Znáte někdo www.granex.cz
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Znáte někdo www.granex.cz
Kápl jsem na ně někde na netu a je fakt že ceny některých dílů jsou až neuvěřitelně nízké. Když srovnám nákupky které máme my jakožto servis a ceny za které se dá koupit tam...
www.granex.cz
www.granex.cz
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Ceny vcelku běžný řekl bych, jako třeba na autodíly-cardo.cz nebo mroauto.cz, kde nakupuju dlouhodobě a no problem
mroauto jsou sice poláci, ale s dílama od nich zatím žádný problém 

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
-
- Aktivista
Hodně levných prodejců na netu je ze severní Moravy, protože v Polsku jsou díly levnější a polovina Ostraváků jsou Poláci, takže není žádná jazyková bariéra a přímo se to nabízí. Beru většinu dílů od prodejce, kterému dodává věci ostravská pobočka velkého polského prodejce autodílů Hart(dodávají jen velkoobchodům a prodejnám ND, ne koncovým mechanikům) http://www.hartphp.com.pl/cz_cz . V nabídce mají jak šunty, tak i dobré věci, jako ostatně všude a všichni a nabídku mívají dost širokou. Můj dodavatel má ceny v drtivé většině jedny z nejlepších na trhu(aspoň co mám zkušenost) a i přesto se mu to vyplatí a určitě na tom netratí, jinak by to nedělal. Takže 1) výrobce vyrobí a prodá velkoobchodu, 2)velkoobchod nakoupí, doveze do ČR a prodá maloobchodu, 3) maloobchod prodá mechanikovi a stejně jsou koncové ceny dílů někdy za 1/4, někdy za 1/2 ceny, oproti např. Auto-Sračko-Kelly Stárlajn bez slev. Nevýhoda je, že není díl hned, ale cca tak do 1-2 dnů.
Ptám se, proč takové ceny nedokáží udělat i prodejci v ČR? To musí mít každý rabat 300 % a chce být milionářem nejpozději do večera? Nebo je v tom něco jiného?
Ptám se, proč takové ceny nedokáží udělat i prodejci v ČR? To musí mít každý rabat 300 % a chce být milionářem nejpozději do večera? Nebo je v tom něco jiného?
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Peugeot 106 1.0 CDZ 37kW 1998
Citroen Jumpy 1.9TD 68 kW 1997
Citroen Berlingo 1.9D 51 kW 2000
Asi to tak bude.Objednal jsem tam rozvody ina tak jsem zvědavý co to bude.Ale nemám z toho strach.Jen mne udivilo jak nízké ceny tam jsou.A když ti pak zákazník vysype za kolik co našel na netu tak těžko se konkuruje s MOC.Jenže pokud se má člověk uživit nic jiného mu nezbývá jak to řezat za maloobchod.A čekat než něco přijde z netu za tři dny se taky nedá.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
-
- Aktivista
Zrovna rozvody INA jsem od svého dodavatele taky párkrát bral a byl na to moc zvědavý, co to bude. Kladky s ložiskama byly INA a na řemenu napsáno taky INA, i když si je INA určitě nedělá sama, ale někdo jim to dělá. Výrobce řemenu jsem ale nezjistil.
Kupoval jsem např. u jednoho prodejce u nás silentblok Sasic č. 8091161 na Peugeota za motor-záchyt reakce. Prodejce ho měl asi za 320 Kč a dal mi 20 % slevu, že tam prý občas nakupuju. Takže cca 260 Kč. Doma jsem se jen tak ze srandy podíval na net a můj současný dodavatel měl ten samý asi za 95 Kč. Že by na tom měl můj starý dodavatel až takovou marži se mi nezdá, spíš si nekřesťansky namastí kapsu Kelly, nebo jiný velký řetězec, který mu to dodá. Syn mého známého kdysi dělal v Autobenexu a měl nákupní ceny pro sebe o 40 % nižší, než ceny pro lidi z ulice. A určitě na tom neprodělal. Známý dělá prodejce u Kelly a jednou nadhodil, jaké slevy může dát a vycházelo to podobně. Takže si nedělám iluze o tom, jak tihle velcí dodavatelé šponují ceny. Vždycky mě rozesměje nějaký Lojza, který se "takyhrabevautech", jak vykřikuje a machruje, jak má v Kelly slevu 40 % a jaký je tam vážený zákazník a ve finále to má dražší, než já u mého dodavatele bez slevy, jen s registrací
Z toho všeho mi vychází, že prodejní ceny od výrobců do velkoobchodů můžou být tak max. na 20-30 % koncových cen Kelly bez slev. Možná budou i nižší.
Tohle je byznys, pánové, sedět s kávou a pěknou kolegyní za stolem, zvedat telefony a klikat myší a ne se válet vynervovanej a špinavej, jako prase pod autem a za pár korun
Jinak abych se vrátil k původnímu tématu. Od Granexu jsem už bral, občas mají zajímavé ceny, ale většinou jsou i levnější dodavatelé.
Kupoval jsem např. u jednoho prodejce u nás silentblok Sasic č. 8091161 na Peugeota za motor-záchyt reakce. Prodejce ho měl asi za 320 Kč a dal mi 20 % slevu, že tam prý občas nakupuju. Takže cca 260 Kč. Doma jsem se jen tak ze srandy podíval na net a můj současný dodavatel měl ten samý asi za 95 Kč. Že by na tom měl můj starý dodavatel až takovou marži se mi nezdá, spíš si nekřesťansky namastí kapsu Kelly, nebo jiný velký řetězec, který mu to dodá. Syn mého známého kdysi dělal v Autobenexu a měl nákupní ceny pro sebe o 40 % nižší, než ceny pro lidi z ulice. A určitě na tom neprodělal. Známý dělá prodejce u Kelly a jednou nadhodil, jaké slevy může dát a vycházelo to podobně. Takže si nedělám iluze o tom, jak tihle velcí dodavatelé šponují ceny. Vždycky mě rozesměje nějaký Lojza, který se "takyhrabevautech", jak vykřikuje a machruje, jak má v Kelly slevu 40 % a jaký je tam vážený zákazník a ve finále to má dražší, než já u mého dodavatele bez slevy, jen s registrací

