tacho golf3

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

pepik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

tacho golf3

Příspěvek od pepik »

Cus chlapi poradte potrebuju menit tacho na golfu 3 a zmenit tam km mam MM.exe a VDO.exe a k tomu navod na to udelatko na to zapojeni budiku a pc. ale moc to nechapu kam vede ten drat s pozice1 na tom udelatku ? a este kdyz se to zapoji tak to nema byt napajeny 12 voltama az po tom stoceni to zapojit je to tak dobre ,ja totiz moc nemcinu nezvladam .Delali ste to uz nekdo tim a slo to diky moc za rady pepik. :? :?
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Pin 1 na plochém budíkovém konektoru je připojen současně na pin 24 a 25 na SUB-D paralelního portu (GND).

Budíky používají na diagnostickém konektoru TTL logiku, takže 0 a 5V, proto se hodí ten paralelní port, ale napájet je třeba 12V. Pokud to tedy neděláš přímo na autě, musíš obstarat napájení 12V externě.

Hlavně zajisti, aby měl konektor po celou dobu komunikace dobrý kontakt. Také se obrň trpělivostí, někdy to trvá docela dlouho, než se něco začne dít. Navíc vřele doporučuji čistokrevný DOS a raději pomalejší PC!

Když všechno selže, nezbude než vyletovat paměť a upravit si to ve čtečce.

Obrázek
pepik
Přispěvovatel

vagus

Příspěvek od pepik »

Diky moc Vagus mne kus toho obrazku schazi este musim zjistit kde je teda plus a minus 12voltu a skusit to mam na to starou 386PC.Cauky
Petr
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr »

zdravím,já mám problem s přistrojovkou na peugeota 206 2003 1.4Hdi ukazuje velkou hladinu oleje a čidla jsou ok,podle servisu to chce novou nebo překodovat ,nevíte pomoci jakyho softu a kabelu dík.
mates
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mates »

čauky,
nevíte někdo kde sehnat ten malý 3pin. konektor co je nakreslen na tom schematu nahoře?nebo se musí vyrábět'?
Díky všem mooooc :)
Predator
Přispěvovatel

Příspěvek od Predator »

Tak jsem konecne "zkonstruoval" kabel a stekr do tacha, ale nechodi to... (wallbash) Dokonce kdyz to pripojim objevi se misto kilaku tohle: --p-- :? nevi nekdo z vas co s tim? diky za rady ;)
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

Predator píše:Tak jsem konecne "zkonstruoval" kabel a stekr do tacha, ale nechodi to... (wallbash) Dokonce kdyz to pripojim objevi se misto kilaku tohle: --p-- :? nevi nekdo z vas co s tim? diky za rady ;)
to --p-- by melo znamenat programirung ,takze to jako teoreticky neco v tacho dela jak dlouho jsi cekal nez jsi to odpojil?
ale rovnou upozornuju , ze tyhle programy nepouzivam tak nevim jak fungujou
Predator
Přispěvovatel

Příspěvek od Predator »

chiptuning píše: to --p-- by melo znamenat programirung ,takze to jako teoreticky neco v tacho dela jak dlouho jsi cekal nez jsi to odpojil?
No to me taky napadlo (programirung), cekal jsem 5 minut (nekolikrat) ale nic se nenaprogramovalo :x
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Predator píše:
chiptuning píše: to --p-- by melo znamenat programirung ,takze to jako teoreticky neco v tacho dela jak dlouho jsi cekal nez jsi to odpojil?
No to me taky napadlo (programirung), cekal jsem 5 minut (nekolikrat) ale nic se nenaprogramovalo :x
1. chce to 100% DOS, nebo alespoň nabootovat do DOSu pod Win95/98
2. počítač s CPU <233MHz
3. port LPT musí být namapován na adrese 378h (LPT1) nebo 278h (LPT2)
ROMEK
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od ROMEK »

islo by s tymto programem aj VW Vento r.v95
Predator
Přispěvovatel

Příspěvek od Predator »

vagus píše: 1. chce to 100% DOS, nebo alespoň nabootovat do DOSu pod Win95/98
2. počítač s CPU <233MHz
3. port LPT musí být namapován na adrese 378h (LPT1) nebo 278h (LPT2)
bootuju freeDOS, notebook 233 Mhz, LPT 1 :? :? :? :?

Vento, dle slov odborniku zde na foru, by jit melo. Vsechno jde, akorat to "moje" POLO ne :D
mattock
Přispěvovatel

Příspěvek od mattock »

s tym softom sa mi este nepodarilo nikdy nic stiahnut :x

ked uz mas vonku budiky , tak istota je vypajkovat epromu a prepisat to funguje vzdy a zarucene
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

ja som s tym spravil asi 2 budiky jedny boli z golfa 3 diesel, ale radsej vypajkujem eepromku, pretoze niekto tu na fore spominal ze to moze aj po... obsah budikov. a vypajkovat je istota a je tam DIL eeprom takze pohodicka.

tiez by ste vsetko chceli robit len cez kabel (wallbash)
Predator
Přispěvovatel

Příspěvek od Predator »

kevino píše:ja som s tym spravil asi 2 budiky jedny boli z golfa 3 diesel, ale radsej vypajkujem eepromku, pretoze niekto tu na fore spominal ze to moze aj po... obsah budikov. a vypajkovat je istota a je tam DIL eeprom takze pohodicka.

tiez by ste vsetko chceli robit len cez kabel (wallbash)
pac se to udelat i venku na ulici a je to za chvili :)
radek1
Nováček

Příspěvek od radek1 »

kevino píše:ja som s tym spravil asi 2 budiky jedny boli z golfa 3 diesel, ale radsej vypajkujem eepromku, pretoze niekto tu na fore spominal ze to moze aj po... obsah budikov. a vypajkovat je istota a je tam DIL eeprom takze pohodicka.
Jakým způsobem se dá vyčíst/zapsat ten obsah eepromky? Stáhnul jsem si program TachoSoft 1.7,který umí přepočítat km na nějaký HEX-tvar (150000km = EDB0),ale dál už nevím co stím.Zřejmě budu potřebovat nějaký programátor eeprom,ale jaký?
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“