Pojištění vozidla

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
frigo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Pojištění vozidla

Příspěvek od frigo »

Zdravím pánové chtěl jsem se zeptat. Mám už několik let pojištěné vozidlo (povinné ručení) a v zelené kartě mám VIN místo SPZ.
Vlastně jsem to před lety na pojištovnu nenahlásil že mám už SPZ je v tom nějaký problém nebo to tak může být.
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Příspěvek od Dr.Spiegel »

Pojistka je stejně vedená hlavně na VIN, SPZ je jen doplňkový údaj. Problém z toho mít nebudeš, jen možná nějaký aktivnější příslušníci budou chtít otevřít haubnu a podívat se na VIN.
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
frigo
Přispěvovatel

Příspěvek od frigo »

Prave ze me X let nikdo nestavel v tomhle nasem state je mozny vsechno tak se radsi zeptam (crazy)
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

spíš se toho chytne nějaká bukva za hranicema.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

SPZ si urcite dopln pretoze pri havarii alebo cestnej kontrole doma aj v zahranici mozes mat problem z toho dovodu, ze ked cetnici preveruju platnost zakonneho poistenia tak ta databaza co poistovne maju eviduje platne zmluvy len podla SPZ a nie VIN, alebo cisla poistky. Takze aby si nebol prekvapeny ze ti cetnik pri kontrole povie ze nemas uzatvorenu platnu zmluvu o povinnom poisteni a nasoli ti pokutu. Cerstva osobna skusenost z pred dvoch tyzdnov (wallbash)
frigo
Přispěvovatel

Příspěvek od frigo »

TDI tech asi bych pokutu nezaplatil, a poslal to do spravniho rizeni.
Zakonou povinnost splnujes, a to ze si to policajt nema jak overit neznamena ze pojisteni nemas.
Kazdopadne jsem to byl dnes vyridit na pojistovne i sam pojistovak tvrdil ze pri plneni pojistne udalosti to nema zadnej vliv.
tompol
Nováček

Re: Pojištění vozidla

Příspěvek od tompol »

frigo píše:Zdravím pánové chtěl jsem se zeptat. Mám už několik let pojištěné vozidlo (povinné ručení) a v zelené kartě mám VIN místo SPZ.
Vlastně jsem to před lety na pojištovnu nenahlásil že mám už SPZ je v tom nějaký problém nebo to tak může být.
Známý to tak měl taky a cajti ho pak podusili v Hradci. Kontrolovali mu VIN pak mu prolezli celé auto a měli na všechno divné průpovídky. Když mu nenašli nic na autě, tak mu akorát oznámili, že mu bude končit lékárna, ať si to dá do kupy. Takže uvidíš na jakého aktivistu zrovna narazíš. Některé šerify dráždí každá blbost i jiná čepička na ventilku a jsou schopný tě podusit a protahovat kontrolu zrovna v momentě kdy nejvíc spěcháš. (crazy)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“