Mondeo tdci - vetsi intercooler
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mondeo tdci - vetsi intercooler
Zdravim, mam ford mondeo mk3 2.0 tdci 96kw a chci se zeptat, jestli montazi vetsiho intercooleru dosahnu zvyseni vykonu? diky za odpovedi
Nema cenu merit teplotu, ten seriovej cooler je uz celkem v dezolatnim stavu, takze bude potreba jej vymenit tak jako tak. A rekl jsem si, ze kdyz uz ho budu menit, tak rovnou za nejaky ucinejsi. Proto jsem chtel vedet, spis jen tak informativne, jestli se tim zvysi vykon. A kdyz ne, tak alespon to bude na aute dobre vypadat.
-
- Aktivista
nárůst výkonu bede brutální,horacio77 píše:Nema cenu merit teplotu, ten seriovej cooler je uz celkem v dezolatnim stavu, takze bude potreba jej vymenit tak jako tak. A rekl jsem si, ze kdyz uz ho budu menit, tak rovnou za nejaky ucinejsi. Proto jsem chtel vedet, spis jen tak informativne, jestli se tim zvysi vykon. A kdyz ne, tak alespon to bude na aute dobre vypadat.
při akceleraci si drž rukou jazyk at ti nezapadne do krku

Tyjo, tak to uz se tesim. To abych koupil teda nejakej kvalitni od firmy Mishimoto, alespon za 7 tisic. Premyslel jsem o chiptuningu, ale dam na tohoto odbornika a investuju pouze do intercooleru
Ne, vazne, nevim, proc hned tak utocite. Jsem takovej samouk a nemam nikoho, kdo by mi v tomhle radil nebo pomahal, tak shromazduju informace, zjistuju co, kde, jak, proc, pokud mozno z co nejduveryhodnejsich zdroju... Ale jak vidim, tak tady paradoxne pro mene zkusene misto neni...

Ne, vazne, nevim, proc hned tak utocite. Jsem takovej samouk a nemam nikoho, kdo by mi v tomhle radil nebo pomahal, tak shromazduju informace, zjistuju co, kde, jak, proc, pokud mozno z co nejduveryhodnejsich zdroju... Ale jak vidim, tak tady paradoxne pro mene zkusene misto neni...
-
- Aktivista
coler se hýbe okolo dvou kilovat i něco víc, tam na výkonu moc nezbohatneš, pak jak píše denitro četři napalivovou soustavu až ráno zničeho nic nenatočíš bude potřeba aspon třicítkahoracio77 píše:Tyjo, tak to uz se tesim. To abych koupil teda nejakej kvalitni od firmy Mishimoto, alespon za 7 tisic. Premyslel jsem o chiptuningu, ale dam na tohoto odbornika a investuju pouze do intercooleru![]()

Nevim no, mam ho uz pres 2 roky, staram se o nej, servisuju, zachazim s nim tak, jak se ma (pred jizdou necham chvili zahrat, po jizde necham motor chvili bezet na volnobeh nez ho vypnu, za studena jej nevytacim, atd...) a zatim jedine, co bylo potreba vymenit byly brzdy + desticky. Tohleto ma mozna casem problem s palivovou soustavou, ale dalsi znacky zase trpi na vymlacene cepy, tamhleten ma zase problem s filtrem pevnych castic, dalsi zase problemy se vstrikama, nekomu zase rado odchazi turbo... Proste kazdy auto ma neco, at uz si koupite cokoliv, ale holt kdyz chcete necim jezdit, tak s investicema je treba pocitat, jinak je asi lepsi si koupit motorku nebo kolo.