vibrace pri tahu - BKD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jiříček
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

vibrace pri tahu - BKD

Příspěvek od jiříček »

Zdravim. Auto mi zacalo na volnobeh vibrovat, postupem casu to bylo horsi. Pri zrychlovani kolem 2000 ot./min se auto rozklepe, ze musim ubrat plyn, kdyz uz to ma 2500 - 3000 tak mohu seslapnout plyn poradne. Davala se komplet cela nova dvouhmota, uz byl cas i na rozvody, takze novy rozvody, mimo jine novy olej do prevodovky. Par dni po servisu klid, ale ted to dela znova uplne stejne.... Cim by to mohlo byt ?
vw Golf III combi,1.9tdi,66 kw,1998,typ ALE. sprint 764,KAT off, EGR off - prodano
Skoda Octavia II combi, 2.0 tdi, 103 kw, 2005, typ BKD
Skoda Felicia, 1.3 glxi, 50 kw, 1995 - prodano
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

tohle je příznak jako by byly v háji klouby na vnitřní straně poloosy, ale nezapadá tam že ti to vybruje na volnoběh. Možná to spolu nesouvisí a máš v kelu ty poloosy
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

:?
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

daj sem kanál 013 018 a 023
zohriaty motor,
v dalšom ešte kanál 004
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
jiříček
Přispěvovatel

Příspěvek od jiříček »

Domecek píše:tohle je příznak jako by byly v háji klouby na vnitřní straně poloosy, ale nezapadá tam že ti to vybruje na volnoběh. Možná to spolu nesouvisí a máš v kelu ty poloosy
abych to doplnil, kdyz je auto studene, tak to nedela. jak se trochu zahreje a jde nekolikrat do zateze, tak to zacne delat.
zkuseny mechanik pozna, kdyz vynda prevodovku (kvuli vymene spojky), jestli jsou poloosy v haji ? jde to vizualne videt ?
vw Golf III combi,1.9tdi,66 kw,1998,typ ALE. sprint 764,KAT off, EGR off - prodano
czpaled
Přispěvovatel

Příspěvek od czpaled »

Může být vymačkaná hlava a fouká to pod vstřikama.
A4 B8 2.0 TDI
jiříček
Přispěvovatel

Příspěvek od jiříček »

cca pred 2 rokama se delala repase vstriku v dieselpoweru v Praze. Mechanik mi nakonec delal i st k a na stk po nastartovani mu to prej jakoby prskalo do vyfuku a trochu kourilo, po proslapnuti plynu sel motor zase normalne. napichnul to na PC a hodilo to nejake chyby na 1. valec, myslim ze mimo jine rikal neco s tlakem. dal mi nejakou chemii do oleje (pri vymene) na uvolneni zpeceni, ze to muze byt zapeceny krouzek a hazi mi to olej do vyfuku. a par dni na to mi to zase zacalo vibrovat v tahu....
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

[quote="jiříček"][quote="Domecek"]tohle je příznak jako by byly v háji klouby na vnitřní straně poloosy, ale nezapadá tam že ti to vybruje na volnoběh. Možná to spolu nesouvisí a máš v kelu ty poloosy[/quote]
abych to doplnil, kdyz je auto studene, tak to nedela. jak se trochu zahreje a jde nekolikrat do zateze, tak to zacne delat.
zkuseny mechanik pozna, kdyz vynda prevodovku (kvuli vymene spojky), jestli jsou poloosy v haji ? jde to vizualne videt ?[/quote]

Nevím jak tvůj zkušený mechána, ale já to na poloose kterou mám na stole nepoznám. Jednou kdysi dávno jsem na favoritu ten vnitřní kloub jen rozebral, vyměnil manžetu, složil ho a on takhle rozvybrovával celý auto. Vnitřní kloub je svině (wallbash)
jiříček
Přispěvovatel

Příspěvek od jiříček »

co jsem tak ted procital, tak to vypada na ty vstriky. zkusenosti jinych s timto problemem k tomu presne smeruje....
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Domecek píše:
jiříček píše:
Domecek píše:tohle je příznak jako by byly v háji klouby na vnitřní straně poloosy, ale nezapadá tam že ti to vybruje na volnoběh. Možná to spolu nesouvisí a máš v kelu ty poloosy
zkuseny mechanik pozna, kdyz vynda prevodovku (kvuli vymene spojky), jestli jsou poloosy v haji ? jde to vizualne videt ?
Nevím jak tvůj zkušený mechána, ale já to na poloose kterou mám na stole nepoznám. Jednou kdysi dávno jsem na favoritu ten vnitřní kloub jen rozebral, vyměnil manžetu, složil ho a on takhle rozvybrovával celý auto. Vnitřní kloub je svině (wallbash)
Nepoznas? Musis sa pozriet dovnutra tej salky na miesta kde sa opiera triangel a bude ti to jasne.... Alebo otvoris manzetu a zbadas ihlicky tiez je to jasne....
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Kazdopadne tiez si myslim ze to vyzera na vstreky... Nedavno k nam prisiel chlapik, samozrejme nastvany ze mu trasie auto, nejaky kamarat mu povedal magicke slovo dvojhmota, tak vyvalil neviem kolko za vymenu a triaslo stale.... Prito auto islo evidentne na 3....
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

tak já ten triangl měl ůplně venku, jehličky na svém místě a kloub vybroval, byla lehce vyjetá část kde triangl (koule) zabírá o vnitřek (drážky) a to né nijak výrazně. Nevím ale ten kloub nevybruje JEN když je uplně na kaši rozsypanej. Toť moje zkušenost, neříkám že mám patent na rozum a rád se poučím, od toho tu vlastně jsem
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Neber to v zlom, vsetci sa ucime cely zivot len nie vsetci sme schopni si to priznat.... Moja skusenost je taka ze triangel si v salke urobi jamku a potom v zatazi ta poloos vibruje.... Tiez nemam patent na rozum, toto sa mi zatial potvrdilo....
Domecek
Aktivista

Příspěvek od Domecek »

jj s tou jamkou souhlas, když máš poloosu venku a měníš převodovku tak jen pouhou kontrolou kloubu to já prostě jednoznačně nepoznám.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

BKD s manuální převodovkou triangl nemá, s největší pravděpodobností ty vibrace způsobuje podfukování vstřikovačů
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“