Ford Transit (kontrolka motoru)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pidiluke
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Ford Transit (kontrolka motoru)

Příspěvek od Pidiluke »

Potřebuji poradit s Ford Transit 2.5TD r.v.1998. Motor dá se říct, že na svůj věk běží jakš takš v pořádku, trochu houpe při nastartování a pak po zahřátí lehce houpe, normální lajk si toho asi nevšimne. Můj problém, ale spočívá v tom, že při zahřátém motoru na provozní teplotu se mi na palubce rozsvítí kontrolka motoru. Pak schládne a nesvítí do doby než se zase zahřeje na provozní teplotu. Načetl jsem motor na diag, a tyhle chyby to vyjelo. když je smažu tak tam stejně zůstanou. Nevím si s tím už rady

:/Obrázek
holy
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od holy »

Nemáš špatnou baterku, nebo malý napětí v palubní síti? (způsobené třeba někde upadlou kostrou) Tohle vypadá jak když blázní všechno možný v důsledku podpětí...
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

A to jsou chyby v jednotce motoru nebo nějaký globál?
Pidiluke
Přispěvovatel

Příspěvek od Pidiluke »

Podpětí není, měřil jsem a palubní napětí je cca 14,3 V a baterie jsou nové. Kostra by tomu možná dávala smysl, ale nechápu, proč se to děje až když se motor zahřeje... Jinak je to výpis, pouze z motoru, ta stará vrána už ani nic nemá :D
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

a to si to smazal a takovejhle soupis na tebe vypadl, nebo je to tam vsechno od nekud z praveku?
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
Pidiluke
Přispěvovatel

Příspěvek od Pidiluke »

papouch22 píše:a to si to smazal a takovejhle soupis na tebe vypadl, nebo je to tam vsechno od nekud z praveku?
vymazal a zůstalo asi 6chyb, ale zbytek naskočil, dá se říct v pár vteřinách, takže jsem ani nepostřehl co tam naskákalo
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

bude to ten srac lucas epic co? je tam spoustu blbosti muj tip je to casovani kuli tomu to muze svitit zkoukni poradne rozvody, je to hodne citlivy, ty aretacni koliky musej jit pekne volne
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Čím jsi to načítal tohle není uplně normální bud kecá diag nebo chybí někde kostra,napájení.Tyhle tranzity si vetšinou stěžujou na žhavení to tam hnije nebo na čerpadlo.
Pidiluke
Přispěvovatel

Příspěvek od Pidiluke »

Kostry v pořádku. Načítal jsem to Delphinou, nikdy mě nezklamala a nehodila nějaký nesmyslný chyby. Rozvody se dělali cca 3 roky zpět a moc na nich najeto není, při rozvodech se měnilo i čerpadlo LUCAS. Zvlášní je, že se rožne kontrolka poruchy motoru až po zahřátí a nemá vliv na výkon motoru, prostě se jen rožne. Ale netuším proč, už mě nic nenapadá :/ samozdřejmně kontrola všech svazků taky proběhla včetně pojistek a nikde nic :/
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Je to EPIC, tady je třeba i KTSka krátká, proto se mi výčet chyb nezdá, ale třeba se pletu, zkusil bych radši jinou diagnostiku, klidně stačí FoCOM.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jestli se jen rozsvítí kontrolka a normálně to jede, asi bych to neřešil u tak starý vrány, jen tě to bude stát zbytečnej čas a peníze
nebo máš jít na emise ?? (wallbash)
Pidiluke
Přispěvovatel

Příspěvek od Pidiluke »

je lepší když je to tak jak to má být ;) mám rád věci v cajku, a auto je známého, který to má od novoty, takže citovej vztah tu je a zachovalí to je taky ;)

Jinak FoCOM nemám kábel :/

a nejspíše to vypadá tak, že to bude svítit což mě, ale strašně sere :/
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

hele, chápu, to asi každej to má rád v cajku ale je třeba zvážit jestli se to u danýho auta ještě vyplatí, předpokládám že Transit 98 je zhnilej jak bačkora ( sám sem jich několik servisoval tak ty auta znám ) a řešit tam nějaký patálie s čerpadlem se už asi nevyplatí?
Ale to a´t si každej rozhodne sám že, nikomu neradím ;)
Pidiluke
Přispěvovatel

Příspěvek od Pidiluke »

roman1648 píše:hele, chápu, to asi každej to má rád v cajku ale je třeba zvážit jestli se to u danýho auta ještě vyplatí, předpokládám že Transit 98 je zhnilej jak bačkora ( sám sem jich několik servisoval tak ty auta znám ) a řešit tam nějaký patálie s čerpadlem se už asi nevyplatí?
Ale to a´t si každej rozhodne sám že, nikomu neradím ;)
Tranďák je komplet vyvařený a podotýkám, že moc pěkně, dokonce to má jakousi příplatkovou červenou metalízu, samosvor a další pičovinky....

Každopádně jsem došel k závěru, že to skurvený čerpadlo od Lucasu jde pomalu asi do háje, takže teď na to seru a až klekne tak příjde druhé. Myslím, že to bude celý problém ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Co to je? 63/74/85?
Co si pamatuju, tak před lety na vrakáči cca 5tis. a viděl jsem na Bazoši inzerenta kdesi od Znojemska co je měl za cca 3tis., ale pak doufat, aby bylo dobré. Známá má Eurolina 63kw, blbnul tam snímač otáček rotoru, to nějak přestalo, ale roní z čerpadla nafta.
Zlatý Bosch v atmosferách tedy.
Odpovědět

Zpět na „Ford“