Prosím o radu nějakého odborníka

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bundis9876
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Prosím o radu nějakého odborníka

Příspěvek od bundis9876 »

Mám vůz škoda superb r.v.2002, z ničeho nic mi pčestaly odemykat dveře u řidiče. Nejde ani dálkou a ani klíčem.Klíčem tedy jde,ale neaktivuje se motorer zámku,tudíž musím vzít dvakrát za kliku,aby se dveře otevřely.Zámek jsem měl 2x venku, mikrospínače OK (všech 5), motor taky a konekor na tišťáku bez studeného spoje. Na autě se to jeví tak,že klíčem otevřu a zavřu všechny dveře,jen ne ty u řidiče,ale nezhasne kontrolka ve dveřích a tak se spoušté alarm.Musím tedy odemknout dálkou, dveře se sice neodemknou,ale přestane blikat kontrolka safe a pak odemknu klíčem,ale taky bez aktivace motorku.Alarm nehouká.Nesetkal se někdo prosím s něčím podobným? Řešil jsem to už dříve na fábii,octávce a passatu.Vždy problém v zámku a opravil jsem,ale tady fakt nevím.Díky za každý potřeh
kubima
Přispěvovatel

Příspěvek od kubima »

Jestli jsou kabely v průchodce ke dveřím OK tak novej zámek a nebo starej ultrazvukem vyčistit když píšeš že nejde motorek.
bundis9876
Sběrač informací

A co se na něm čistí? Kdyby byly kabely ko,tak to bude dělat tohle? Vedení jsem neproměřoval a ani nevím jak
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

Také bych to viděl na špatný zámek. Ale je mi divné, že se ti řidičovy dveře nezamknou mechanicky. U mé staré A6 (prakticky totožné auto) jsem vždy zamkl řidičovy dveře přes zámek.
Zkusil bych vag a měřené hodnoty. Tam najdeš jaké dveře nezamykají nebo jaký spínač je ko.
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
bundis9876
Sběrač informací

Napájení jde po stejných drátech nebo ne? Když to zamyká a jen neodemyká,tak to může být ve vesení? Nevím jak je to zapojený
bundis9876
Sběrač informací

Spínače jsou dobrý všechny, motor taky a tišťák též. Půjčil jsem si nový zámek,ale repliku.Každopádně to dělá přesně to samý. Jen zamyká a neodemyká
bundis9876
Sběrač informací

Dveře se zamykají,ale nejdou odemnknout elektricky. Pouze mechaniky klíčem. Příjde mi,kže motor nedostane vůbec impuls,aby odemkl.Nic v něm necvakne.Při zamčení vše ok. Z čeho se bere informace jestli má motor otevřít a nebo zavřít?Točí se stále jedním směrem?
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

U motorku se otáčí polarita. Jestli jsou spínače a motorky v pořádku, tak bych šel po káblech nebo po konektoru. Nevím, kde je u seperba jednotka, ale pokud je pod nohama řidiče, tak se stávalo, že tam zatékala voda. Může být třeba i kontektor na jednotce zoxidovaný.
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
bundis9876
Sběrač informací

Jj,je pod nohama.A je pravda,že jsem jí už jednou pod vodou měl a opravoval jsem vedení,které bylo zooxidované. Na ten motorek jsem se ptal proto,že podle mě je to vedeno po dvou stejných vodičích PIN 1 a 2 a když to zamkne,tak by to mělo i odemknout.Mrknu na tu jednotku.Zní to logicky
petr petr
Přispěvovatel

Příspěvek od petr petr »

Když už jednotka , tak ta ve dveřích a ne komfortka.
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Teraz si nie som isty ale superb to ma este z komfortky, nie...?
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od kaad »

Komfortku u Superba dali inženýři opět přímo pod nohy řidiče do největšího vlhka. tato chyba se táhne už od Passatů asi 20 let a pořád na to ještě nepřišli. Já už jsem to opravoval asi stokrát a to nejen na svém střepu. Buď jsou uhnilé piny přímo na komfortce nebo ve svazku co jde kolem levého prahu je několik elektických uzlů. Prostě slisované kabely do sebe. těch uzlů je tam asi šest a já je mně všechny zelené. Všechny jsem je rozpletl, očistil, spájel a pořádně zaizoloval. Od té doby mám zatím klid.
Fiat Ulysse 2,0JTD a AUDI A3 S-line 125kW
bundis9876
Sběrač informací

A dělalo ti to co,že jsi to přeletovával? Já jsem to poprvé dělal,protože mi světla v ineteriéru nechodily. Každopádně jsem přeletoval jen tři tyto svazky a to ty co jsou u pedálů a ležely přímo ve vodě. Ty co jsou v tom svazku jsem ještě neletoval,ale zkusím je tedy taky.
bundis9876
Sběrač informací

Zatím bych potřeboval alespoň vyřadit nějak automatické zamykání při rozjezdu,abych vždy když chci vysednout nemusel přes spolujezdce.Nějaký návod jak to nakódovat přes diagnostiku? Díky
bundis9876
Sběrač informací

Tak jsem přeletoval všechny ty lisované spoje pod kobercem. Ty tři co jsem dělal kdysi a ještě jsem našle dlaší čtyři, taky jsem prostříkal všechny ty konektory (cca20) co jsou vedle pedálů a problém stále trvá. Dveře zamknou jak na dálku tak na klíč,ale neodemknou,pouze mechanicky přes klíč,ale i tak musím vzít 2x za kliku a ještě dálkou vypnou alarm,tak aby přestala blikat kontrolka safe
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“