Fabie - zůstává viset ruční brzda
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fabie - zůstává viset ruční brzda
Zdravím, u mojí Fabie 1. gen. mi po pár zaražení ruční brzdy zůstane trochu viset - na pravým zadním třmenu se úplně nevrátí ta páčka, jak je do ní zaveden lanovod a hrozí spálení kotouče, když si toho někdo nevšimne (já si tu páčku vrátím prstem zpátky). No, nechce se mi kupovat novej třmen, ale prej problém vyřeší vyčištění a namontování opravný sady. Co myslíte - pomůže to? Mockrát díky za odpovědi.
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
Nejčastějším problémem je poškozený simering pod pákou ruční brzdy na třmenu zadních brzd a přidřená hřídelka, co vede do válečku. Je třeba sundat třmen, vymontovat páku a ten simering pod ní vyměnit. Samozřejmě tam bude hromada bordelu, rzi a nakvetlého hliníku, takže vše vyškrábat, vyčistit, prostříkat WDčkem, aby to chodilo jedním prstem. Práce na hodinu, cena kolem 150 Kč (za opravnou sadu) a výsledek na mnoho let perfektní. Já ještě pod nový simering dávám notnou dávku MoS2 vazelíny, on ten simering pak déle vydrží a není s tím problém.
Častá věc.....
Častá věc.....
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
- Romaneek
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
Také jsem s tím dlouho bojoval, nechal si udělat repasi a po půl roce to zase nebrzdilo.
Nový origo třmen stal pořád přes 3000 Kč.
Najednou koukám, zlevnily ho na 1470, koupil jsem oba, vyměnil a už přes rok bez problémů funguju..
Také jsem s tím dlouho bojoval, nechal si udělat repasi a po půl roce to zase nebrzdilo.
Nový origo třmen stal pořád přes 3000 Kč.
Najednou koukám, zlevnily ho na 1470, koupil jsem oba, vyměnil a už přes rok bez problémů funguju..
Kód: Vybrat vše
www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1j0615423g-zadni-brzdovy-trmen-levy-oe-5326.html
Roman
Golf IV variant ASZ, IC ARL, turbo 1752vrk, SW Mirulu, předek bi-led projektory koito, staví to Brembo MAX..
T4 multivan, 111kw zatím série
2x Golf MK2 1,6TD JR 51kw v renovaci, jeden už po..
EX: Fabia combi 1.9Tdi, ASZ+GTB1756VK+FMIC atd.
T4 multivan, 111kw zatím série

2x Golf MK2 1,6TD JR 51kw v renovaci, jeden už po..
EX: Fabia combi 1.9Tdi, ASZ+GTB1756VK+FMIC atd.
Marku, myslíš tuto opravnou sadu?Marek77 píše:Když se to pořádně vyčistí, je to práce na hodinu a výsledek je stejný, jako když dám nový třmen. Nesmí se to ojebat, jinak to za rok děláš znovu.
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... 21815.html
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
Mám stejný problé na paštice, ale POZOR, není to ve třmenu, ale v lanovodu, je už zarezlý a když vytáhnu ročku, tak trvá cca 30 sekund, než se mi vráti do standartní polohy ta zadní páka, a to tam mám z origo výroby tu pružinu a pomocné vytlačení 

Octavia 3 SCOUT 2.0 TDi 4x4, 135KW, DSG, FULL palba a vyroba 9/2020...