jemné tupé bouchání na nápravě.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
octavie81
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

jemné tupé bouchání na nápravě.

Příspěvek od octavie81 »

Nazdar borci, řeším zatím problémek,ale marně...Mám dvojku 1.9 tdi,při přejezdu díry ,se ozve od levé přední strany mírné tupé bouchnutí, mám nové obě přední komplet ramena,čepy,tyčky stabiliz,vše origo,uložení tlumiču, zkoušel jsem vše poutahovat,napravnici,ramena,vše pevné,jedině mě napadají tlumiče,ale nevím,najeto jen 110tis,neodskakují,auto neplave. Na co se mám zaměřit? Zkoušel jsem odpojit tyčky stabiku, dělá to i tak.Dával jsem i menší 15kola,ale dělá to stejně jak na 16. Kapota nebo podobně to není,jde to od nápravy. Zkoušel jsem to zvednout, vše pochytat,je to pevné. Už nevím. Na těch nových věcech je najeto 5tis km.
octavie tdi,81kw,ahf
octavie tdi 77kw pd-tdi fun 100kw
slovacek.milos
Aktivista

Re: jemné tupé bouchání na nápravě.

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="octavie81"]při přejezdu díry ,se ozve od levé přední strany mírné tupé bouchnutí,

před sedadlem máš volant, když uvidíš díru zkus s ním točit a díře se vyhnout ;)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

setkal jsem se i s klepajícím tlumičem, přitom nebyl vyteklej a vizuálně OK
zadni silentbloky ramen OK ?
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Tlumič to klidně může být. Mám na autě to samé. Neřeším, jezdím.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
slovacek.milos
Aktivista

ten tlumič pokud neteče se nedá nijak vizuálně zjistit

musí se vymontovat ven posunovat po celé dráze a hýbat do stran,

pokud je v některém místě vychozený může to způsobovat klepání, nepatrná vůle způsobí klepnutí

a naopak měl jsem zde mazdu přední tlumič zkorodovaná tyč, plný vody tak když přimrzlo kolo bylo natvrdo ale nic v tom neklepalo, nedávno kokta vzadu upadly kukuřice natekla voda a když přimrzlo kokta přestala pružit, ale klepec nebyl,
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

Zitra to jeste poradne prohlidnu. Pokud nic nenajdu,tak ve ctv.vymenim tlumice,pak dam vedet. Jeste me napadlo zajet na stk na vytrisadlo,ale ramena zkousim i monterpakou,je to kurna pevne..
octavie tdi,81kw,ahf
slovacek.milos
Aktivista

octavie81 píše:Zitra to jeste poradne prohlidnu. Pokud nic nenajdu,tak ve ctv.vymenim tlumice,pak dam vedet. Jeste me napadlo zajet na stk na vytrisadlo,ale ramena zkousim i monterpakou,je to kurna pevne..

(crazy)
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

budes mit vymackany sestihran v zadnim ulozeni predniho ramene. Nesmi tam jit rameno zatlacit rukou. Protoze jak to ma jen malinkej vakl hned to takhle potukava a pritom vizualne je vsechno ok.

jestli tomu tak bude, vem svarecku a udelej na tech sestihranech housenky a poradne tam ten silentblok namlat at se tam nevrkla :D
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

Dnes sem to znovu procházel a nic jsem nenašel. ....Ramena byla obě nová,komplet i s čepama a předníma a zadníma silenbl.,originál,že by to odešlo po 5tis.? Pokud to nepřestane po výměně tlumičů, sundám pak to rameno a uvidím.Ještě mám v zásobě to staré,litinové,co jsem tam mě před tím,ted tam jsou plechová
octavie tdi,81kw,ahf
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

tak jsem se teprve dnes k tomu dostal, zkusil jsem tam vrátit na jednu stranu to staré,litinové, navařil jsem tam tam housenky,pak tam jsem tam namlátil ten zadní silenblok a je to mnohem lepší. Zítra udělám i tu druhou stranu.Předtím jsem ten silenblok sundal rukou i na tom novém plechovém,co má najeto 5tis a je to vše originál..... (wallbash) , přemýšlel jsem ,které rameno tam mám vrátit, ta litina mě přišla mnohem pevnější, tak tam šla zpátky. Nevím,zda ta plechová tam mají vůbec být, je to přece jen těžkej diesel
octavie tdi,81kw,ahf
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

Uložení stabilizatoru jsi kontroloval.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Velmi často to bývá přímo řízení. Ale to se ozývá spíš z prava.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“