B4 TD, Po výměně čerpadla, jede špatně i na 1:1 nafta olej

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
eXi
Přispěvovatel
Příspěvky: 277
Registrován: 04 dub 2015, 13:16
Bydliště: Kladno

B4 TD, Po výměně čerpadla, jede špatně i na 1:1 nafta olej

Příspěvek od eXi »

Zdravím, koupil jsem TDčko pašíka a lil do něj 6tisíc kilometrů ne zrovna dobře filtrovaný motorák, chroupal to ok ale potom čerpadlo KO, jezdil jsem třeba na 18 vyjetáku a 2 benzínu a no problem.. Nyní jsem koupil filtrační vaky 5 a 1 mikron, nové čerpadlo a nyní chcípá i na 1:1 nafta : olej/hydraulika ... co je špatně ? nějaké rady ? nekoupil jsem TDčko abych jezdil na naftu :D díky
Uživatelský avatar
matoa
Nováček
Příspěvky: 17
Registrován: 14 dub 2014, 11:56

Příspěvek od matoa »

Ten motorak je potrebne poriadne filtrovat, a riesit hustotu riedenim naftou, benzinom a acetonom (osvedceny pomer 3:1 olej nafta + 5%benal +2%aceton k objemu oleja). Pripadne este podavacim cerpadlom.
Typujem to na zaneseny filter - cerpadlo taha vzduch. Prekontroluj vsetky spoje hadic od nadrze (skontroluj ci nemas zanesene sitko v nadrzi) po cerpadlo. Vymen palivovy filter a daj priesvitnu hadicu pred cerpadlo aby si videl priapdne bubliny.
iba k veci
eXi
Přispěvovatel
Příspěvky: 277
Registrován: 04 dub 2015, 13:16
Bydliště: Kladno

Příspěvek od eXi »

Diky za tipy, nicmene ja to filtroval pres 1micron a pul na pul a naprimo do cerpadla...tzn problem bud cerpadlo nebo vstriky (planuju je vyndat)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“