vymena rozvodoveho remene na tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
vymena rozvodoveho remene na tdi
cago kluci potreboval bych poradit.budu menit rozvodak na g3 tdi 1z musi se neco postelovat jako myslim predvtrik a tak po vymene?dekuji za info
schumi
Re: vymena rozvodoveho remene na tdi
nemusíš štelovat nic, pokud ho dáš tak jak jsi vyndal ten starý, tak bude vše OK, doporučuju nastavit motoru tak, aby jsi pod krytkou u převodovky viděl značku na setrvačníku s šipkou na bloku převodovky, je to vše v tom okénku.Pak by jsi měl zajistit proti otočení rozvodové kolo čerpadla.Pokud je motor na značkách, tak rozvodové kolo čerpadla má v sobě otvor a ten přesně lícuje s otvorem v držáku čerpadla.A pokud se Ti ještě bude chtít tak můžeš sundat ventilové víko a na konci vačky je zářes, jako by na velký plochý šroubovák, tak když do toho zářezu dáš nějakou pásovinu, tak musý být rovnoběžná s dosedací plochou pro ventilové víko.herman pavel píše:cago kluci potreboval bych poradit.budu menit rozvodak na g3 tdi 1z musi se neco postelovat jako myslim predvtrik a tak po vymene?dekuji za info
Nafta patří do TDi!
-
- Přispěvovatel
- Bugs.Bunny
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
Bugs.Bunny píše:Po výměně rozvodů je dobré předvstřik zkontrolovat a případné nastavit pomocí vagu. Né vždy je předvstřik na tdi grafu v toleranci i když se řemen dá stejně.
No mi se stalo,že po výměně rozvodů způsobem "sundáš,nandáš " se mi zdálo,že to víc žere. Ale teď už je to O.K. Bere do 5litrů,jsem spokojen. Ale asi to bylo taky rozhozené,nevím

VW Vento 1,9TDI 66kw 90ps,AHU, klima,r.v.7/97 prodej ČR 5/98....I love TDI.....
no a po takychto majstroch ja potom nastavujem predvstrekToledak píše:nemusíš štelovat nic, pokud ho dáš tak jak jsi vyndal ten starý, tak bude vše OK, doporučuju nastavit motoru tak, aby jsi pod krytkou u převodovky viděl značku na setrvačníku s šipkou na bloku převodovky, je to vše v tom okénku.Pak by jsi měl zajistit proti otočení rozvodové kolo čerpadla.Pokud je motor na značkách, tak rozvodové kolo čerpadla má v sobě otvor a ten přesně lícuje s otvorem v držáku čerpadla.A pokud se Ti ještě bude chtít tak můžeš sundat ventilové víko a na konci vačky je zářes, jako by na velký plochý šroubovák, tak když do toho zářezu dáš nějakou pásovinu, tak musý být rovnoběžná s dosedací plochou pro ventilové víko.herman pavel píše:cago kluci potreboval bych poradit.budu menit rozvodak na g3 tdi 1z musi se neco postelovat jako myslim predvtrik a tak po vymene?dekuji za info

nevravim niekedy sa aj trafia ale ked uz sa mu nechce ani skontroloovat pomocou VAGu tak neviem.....
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Tak tak.kevino píše:no a po takychto majstroch ja potom nastavujem predvstrekToledak píše:nemusíš štelovat nic, pokud ho dáš tak jak jsi vyndal ten starý, tak bude vše OK, doporučuju nastavit motoru tak, aby jsi pod krytkou u převodovky viděl značku na setrvačníku s šipkou na bloku převodovky, je to vše v tom okénku.Pak by jsi měl zajistit proti otočení rozvodové kolo čerpadla.Pokud je motor na značkách, tak rozvodové kolo čerpadla má v sobě otvor a ten přesně lícuje s otvorem v držáku čerpadla.A pokud se Ti ještě bude chtít tak můžeš sundat ventilové víko a na konci vačky je zářes, jako by na velký plochý šroubovák, tak když do toho zářezu dáš nějakou pásovinu, tak musý být rovnoběžná s dosedací plochou pro ventilové víko.herman pavel píše:cago kluci potreboval bych poradit.budu menit rozvodak na g3 tdi 1z musi se neco postelovat jako myslim predvtrik a tak po vymene?dekuji za info![]()
nevravim niekedy sa aj trafia ale ked uz sa mu nechce ani skontroloovat pomocou VAGu tak neviem.....

No já nevím, ale dělal jsem to asi na 5ti TDi a O.K..Otázka ale je, jestli to už před těma rozvodama bylo O.K.Pokud před rozvodama auto startuje 10 vteřin, tak je jasné, že se to po rozvodech nezlepší.kevino píše:no a po takychto majstroch ja potom nastavujem predvstrekToledak píše:nemusíš štelovat nic, pokud ho dáš tak jak jsi vyndal ten starý, tak bude vše OK, doporučuju nastavit motoru tak, aby jsi pod krytkou u převodovky viděl značku na setrvačníku s šipkou na bloku převodovky, je to vše v tom okénku.Pak by jsi měl zajistit proti otočení rozvodové kolo čerpadla.Pokud je motor na značkách, tak rozvodové kolo čerpadla má v sobě otvor a ten přesně lícuje s otvorem v držáku čerpadla.A pokud se Ti ještě bude chtít tak můžeš sundat ventilové víko a na konci vačky je zářes, jako by na velký plochý šroubovák, tak když do toho zářezu dáš nějakou pásovinu, tak musý být rovnoběžná s dosedací plochou pro ventilové víko.herman pavel píše:cago kluci potreboval bych poradit.budu menit rozvodak na g3 tdi 1z musi se neco postelovat jako myslim predvtrik a tak po vymene?dekuji za info![]()
Nafta patří do TDi!
- Bugs.Bunny
- Aktivista
No já nevím ale dělal jsem to asi na 50ti TDi a vetšinou se to po kontrole vagem muselo doladit.Toledak píše:No já nevím, ale dělal jsem to asi na 5ti TDi a O.K..Otázka ale je, jestli to už před těma rozvodama bylo O.K.Pokud před rozvodama auto startuje 10 vteřin, tak je jasné, že se to po rozvodech nezlepší.kevino píše:no a po takychto majstroch ja potom nastavujem predvstrekToledak píše: nemusíš štelovat nic, pokud ho dáš tak jak jsi vyndal ten starý, tak bude vše OK, doporučuju nastavit motoru tak, aby jsi pod krytkou u převodovky viděl značku na setrvačníku s šipkou na bloku převodovky, je to vše v tom okénku.Pak by jsi měl zajistit proti otočení rozvodové kolo čerpadla.Pokud je motor na značkách, tak rozvodové kolo čerpadla má v sobě otvor a ten přesně lícuje s otvorem v držáku čerpadla.A pokud se Ti ještě bude chtít tak můžeš sundat ventilové víko a na konci vačky je zářes, jako by na velký plochý šroubovák, tak když do toho zářezu dáš nějakou pásovinu, tak musý být rovnoběžná s dosedací plochou pro ventilové víko.![]()