Mondeo tdci - vetsi intercooler

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
horacio77
Nováček
Odpovědi: 0

Mondeo tdci - vetsi intercooler

Příspěvek od horacio77 »

Zdravim, mam ford mondeo mk3 2.0 tdci 96kw a chci se zeptat, jestli montazi vetsiho intercooleru dosahnu zvyseni vykonu? diky za odpovedi
horacio77
Nováček

Příspěvek od horacio77 »

To tu opravdu nikdo z vas odborniku nezna odpoved na takovou jednoduchou otazku? Ja osobne si myslim, ze vykon zvysuje, protoze se vzduch lepe chladi, ale stoprocentne si jisty nejsem...
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Nejdřív změř teplotu nasávanýho vzduchu za coolerem a hned budeš vědět, jestli je potřeba se v tom vrtat.
Oct asv 2000, DieselPower
horacio77
Nováček

Příspěvek od horacio77 »

Nema cenu merit teplotu, ten seriovej cooler je uz celkem v dezolatnim stavu, takze bude potreba jej vymenit tak jako tak. A rekl jsem si, ze kdyz uz ho budu menit, tak rovnou za nejaky ucinejsi. Proto jsem chtel vedet, spis jen tak informativne, jestli se tim zvysi vykon. A kdyz ne, tak alespon to bude na aute dobre vypadat.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

horacio77 píše:Nema cenu merit teplotu, ten seriovej cooler je uz celkem v dezolatnim stavu, takze bude potreba jej vymenit tak jako tak. A rekl jsem si, ze kdyz uz ho budu menit, tak rovnou za nejaky ucinejsi. Proto jsem chtel vedet, spis jen tak informativne, jestli se tim zvysi vykon. A kdyz ne, tak alespon to bude na aute dobre vypadat.
nárůst výkonu bede brutální,
při akceleraci si drž rukou jazyk at ti nezapadne do krku ;)
horacio77
Nováček

Příspěvek od horacio77 »

Tyjo, tak to uz se tesim. To abych koupil teda nejakej kvalitni od firmy Mishimoto, alespon za 7 tisic. Premyslel jsem o chiptuningu, ale dam na tohoto odbornika a investuju pouze do intercooleru :punk:
Ne, vazne, nevim, proc hned tak utocite. Jsem takovej samouk a nemam nikoho, kdo by mi v tomhle radil nebo pomahal, tak shromazduju informace, zjistuju co, kde, jak, proc, pokud mozno z co nejduveryhodnejsich zdroju... Ale jak vidim, tak tady paradoxne pro mene zkusene misto neni...
de-nitro
Přispěvovatel

Příspěvek od de-nitro »

na mondeo tdci dej seriovej intercooler a vsechny prachy setri na fatalni pruser s palivovou soustavou kterej bude stat 3x vic nez to auto.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

horacio77 píše:Tyjo, tak to uz se tesim. To abych koupil teda nejakej kvalitni od firmy Mishimoto, alespon za 7 tisic. Premyslel jsem o chiptuningu, ale dam na tohoto odbornika a investuju pouze do intercooleru :punk:
Ne, vazne, nevim, proc hned tak utocite. Jsem takovej samouk a nemam nikoho, kdo by mi v tomhle radil nebo pomahal, tak shromazduju informace, zjistuju co, kde, jak, proc, pokud mozno z co nejduveryhodnejsich zdroju... Ale jak vidim, tak tady paradoxne pro mene zkusene misto neni...
coler se hýbe okolo dvou kilovat i něco víc, tam na výkonu moc nezbohatneš, pak jak píše denitro četři napalivovou soustavu až ráno zničeho nic nenatočíš bude potřeba aspon třicítka ;)
horacio77
Nováček

Příspěvek od horacio77 »

Nevim no, mam ho uz pres 2 roky, staram se o nej, servisuju, zachazim s nim tak, jak se ma (pred jizdou necham chvili zahrat, po jizde necham motor chvili bezet na volnobeh nez ho vypnu, za studena jej nevytacim, atd...) a zatim jedine, co bylo potreba vymenit byly brzdy + desticky. Tohleto ma mozna casem problem s palivovou soustavou, ale dalsi znacky zase trpi na vymlacene cepy, tamhleten ma zase problem s filtrem pevnych castic, dalsi zase problemy se vstrikama, nekomu zase rado odchazi turbo... Proste kazdy auto ma neco, at uz si koupite cokoliv, ale holt kdyz chcete necim jezdit, tak s investicema je treba pocitat, jinak je asi lepsi si koupit motorku nebo kolo.
Odpovědět

Zpět na „Ford“