Ahoj dieselpoweráci.Mám octávku 1.9tdi 81kw a čipnutou.Nevím si rady staré turbo teklo a jednou my vypnulo.Tak jsem zajel za mechanikem.Vyměnil ho za garetta a vyčistil jsem hadice od oleje.A turbo po 30 000km teče z něho olej jako ze stárého a trochu začlo i kouřit při plném sešlápnutí?Co mám a jak to mám řešit?Přijde my že má vůli na ložiskách.To by musel přijít do sání bordel.A osekat lopatky.Měnim pravidelně olej a vzduchovej filtr.Díky moc.
Jak dlouho je to chipnuté a na kolik? Dělá to od té doby?
Pokud ano, tak bych šel jednoznačně po tom. Popř. změřit vagem, kolik turbo tlačí, resp. jaký má požadavek.
může to být i špatný čip,není problém za 30tis.km popravit turbo.
vstřiky jsou origo?chtělo by je zkontrolovat,pokud špatně práší,jde nahoru teplota výfuku.....
OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
Fakt díky za rady.Jsou tam špičky od frateli bosio od dieselpoweru a zaslepenej egr ventil.Teklo my už to staré turbo a čipnul jsem to na to staré turbo.Najel jsem nato staré ještě 40 000km.A je to od firmy tuning-kiel.de na 103kw?.To mě vypnulo.Z důvodu že teče tak jsem ho vyměnil.Auto krásně táhne novej garett až do konce.Ale po 30 000km?Prostě fakt teče.Můžese to rosit z důvodu že by mohly pístní kroužky špatné a propouštět?Je my divný že to nové od namontovátí už teklo.Bylo my řečeno at se toho nevšímám.Ale tet fakt musím.A ještě děkuji jednou za vaše názory a skušenosti. Jo a ještě my to utrhlo lamelu spojku zůstala jen na nýtech.Nevím jestli je to moc čiplé?
Bylo by nejlepší, aby to někdo napíchnul na vag a udělal log kolik to turbo tlačí. Od turba vždy trochu oleje poteče stranou sání, jde to také od výdechu z motoru. Je klidně možné, že ti to upravili na potenciál trysek, ale turbo to nestíhá.