Zdravím páni,
troška teórie. Potrebujem pomôcť s teoretickým výpočtom zmesi pre preplňovaný benzínový motor.
Teória ja podľa mňa nasledovná:
Pomer pri ktorom má motor najvyšší výkon: 12,6kg vzduchu na 1kg benzinu. (12,6:1)
poďme na to:
vzduch ma hustotu 1,22kg na 1m3, motor má objem 1993cm3
teda do motora sa vojde pri atmosférickom tlaku 2,44g vzduchu (do všetkých 4 valcov)
Tlak zdvojnásobíme aby sme dostali podmienky pri plnom výkone turba (2bary) 1 bar atmosfera +1 bar turbo:
Teda motor spáli za 4 doby maximálne 4.88g vzduchu čo je 4880mg.
Rátajúc s pomerom 12,6:1 potrebujeme teda na 4 doby chodu motora s tlakom 2 bary 387mg paliva. Teda 96mg na jeden vstrekovač.
Tu je ale problém...je to strašne vysoké číslo a teda zrejme je niektorý z výpočtov nahovno.... viete mi niekto poradiť a usmerniť čo robím zle? Ďakujem
Viktor
Teoretický výpočet zmesi pre benzínový motor
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Teoretický výpočet zmesi pre benzínový motor
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
Podla seriovej mapy ktora je v ECU je to veeeeelmi daleko od toho čo tam realne ide 
v seriovej mape je pri plnej palbe vstrekovač otvorený cca 16ms. Vstrekovače majú flow 311cc/min.
teda vstrekovač za 16ms dodá 59 mg paliva. Teoria vraví cez 90....tak kde je hacik?

v seriovej mape je pri plnej palbe vstrekovač otvorený cca 16ms. Vstrekovače majú flow 311cc/min.
teda vstrekovač za 16ms dodá 59 mg paliva. Teoria vraví cez 90....tak kde je hacik?
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing." Edmund Burke
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Moc teoretizujete. 2bary tj 1+1 neznamená že hmotnosť vzduchu v motore je dvojnásobná... prečo tomu tak je tu nebudem rozpisovať. potom 125konova 1,8 bez turba by musela mat po dodaní turba výkon 200 ps pri 0,6 baru , keď uvažujem o rovnakej termickej účinnosti. prečo tomu asi tak nieje.... ???. porozmýšľajte...
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro