Mám tady astru r.v. 1999 model G 1,4 X14XE motor je zadřenej..
jde zaměnit bez uprav za motor
1,4 X14XE z astry F r.v. 1993 ?díky
OPEL MOTOR X14XE PROSÍM RADU OHLEDNĚ ZHODNOSTI
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: OPEL MOTOR X14XE PROSÍM RADU OHLEDNĚ ZHODNOSTI
prdlavka píše:Mám tady astru r.v. 1999 model G 1,4 X14XE motor je zadřenej..
jde zaměnit bez uprav za motor
1,4 X14XE z astry F r.v. 1993 ?díky
Motor jako takový je stejný,pokud je to X14XE možná jiný potrubí atd. ale to se přehodí z původního.Tigra má taky stejný ale jiný sání zapalování atd.Holý motor je totožný
je to mrda. včera jsem to začal přehazovat a držáky rozvody potrubí všechno šlo zaměnit i napřevodovku sedlo ok a pak že tam přehodím víko ventilu protože to ma jinak vývody a hlavně stará má káble a nová zapalovací lištu no a víka ventilů nejdou zaměnit (nový víko na starej motor jde ale obráceně ne)protože nejsou v hlavě závity na těch správných místech musel jsem tedy nechat stary víko a zapalovací lišta nebude přišroubovaná .... 

Vždyť si chtěl dát starý motor z F a na něj nejde víko z G?prdlavka píše:je to mrda. včera jsem to začal přehazovat a držáky rozvody potrubí všechno šlo zaměnit i napřevodovku sedlo ok a pak že tam přehodím víko ventilu protože to ma jinak vývody a hlavně stará má káble a nová zapalovací lištu no a víka ventilů nejdou zaměnit (nový víko na starej motor jde ale obráceně ne)protože nejsou v hlavě závity na těch správných místech musel jsem tedy nechat stary víko a zapalovací lišta nebude přišroubovaná ....