Poprosil bych o zkouknuti fotek a nejaky komentar k tomu. O co jde , jedna se o moji OI ASZ , po koupi jsem nechal vymenit hydrostely, saly na vacce , rozvody a dalsi veci vcetne oleje Total 9000 5W - 30 , samozrejmne splnujici normu 5005.050 pro PD , olej menen po 12 tis, nyni me cekala dalsi vymena . Predtim jezdilo auto v D na Long Life nejakych 200 tis . Bohuzel po ujeti dalsich km se jizdni projev zacal zhorsovat, auto prestalo tahnout a hrozne hulilo , odvezl jsem ho tedy k Marena TDI na opravu ( u nas se do toho nikomu nechtelo, vcetne mechanika , ktery mi bezne dela udrzbu) a po sundani vika a po cca 24tis km na olej Total vypadaji tyto veci takto

, vacka i hydra

. Pred vymenou hyder atd . byla vacka v naprostym poradku, stara hydra taktez , i puvodni saly nebyly nijak projety, jen olesteny . Asi mesic po teto vymene jsem u byl u TDI Funa na mensi uprave a na serii nameril 150 koni , tudiz vse bylo zrejmne OK . Jeste reknu ze hydra , saly jsem koupil origo ve Skodovce sam osobne, olej mi koupil mechanik v servisu kde pracuje a tento olej pouzivaji do vsech aut, takze i vylucuju ze by to byl nejaky padelek nebo stary hajzl . U montaze jsem osobne byl, vim zcela jiste, ze tyto dily byly pouzity , jinak Marena motor rozdelal i dole, saci kos byl cisty, cerpadlo v poradku a nasledne meril tlak oleje , ktery byl na volnobeh 1,5 bar a na 2tis otacek to byly 4 bary, tudiz motor urcite mazal . Muzete nekdo vysvetlit jak se to mohlo stat ? Jedina chyba na kterou se prislo , byla , ze mechanik pred montazi novych hyder je nevymackal a vrazil je do motoru tak jak byly

. Po sundani hlavy byly videt ventily obtisteny v pistech

. Myslite ze by toto melo vliv na destrukci vacky a hyder ?? Na vacce jsou ovsem vydreny i palce co mackaji vstrikovace, nejenom tedy ventily . Nebo je opravdu na vine ten olej Total , ktery nedostatecne mazal a dily se takto sedrely ? Poradte prosim

, za kazdou radu i sebensi poznatek jsem vdecny, velice rad bych se toho do budoucna vyvaroval Jeste na konec bych dodal , ze ten Total , plnou syntetiku jsem pred tim 10 let lil do rotacky a vzdy bylo vse OK

Nyni jsme s Marenou nasadili Mobil , pro uplnost