jemné tupé bouchání na nápravě.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jemné tupé bouchání na nápravě.
Nazdar borci, řeším zatím problémek,ale marně...Mám dvojku 1.9 tdi,při přejezdu díry ,se ozve od levé přední strany mírné tupé bouchnutí, mám nové obě přední komplet ramena,čepy,tyčky stabiliz,vše origo,uložení tlumiču, zkoušel jsem vše poutahovat,napravnici,ramena,vše pevné,jedině mě napadají tlumiče,ale nevím,najeto jen 110tis,neodskakují,auto neplave. Na co se mám zaměřit? Zkoušel jsem odpojit tyčky stabiku, dělá to i tak.Dával jsem i menší 15kola,ale dělá to stejně jak na 16. Kapota nebo podobně to není,jde to od nápravy. Zkoušel jsem to zvednout, vše pochytat,je to pevné. Už nevím. Na těch nových věcech je najeto 5tis km.
octavie tdi,81kw,ahf
octavie tdi 77kw pd-tdi fun 100kw
-
- Aktivista
Re: jemné tupé bouchání na nápravě.
[quote="octavie81"]při přejezdu díry ,se ozve od levé přední strany mírné tupé bouchnutí,
před sedadlem máš volant, když uvidíš díru zkus s ním točit a díře se vyhnout
před sedadlem máš volant, když uvidíš díru zkus s ním točit a díře se vyhnout

-
- Aktivista
ten tlumič pokud neteče se nedá nijak vizuálně zjistit
musí se vymontovat ven posunovat po celé dráze a hýbat do stran,
pokud je v některém místě vychozený může to způsobovat klepání, nepatrná vůle způsobí klepnutí
a naopak měl jsem zde mazdu přední tlumič zkorodovaná tyč, plný vody tak když přimrzlo kolo bylo natvrdo ale nic v tom neklepalo, nedávno kokta vzadu upadly kukuřice natekla voda a když přimrzlo kokta přestala pružit, ale klepec nebyl,
musí se vymontovat ven posunovat po celé dráze a hýbat do stran,
pokud je v některém místě vychozený může to způsobovat klepání, nepatrná vůle způsobí klepnutí
a naopak měl jsem zde mazdu přední tlumič zkorodovaná tyč, plný vody tak když přimrzlo kolo bylo natvrdo ale nic v tom neklepalo, nedávno kokta vzadu upadly kukuřice natekla voda a když přimrzlo kokta přestala pružit, ale klepec nebyl,
-
- Aktivista
budes mit vymackany sestihran v zadnim ulozeni predniho ramene. Nesmi tam jit rameno zatlacit rukou. Protoze jak to ma jen malinkej vakl hned to takhle potukava a pritom vizualne je vsechno ok.
jestli tomu tak bude, vem svarecku a udelej na tech sestihranech housenky a poradne tam ten silentblok namlat at se tam nevrkla
jestli tomu tak bude, vem svarecku a udelej na tech sestihranech housenky a poradne tam ten silentblok namlat at se tam nevrkla

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Dnes sem to znovu procházel a nic jsem nenašel. ....Ramena byla obě nová,komplet i s čepama a předníma a zadníma silenbl.,originál,že by to odešlo po 5tis.? Pokud to nepřestane po výměně tlumičů, sundám pak to rameno a uvidím.Ještě mám v zásobě to staré,litinové,co jsem tam mě před tím,ted tam jsou plechová
octavie tdi,81kw,ahf
tak jsem se teprve dnes k tomu dostal, zkusil jsem tam vrátit na jednu stranu to staré,litinové, navařil jsem tam tam housenky,pak tam jsem tam namlátil ten zadní silenblok a je to mnohem lepší. Zítra udělám i tu druhou stranu.Předtím jsem ten silenblok sundal rukou i na tom novém plechovém,co má najeto 5tis a je to vše originál.....
, přemýšlel jsem ,které rameno tam mám vrátit, ta litina mě přišla mnohem pevnější, tak tam šla zpátky. Nevím,zda ta plechová tam mají vůbec být, je to přece jen těžkej diesel

octavie tdi,81kw,ahf