Z toho všeho mi vychází, že prodejní ceny od výrobců do velkoobchodů můžou být tak max. na 20-30 % koncových cen Kelly bez slev. Možná budou i nižší.
Tohle je byznys, pánové, sedět s kávou a pěknou kolegyní za stolem, zvedat telefony a klikat myší a ne se válet vynervovanej a špinavej, jako prase pod autem a za pár korun

Jinak abych se vrátil k původnímu tématu. Od Granexu jsem už bral, občas mají zajímavé ceny, ale většinou jsou i levnější dodavatelé.
Naposledy upravil(a) pepe276 dne 11 bře 2016, 09:04, celkem upraveno 2 x.
Peugeot Boxer 2.5TDi THX 79kW 1998
Jo, je v tom guláš, který neřeším, kupuji tam, kde je to komorní /malá firmička/, ale co mne zaráží je kvalita a její vliv na cenu...Moc špatných zkušeností nemám, ale včera jsem trochu zůstal znejistěn. V pondělí mi volal známý, zda si pamatuji, jestli jsem mu na jeho Octě 2 /bls/ dělal rozvody..Povídám , vůbec netuším, co jsem dělal před 4 lety, tak mu říkám, podívej se na cedulku, jestli tam bude , tak jsem to asi dělal..Volal, tak jsme to prohledali a je tam nějaká napsaná německy a je tam 150000 km, že se musí měnit a já mám už 190000km, tak mám strach, aby to nelehlo/asi ty rozvody měnily v D , odkud auto pochází/...Tak jsem objednal díly, vzal auto, rozvody udělal a říkal si, bylo to akorát, kladky šumí na sucho, ale pumpa H20/značku neměla/ byla v pohodě...Dávám tam hlučnostní dekl a koukám, na př. čele je štítek INA /samozřejmě německy/ a tam vidím své hnusné písmo...., a 150000 km , kdy jsem ty rozvody dělal...Ale teď k věci, INA byla po 40000 km hlučná, suchá ..Netvrdím, že by se kladky zadřely ...ale jsem trochu narušen...Teď jsem montoval Contitech , pumpu Meyle, a všiml si, že napínací kladka byla made in Korea../doufám že jižní/. Není to k po.rání? 

nepropadat panice...
tento tyden sem to řešil,spojka,muj nákup v kelly s asi 50% slevou nebo kolik tam mám byla cena nějakých jedenáct tisíc,doporučená koncová cena asi dvacet tisíc,tak volám známému,dělá v http://www.hartphp.com.pl/cz_cz
a ten mě druhej den dovezl uplně ten stejnej LUK za 7400kč,a je jasné že oni na tom taky něco mají.kelly muže jít do prdele,dneska někomu něco namontuješ,na učtuješ,a on ti druhej den volá že ten samej díl našel na netu za pulku,a je to čím dál horší
a ten mě druhej den dovezl uplně ten stejnej LUK za 7400kč,a je jasné že oni na tom taky něco mají.kelly muže jít do prdele,dneska někomu něco namontuješ,na učtuješ,a on ti druhej den volá že ten samej díl našel na netu za pulku,a je to čím dál horší

Ale to je pořád, lidem nedochází, že pokud je to stejný díl, je bez přirážky, kterou mají obchodníci, protože někdo musí ten díl přivézt do krámu, v tom krámu se musí svítit, topit, někdo v tom krámu musí prodávat, chce pěkný plat, své benefity, chce mít placeno zdravotní a sociální pojištění, atd. Já tohle neřeším,nejsem detektiv a je mi to jedno. Vím za kolik díly prodávají zaměstnanci, když jej mohou dostat za nákupku nebo ho šmejknout. Lidé prostě chtějí vše za nejmenší cenu a sami chtějí dělat za nejvyšší cenu...Tak to je. Pokud si koupí díl na internetu a náhodou se strefí, že se nemusí vracet, budou mít dražší práci...To se nedá nic dělat, marši /slevu/ mechán taky potřebuje...A je třeba si také říci, co to je množstevní sleva...Dnes jsem platit objednané ocelové nýty, které zrovna nikde nešly koupit ..Byl jsem upozorněn, že když koupím jen 20 nýtů, tak se k ceně nýtů /asi 5kč/ks/ připočítá 60% ceny za rozbalení , pak balné a poštovné....Ale kdybych jich vzal 1000 kusů,/celou bednu/ cena by byla normální...Takže když firma má velký odběr, podle toho se také odvíjí cena..Ale když jsi malý zákazník, platíš víc.. A velká firma by byla hloupá, kdyby svou množstevní cenu nevyužila a neprodala za tržní cenu...
nepropadat panice...