 Kč, což se mi zdá dost za spínací hodiny s pár drátkama. Teď jsem koupil motor i s převodovkou a je tam i to oběhové el. čerpadlo, tak ho vyzkouším a když bude fungovat, tak bych ho asi prodal.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

snad nebude vadit ak sa trosku votriem s jednou otazkou :-)... premyslam nad doabkou nezavysleho kurenia do afta... na jednom fore mi vraveli ze je to uplne v pohode ak budu v serii aj 2 cerpadla (motor + elektricke pre bufik)... no ako tak citam tu tak asi moc nie :-(...? viete niekto poradit?
Peugeot 406, HDI, 110ps
citace:snad nebude vadit ak sa trosku votriem s jednou otazkou
... premyslam nad doabkou nezavysleho kurenia do afta... na jednom fore mi vraveli ze je to uplne v pohode ak budu v serii aj 2 cerpadla (motor + elektricke pre bufik)... no ako tak citam tu tak asi moc nie
...? viete niekto poradit?
zdar! budeš potřebovat celou sadu pro nezávislé topení-jestli to má být nezávislé topení( seriově v sharanu je jenom přihřívač) bufík, el. vodní čerpadlo řídíci jednotku a spouštěč
(hodiny nebo dálkač anebo je možnost přes mob.tel)

zdar! budeš potřebovat celou sadu pro nezávislé topení-jestli to má být nezávislé topení( seriově v sharanu je jenom přihřívač) bufík, el. vodní čerpadlo řídíci jednotku a spouštěč
(hodiny nebo dálkač anebo je možnost přes mob.tel)
bufik je jasne... riadiaca jednotka... vraj sa to da ovladat obyc vypinacom, nieco inteligentnejsie by som si dorobil presne podla toho ako budem chciet aby to fungovalo... cerpadlo je jasne ak to ma byt nezavisle kurenie, ale ide o to ze ci staci vradit do serie s kurenim bufik s cerpadlom alebo ci tam vymyslat nejake dalsie veci....ci nebude problem ak pobezia obe cerpadla naraz a pod...? neni to sharan ale peugeot 406 hdi... a nema nic
... a ako je robeny pripoj k palivu? odkial to u sharana cuca naftu a kde je cerpadlo palivove? (vraj je tam problem s dlzkami trubiek ...) dik

Peugeot 406, HDI, 110ps