vibrace pri tahu - BKD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
vibrace pri tahu - BKD
Zdravim. Auto mi zacalo na volnobeh vibrovat, postupem casu to bylo horsi. Pri zrychlovani kolem 2000 ot./min se auto rozklepe, ze musim ubrat plyn, kdyz uz to ma 2500 - 3000 tak mohu seslapnout plyn poradne. Davala se komplet cela nova dvouhmota, uz byl cas i na rozvody, takze novy rozvody, mimo jine novy olej do prevodovky. Par dni po servisu klid, ale ted to dela znova uplne stejne.... Cim by to mohlo byt ?
vw Golf III combi,1.9tdi,66 kw,1998,typ ALE. sprint 764,KAT off, EGR off - prodano
Skoda Octavia II combi, 2.0 tdi, 103 kw, 2005, typ BKD
Skoda Felicia, 1.3 glxi, 50 kw, 1995 - prodano
abych to doplnil, kdyz je auto studene, tak to nedela. jak se trochu zahreje a jde nekolikrat do zateze, tak to zacne delat.Domecek píše:tohle je příznak jako by byly v háji klouby na vnitřní straně poloosy, ale nezapadá tam že ti to vybruje na volnoběh. Možná to spolu nesouvisí a máš v kelu ty poloosy
zkuseny mechanik pozna, kdyz vynda prevodovku (kvuli vymene spojky), jestli jsou poloosy v haji ? jde to vizualne videt ?
vw Golf III combi,1.9tdi,66 kw,1998,typ ALE. sprint 764,KAT off, EGR off - prodano
cca pred 2 rokama se delala repase vstriku v dieselpoweru v Praze. Mechanik mi nakonec delal i st k a na stk po nastartovani mu to prej jakoby prskalo do vyfuku a trochu kourilo, po proslapnuti plynu sel motor zase normalne. napichnul to na PC a hodilo to nejake chyby na 1. valec, myslim ze mimo jine rikal neco s tlakem. dal mi nejakou chemii do oleje (pri vymene) na uvolneni zpeceni, ze to muze byt zapeceny krouzek a hazi mi to olej do vyfuku. a par dni na to mi to zase zacalo vibrovat v tahu....
[quote="jiříček"][quote="Domecek"]tohle je příznak jako by byly v háji klouby na vnitřní straně poloosy, ale nezapadá tam že ti to vybruje na volnoběh. Možná to spolu nesouvisí a máš v kelu ty poloosy[/quote]
abych to doplnil, kdyz je auto studene, tak to nedela. jak se trochu zahreje a jde nekolikrat do zateze, tak to zacne delat.
zkuseny mechanik pozna, kdyz vynda prevodovku (kvuli vymene spojky), jestli jsou poloosy v haji ? jde to vizualne videt ?[/quote]
Nevím jak tvůj zkušený mechána, ale já to na poloose kterou mám na stole nepoznám. Jednou kdysi dávno jsem na favoritu ten vnitřní kloub jen rozebral, vyměnil manžetu, složil ho a on takhle rozvybrovával celý auto. Vnitřní kloub je svině
abych to doplnil, kdyz je auto studene, tak to nedela. jak se trochu zahreje a jde nekolikrat do zateze, tak to zacne delat.
zkuseny mechanik pozna, kdyz vynda prevodovku (kvuli vymene spojky), jestli jsou poloosy v haji ? jde to vizualne videt ?[/quote]
Nevím jak tvůj zkušený mechána, ale já to na poloose kterou mám na stole nepoznám. Jednou kdysi dávno jsem na favoritu ten vnitřní kloub jen rozebral, vyměnil manžetu, složil ho a on takhle rozvybrovával celý auto. Vnitřní kloub je svině
co jsem tak ted procital, tak to vypada na ty vstriky. zkusenosti jinych s timto problemem k tomu presne smeruje....
Nepoznas? Musis sa pozriet dovnutra tej salky na miesta kde sa opiera triangel a bude ti to jasne.... Alebo otvoris manzetu a zbadas ihlicky tiez je to jasne....Domecek píše:Nevím jak tvůj zkušený mechána, ale já to na poloose kterou mám na stole nepoznám. Jednou kdysi dávno jsem na favoritu ten vnitřní kloub jen rozebral, vyměnil manžetu, složil ho a on takhle rozvybrovával celý auto. Vnitřní kloub je svinějiříček píše:abych to doplnil, kdyz je auto studene, tak to nedela. jak se trochu zahreje a jde nekolikrat do zateze, tak to zacne delat.Domecek píše:tohle je příznak jako by byly v háji klouby na vnitřní straně poloosy, ale nezapadá tam že ti to vybruje na volnoběh. Možná to spolu nesouvisí a máš v kelu ty poloosy
zkuseny mechanik pozna, kdyz vynda prevodovku (kvuli vymene spojky), jestli jsou poloosy v haji ? jde to vizualne videt ?
tak já ten triangl měl ůplně venku, jehličky na svém místě a kloub vybroval, byla lehce vyjetá část kde triangl (koule) zabírá o vnitřek (drážky) a to né nijak výrazně. Nevím ale ten kloub nevybruje JEN když je uplně na kaši rozsypanej. Toť moje zkušenost, neříkám že mám patent na rozum a rád se poučím, od toho tu vlastně jsem