Začalo sa riešiť, čo s autom bude. Prvý plán bol auto rozobrať na diely a karosériu zošrotovať. Ale, kedže som som mal Lagunu II 2,0 benzín, ktorá mala raz taku spotrebu ako toto Toledo, rozhodol som sa to dať do schopného stavu, aby prešlo STK.
Po bližšej prehliadke sa auto nezdalo byť až v takom zlom stave ako bolo, a kedže som mal doma takmer celé jedno Toledo rozobraté, začal som po večeroch meniť čo sa dalo

Aj keď mi každý hovorí že som blázon, no radšej budem ležať pod autom ako doma pred televizorom

Takže. Je to Toledo 1L, rok 1993 motor 1,9D 50kw. Momentálne má 311 000 km.
Auto je úplne v základnej výbave, nemá dokonca ani otačkomer, a ani kontrolku na naftu

Zato ma prekvapilo, že zadná náprava je kotučova, a má ABS.
Auto sa nastriekalo syntetikov aby nejak vyzeralo. Prešlo cez STK. Po STK som vymenil rozvody, klinové remene, olej v motore, filtre, termostat.
Čudujem sa že ten motor nezadrelo, olej bol úplne čierny a vačku som umýval s naftou...
Vymenilo sa ďalších xy vecí. Teraz ma čaká spinacia skrinka a chladiaca kvapalina.
A plány s autom ? Musí odjazdiť do konca STK ( 7/2017 ) potom ho pôjdem dočasne odhlasiť, zavriem do garáže a uvidí sa čo s nim bude. Ak bude čas a nálada, tak sa rozoberie, vyvarí, nalakuje... To sa ešte uvidí.
Mám ešte faceliftové TDi AFN, a chystám sa kúpiť ešte jedno. Toledá su taká moja záľuba.